Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz?

Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz?

• Windows

Oy: 55 69.6%
  • MacOS

Oy: 10 12.7%
  • UNIX

Oy: 3 3.8%
  • Linux

Oy: 21 26.6%
  • Pardus

Oy: 4 5.1%
  • Android

Oy: 32 40.5%
  • iOS

Oy: 7 8.9%
  • Chrome OS

Oy: 7 8.9%

• Kullanılan toplam oy
    79
Bu tablo ile hiç alakası yok ben de öyle sandım , kur geç , stabil çalışmazsa şansa ama ben sorun olacağını sanmıyorum, tavsiyem ssd siz başlama işe, hdd çok zayıf kalıyor , resmen geriye çekiyor sistemi ;)

O zaman bulaşmayayım hocam şu anda. SSD alınca denerim. Zaten indirdiğim Windows 7 ISO'su sıkıntılı çıktı onu halledene kadar göbeğim çatladı. Bir de olmaz, memnun olmam yine falan hiç uğraşamayacağım. :D:D

7 nesıl ıslemcıde 25h2 kullanıyorum SSD MEVCUT canavar gıbı masallah..

Linux candır gerisi heyecandır :cool:

W11 ikinci laptopda ise W10(Atlas OS) ve Q4os birlikte, Q4os özellikle eski pc lerde mükemmel-ayrıca windows için uygulaması aracığı ile doğrudan windows üzerinden aynı pc ye ikinci sistem olarak kurabiliyorsunuz.

Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.

W11 ikinci laptopda ise W10(Atlas OS) ve Q4os birlikte, Q4os özellikle eski pc lerde mükemmel-ayrıca windows için uygulaması aracığı ile doğrudan windows üzerinden aynı pc ye ikinci sistem olarak kurabiliyorsunuz.

bu konudaki mini pc için epeydir işletim sistemi deniyorum , bunu da bir ara tavsiye etmişlerdi de görsel beğenmemiştim kurmamıştım ama bu sefere bir şans vermeyi düşünüyorum , bir sorum var windowsun yanına kurduk diyelim ve beğenmedik kaldırması uninstall gibi mi, çünkü ubuntu öyle oluyordu bir ara...

1.Telefonda android 8
2.Telefonda android 11
PC W10

Hocam atlas os eskiden Türkçe desteklemiyordu o konu hakkında yenilik var mı ghost spectre gibi tr dil paketi indirip sorunsuz kullanım oluyor mu ?

Windows (içinde bluestack de var)-Macos ve Bluestack ile bir ucundan android hepsi aynı alette yüklü.
Birde tek windows yüklü olan ayrı laptop var.
Telefonda ios yüklü (26.2).
Linuxu çok eskiden kullanırdım yeniden deneyeyim dedim ama olmadı.
Windows ile Maci karşılaştıracak olursam eğer hız bakımından elbette mac hızlı ancak uygulama çeşitliliğine bakarsakda windows bence önde.
Her şeye müdahil olayım her şeyi karıştırıp kurcalayayım kendime göre dizayn edeyim dersenizde tabiki android.

Başlıkla alakası olduğunu farzederek yazayım. Deneyim ile sabit olaki macbook kullananlarınız var ve Windos için ayrı bir alet kullanıyorsanız hiç tereddüt etmeyin mace windows çok rahat kuruluyor ve oldukça hızlı ve stabil çalışıyor. Açılışta hangi sistemi isterseniz onunla açıyorsunuz.

1. M2 nvme 500 gb - Windows 11
2. M2 nvme 1 tb - Oyunlarım
3. Sata SSD 240 gb - Batocera

refind ile dual boot hem güncel oyunlarım hem retro oyunlarım tek cihaz üzerinden erişilebilir halde,

windowsun olduğu bölümü 2ye bölüp bazzite de kurasım var da zamanım yok

Windows 11 26h1, yanında ise Linux mint xfce kullanıyorum. Her iki sistemde gayet akıcı ve kullanışlı. Linux hız olarak windows'dan daha hızlı. Bankacılık işlemlerimde ve Python kodlama yaparken linux' e geçiyorum. Özetle Linux mint'i herkese tavsiye ederim.

Hocam atlas os eskiden Türkçe desteklemiyordu o konu hakkında yenilik var mı ghost spectre gibi tr dil paketi indirip sorunsuz kullanım oluyor mu ?
Ben Windows 10 Türkce yükledim sonra atlas in sadelestirme sistemini uyguladim(amewizard ile playbook dosyasını kulllaniyorsunuz) dogrudan atlas in iso dosyası değil, ama artik amewizard ile iso dosyası da olusturulabilir hale gelmis yeni güncelleme ile

bu konudaki mini pc için epeydir işletim sistemi deniyorum , bunu da bir ara tavsiye etmişlerdi de görsel beğenmemiştim kurmamıştım ama bu sefere bir şans vermeyi düşünüyorum , bir sorum var windowsun yanına kurduk diyelim ve beğenmedik kaldırması uninstall gibi mi, çünkü ubuntu öyle oluyordu bir ara...

İnan onu tecrube etmedim, denemek lazim

Bu ekran görüntüsünü anlayabilenler, işletim sistemlerinin temellerini de anlamış demektir.
YAM 05.png
Bakalım kaç kişi anlayabilecek :D

Lubuntu değil ama bir dönem Ubuntu kurup denemiş idim, sanırım lubuntu nun büyük büyük dedesi filan oluyor 🤣

Byte ya da Chip dergisi vermiş olabilir gerçi o dönem baya kaliteli dergiler vardı (üstteki ikisi dışında Herkes İçin Bilgisayar gibi) ya da CD-ROM Data gibi CD dergileri de kısa süreli takip etmiş baya bir CD çöpü olunca bırakmak zorunda kalmıştım fırça yiyince 😂

Doğan görünümlü şahin.😅
Yoh aslında bu sistem ferrari görünüşlü hacı murat gibi bir şey.
Eskiden zaman zaman kafelerde oturup PC ile birşeyler yapmayı severdim. O yıllarda beni görenler MAC kullandığımı sanırlardı :p

Yoh aslında bu sistem ferrari görünüşlü hacı murat gibi bir şey.
Eskiden zaman zaman kafelerde oturup PC ile birşeyler yapmayı severdim. O yıllarda beni görenler MAC kullandığımı sanırlardı :p
Benimde en sevdiğim şeylerden birisi internet kafede deepfreeze kırmak ve usb belleğe oyun çekerken açılan ek araç ile geçirilen ücreti devre dışı bırakıp bedava oyun çekmekti.😂 Hatta lise zamanlarımda akıllı tahtalar gelmişti onunda deepfreeze uygulamasını kırıp yüklenen akıllı tahta koruma uygulamasını kaldırmıştım. Bir tane bilgisayar hocası vardı tahtaya sadece öğretmenlerin usb belleği ile açılan bir koruma uygulaması kurmuş kırıp kaldırınca disiplinlik olacaktım. Benim bu sisteme karşıtlığım ta küçüklükten geliyor o yüzden bu mod işleri falan.😂

Konunun sorusundan biraz dışarı çıkacağım ama ilk kullandığınız işletim sistemini de cevaplara ekleyelim de fosillik durumu ortaya çıksın

Benimki Ms-dos 6.xx idi Pv ve edit en çok kullandığımız uygulamalardı.
Sonrasında windows 3.1 çıktı ve uçuyoruz teknoloji nereye gidiyor olduk.

Geri