Hdmi 2.0 monitörden hdmi 2.1 girişli laptopdan 180 hz alır mıyım

adilakgl

Üye
Konular
4
benim şimdi hdmi 2.1 girişli laptopum var ben hdmi 2.0 180 hz monitör aldım hdmi kablosuyla kaç hz alırım nolur yardım

benim şimdi hdmi 2.1 girişli laptopum var ben hdmi 2.0 180 hz monitör aldım hdmi kablosuyla kaç hz alırım nolur yardım

Hocam kendinizin denemesi daha doğru ve net bir sonuç verecektir monitörü bilgisayara bağlayınca çözünürlük ayarını kontrol edin uygun çözünürlüğe ayarlayınca aynı sekmede hertz ayarını görürsünüz oradan da maks kaç hz destekliyosa ona yükseltin

Her ne kadar yorumlarda HDMI ile 120Hz aldığını söyleyenler varsa da Monitör klavuzuna da baktım.

Klavuz HDMI portları için 2.0b standartlarında diyor. Yani bu durumda alacağınız yenilenme hızı görüntü ayarlarınıza göre değişir. 1920x1080 kullandığınız sürece HDMI ile 240Hz'e kadar alabilmelisiniz ki sizin aldığınız 180 Hz yani çalışmalı. Ama çözünürlük arttırırsanız diyelim ki 1440p ye çekerseniz işte o zaman 120Hz'e düşebilir.
DP ile kullanabilirsiniz tabi ama laptopa bağlanacaksa muhtemelen HDMI vardır sadece. O yüzden endişe etmeyin derim. Bu senaryonun olmaması için eski bir HDMI kablo kullanıyor olursanız istediğinizi elde edemeyebilirsiniz.

Her ne kadar yorumlarda HDMI ile 120Hz aldığını söyleyenler varsa da Monitör klavuzuna da baktım.

Klavuz HDMI portları için 2.0b standartlarında diyor. Yani bu durumda alacağınız yenilenme hızı görüntü ayarlarınıza göre değişir. 1920x1080 kullandığınız sürece HDMI ile 240Hz'e kadar alabilmelisiniz ki sizin aldığınız 180 Hz yani çalışmalı. Ama çözünürlük arttırırsanız diyelim ki 1440p ye çekerseniz işte o zaman 120Hz'e düşebilir.
DP ile kullanabilirsiniz tabi ama laptopa bağlanacaksa muhtemelen HDMI vardır sadece. O yüzden endişe etmeyin derim. Bu senaryonun olmaması için eski bir HDMI kablo kullanıyor olursanız istediğinizi elde edemeyebilirsiniz.
içinden çıkan kabloyu kullanacagım oda hdmi 2.0 kablosu muhte

içinden çıkan kabloyu kullanacagım oda hdmi 2.0 kablosu muhte
1080p kullandığınız sürece endişe etmenize gerek yok bence. Tabi laptopunuzun ekran kartı ve HDMI versiyonunu bilmiyorum. Eğer 2.0'dan düşükse laptop HDMI versiyonu o zaman 120hz'den fazla alamayabilirsiniz ama 2.0 ise o zaman 180 için zor olmamalı.
Dizüstü bilgisayarınızın tam marka modelini yazarsanız daha emin olabiliriz.

1080p kullandığınız sürece endişe etmenize gerek yok bence. Tabi laptopunuzun ekran kartı ve HDMI versiyonunu bilmiyorum. Eğer 2.0'dan düşükse laptop HDMI versiyonu o zaman 120hz'den fazla alamayabilirsiniz ama 2.0 ise o zaman 180 için zor olmamalı.
Dizüstü bilgisayarınızın tam marka modelini yazarsanız daha emin olabiliriz.
acer nitro 16 ryzen57535 hs rtx4050 hdmi 2.1 girişi var

acer nitro 16 ryzen57535 hs rtx4050 hdmi 2.1 girişi var
Kendi ekranı da 165hz.
Ayrıca yanlış okumadıysam kullanım kılavuzunda 2 adet type c gösteriyor. Bunlardan birisi thunderbolt destekli. Onunla da harici monitöre bağlanabilirsiniz. Yeterki uygun kablo olsun.

Özetle ve genel olarak HDMI 2.1 destekli rtx4050 ekran kartı da var. Zaten bağlanınca laptop ekranını değil donanımınıza göre monitörün özellikleriyle çalışacak. 180 Hz almanız sorun olmaz. Ama dediğim gibi çözünürlüğü arttırırsanız HDMI ile 1440p ile mesela 144 hz'den fazla alamayabilirsiniz.

çok teşekkür ederim hocam içim rahatladı o kadar para verdim diyodum

çok teşekkür ederim hocam içim rahatladı o kadar para verdim diyodum
Bende de Acer nitro 5 144hz rtx 3060 laptop var. İçerde 165hz diye hatırladığım bir 2k monitör var. Bakayım müsait ise ve evde HDMI kablo bulursam bir deneyeyim ne sonuç alacağımı.

Eski yani 2018 gibi bir tarihte aldığımı hatırladığım kablo ile denedim. Powermaster HDMI standart kablo 18939 diye geçiyor adı ve modeli. HDMI 1.3 olma ihtimali çok yüksek çünkü benim laptopumun da HDMI versiyonu 2.1 ve maalesef bağlandığımda 60 Hz destekliyor diye gösterdi 1920x1080 piksel çözünürlükte.
Seçeneklerde en fazla 120 hz görünüyor olmasına rağmen onu seçince monitör siyah ekrana dönüyor.

