Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik şu anda siteye yerleşik Safari tarayıcısını kullanarak erişmeyi gerektirmektedir.
"Herhangi bir videoyu tam anlamıyla tarif edebilecek" yapay zeka araçları, genellikle video analizi (Video Analysis) ve video özetleme (Video Summarization) yeteneklerine sahip olan gelişmiş sistemlerdir. Bu tür araçlar sadece konuşulan metni (transkripsiyon) değil, aynı zamanda videodaki nesneleri, eylemleri, sahneleri ve duyguları da analiz edebilir.Arkadaşlar Herhangi Bir Videoyu Tam Anlamıyla Tarif Edecek Prompt Yazacak Bir Yapay Zeka Biliyor musunuz? Gemini Ve ChatGPT Kullandım Ama Çok Saçma Bir Prompt Verdiler Hiç Beğenmedim
siz bilgili birine benziyorsunuz"Herhangi bir videoyu tam anlamıyla tarif edebilecek" yapay zeka araçları, genellikle video analizi (Video Analysis) ve video özetleme (Video Summarization) yeteneklerine sahip olan gelişmiş sistemlerdir. Bu tür araçlar sadece konuşulan metni (transkripsiyon) değil, aynı zamanda videodaki nesneleri, eylemleri, sahneleri ve duyguları da analiz edebilir.
İhtiyacınıza yönelik en güçlü ve popüler yapay zeka araçları şunlardır:
1. Profesyonel Düzey ve Kapsamlı Analiz Araçları
Bu araçlar, ticari amaçlı derinlemesine analiz, güvenlik veya içerik yönetimi için idealdir ve genellikle bulut tabanlı API hizmetleri olarak sunulur:
- Google Cloud Video Intelligence:
- Özellik: Videolardaki nesneleri, sahneleri, eylemleri ve konuşmaları otomatik olarak algılayıp etiketler. Gerçek zamanlı veya önceden yüklenmiş videoları analiz edebilir. Bir videonun tamamını saniyeler içinde anlamsal olarak indeksleyebilir.
- İdeal Kullanım: Büyük video arşivlerinin etiketlenmesi, aranabilir hale getirilmesi ve derinlemesine içerik analizi.
- Microsoft Azure AI Video Indexer:
- Özellik: Ses ve video dosyalarından anlamlı içgörüleri ayıklamak için medya yapay zekasını kullanır. Konuşma transkripsiyonu, çeviri, görsel metin tanıma, yüz tanıma, duygusal analiz ve konu etiketleme gibi birçok özelliği bir arada sunar.
- İdeal Kullanım: Çok dilli içerik yönetimi, medya arşivinin detaylı meta veri ile zenginleştirilmesi ve erişilebilirliğin artırılması.
- Amazon Rekognition Video:
- Özellik: Videolardaki nesneleri, kişileri, faaliyetleri, uygunsuz içeriği ve hareketleri tespit eder. Gerçek zamanlı akış analizi yapabilir.
- İdeal Kullanım: Güvenlik ve gözetim sistemleri, içerik moderasyonu ve pazarlama amaçlı eylem analizi.
2. Tüketici Odaklı Özetleme ve İçgörü Araçları
Bu araçlar daha çok uzun video içeriklerini (özellikle YouTube) hızlıca anlamak ve özetlemek için kullanılır:
- Mindgrasp / HIX.AI / ScreenApp (Video Özetleyici Özellikleri):
- Özellik: Genellikle YouTube videolarının veya yüklenen video dosyalarının önemli noktalarını, ana temalarını ve çıkarımlarını metin olarak özetler.
- İdeal Kullanım: Uzun dersleri, toplantıları veya röportajları izlemeden önce ana fikri hızlıca anlamak, not almak.
- Descript:
- Özellik: Ses ve video düzenleme için kullanılan bu araç, videonuzu otomatik olarak metne döker. Düzenlemeyi videoyu izlemek yerine metni düzenleyerek yapmanıza olanak tanır. "Tam tarif" yerine "tam metin" ve ses/video analizi sunar.
- İdeal Kullanım: İçerik oluşturucular, podcast veya video düzenleme iş akışını metin tabanlı hale getirmek.
Genel Değerlendirme
Eğer aradığınız, bir videonun görsel, işitsel ve anlamsal tüm katmanlarını otomatik olarak inceleyip bir rapor çıkarmak ise, Google Cloud Video Intelligence veya Azure AI Video Indexer gibi bulut servislerinin API'lerini kullanmanız gerekir. Bu araçlar "tam anlamıyla tarif etme" işlevine en yakın sonuçları verir.
lumoyu denedim ama mp4 formatını desteklemiyormuş. deepseek denedim o da aynıdeepseek veya protonun lumo sunu deneyebilirsin