Yani HDMI standartları mantığında eğer kablo 2.0 ise maksimum 144 hz alma ihtimali de var 180 hz alma ihtimali de. 2.1 kablo ile 180 hz alma ihtimali de var. Kablo kalitesi ve HDMI versiyonu çok önemli oluyor şu durumda.
DP kablo ile 180 olacağı kesin ama.

Bu da monitörün üretici sayfasında verdiği bilgi:

Note
Display Port: 1920 x 1080 (Up to 180Hz)
HDMI™: 1920 x 1080 (Up to 180Hz)

Adobe RGB, DCI-P3 and sRGB follow CIE1976 Standard

Yani HDMI ile de 180Hz'e kadar diyor.

Bu da datasheet tablosundan:

Screenshot 2024 12 15 02 53 47 94 df198e732186825c8df26e3c5a10d7cd

Garanti vermemekle birlikte yineliyorum. Kaliteli bir HDMI kablo ile ve mümkünse 2.1 versiyonuyla 180Hz almanız mümkün ama dediğim gibi ben garanti veremem bu konuda. Zaten ihtiyacınızı karşılamazsa iade alıyorlardır muhtemelen.

Eski yani 2018 gibi bir tarihte aldığımı hatırladığım kablo ile denedim. Powermaster HDMI standart kablo 18939 diye geçiyor adı ve modeli. HDMI 1.3 olma ihtimali çok yüksek çünkü benim laptopumun da HDMI versiyonu 2.1 ve maalesef bağlandığımda 60 Hz destekliyor diye gösterdi 1920x1080 piksel çözünürlükte.
Seçeneklerde en fazla 120 hz görünüyor olmasına rağmen onu seçince monitör siyah ekrana dönüyor.

Yani HDMI standartları mantığında eğer kablo 2.0 ise maksimum 144 hz alma ihtimali de var 180 hz alma ihtimali de. 2.1 kablo ile 180 hz alma ihtimali de var. Kablo kalitesi ve HDMI versiyonu çok önemli oluyor şu durumda.
DP kablo ile 180 olacağı kesin ama.

Bu da monitörün üretici sayfasında verdiği bilgi:

Note
Display Port: 1920 x 1080 (Up to 180Hz)
HDMI™: 1920 x 1080 (Up to 180Hz)

Adobe RGB, DCI-P3 and sRGB follow CIE1976 Standard

Yani HDMI ile de 180Hz'e kadar diyor.

Bu da datasheet tablosundan:

Ekli dosyayı görüntüle 1483

Garanti vermemekle birlikte yineliyorum. Kaliteli bir HDMI kablo ile ve mümkünse 2.1 versiyonuyla 180Hz almanız mümkün ama dediğim gibi ben garanti veremem bu konuda. Zaten ihtiyacınızı karşılamazsa iade alıyorlardır muhtemelen.
içinden çıkan kablo hdmi 2.0 diye düşünüy hdmi 2.0 240 hz kadar 1080 pde destrkliyor deniyor

Katılıyorum. Yine de şöyle detay vermezler genelde biliyorsunuz ki;

Ekran kartı chip seti ... olan modellerde,
HDMI versiyonu ... olan modellerde,
Kullanılan HDMI kablo .... olan türlerde

Alınabilecek maksimum yenileme hızı ... ... çözünürlükte olacaktır.

Yani sen sistemini tanı. Kullanacağın kabloyu bil ve ona göre al diyorlar. Biz sana en verimli haliyle maksimum yenileme ve çözünürlük bu diyoruz sadece.

Tablodaki verilere gelince düz mantık. HDMI versiyonuna göre alınabilecek hızlar belli diyor. Senin çıkışın buysa, kablon da buysa o hızı alman lazım diyor ;)

Herşey bir yana güzel bir monitöre benziyor. Güle güle kullanıp, iyi zaman geçirirsiniz umarım.

Katılıyorum. Yine de şöyle detay vermezler genelde biliyorsunuz ki;

Ekran kartı chip seti ... olan modellerde,
HDMI versiyonu ... olan modellerde,
Kullanılan HDMI kablo .... olan türlerde

Alınabilecek maksimum yenileme hızı ... ... çözünürlükte olacaktır.

Yani sen sistemini tanı. Kullanacağın kabloyu bil ve ona göre al diyorlar. Biz sana en verimli haliyle maksimum yenileme ve çözünürlük bu diyoruz sadece.

Tablodaki verilere gelince düz mantık. HDMI versiyonuna göre alınabilecek hızlar belli diyor. Senin çıkışın buysa, kablon da buysa o hızı alman lazım diyor ;)

Herşey bir yana güzel bir monitöre benziyor. Güle güle kullanıp, iyi zaman geçirirsiniz umarım.
teşekkürler hocam sağsalim gelsin monitör kablo işi halleddilir illa ilgilendiğin için saol tekrardan

hocam ben şimdi monitörü kurdum içinden çıkan hdmi kabosunu taktım 1920x1080 de 180 hz aldım ama
1080p 1920x1080 çektiğmde 120 hze düşüyor

Ekran grnts 2024 12 17 175940

Ekranları seçerken harici grafik kartı üzerinden yani Rtx 4050 olanı gösteriyorsa çözünürlük seçme ekranında, 1920x1080 iken 180 Hz gördüğünüzde tamam demektir.

Geri