Yardım Hafıza kartından dosya siliyorum ama yine dolu görünüyor

aborjin_21

Üye
Konular
32
Merhaba ; tabletin içinde extra olarak kullanmakta olduğum hafıza kartının içinde dosyaları tablette silmeme rağmen sd kartı çıkarıp pc ye taktıgımda hala dolu olarak görünüyor..kartı tekrar tablete taktıgımda ise herhangi bir dosya görünmüyor tümü silinmiş görünüyor.. Hal böyleyken yeni veri yüklemesi yapamıyorum. konu ile ilgili bilgisi önerisi varsa paylaşırsa sevinirim.. Tablet android sistem pc windows 10

Merhaba ; tabletin içinde extra olarak kullanmakta olduğum hafıza kartının içinde dosyaları tablette silmeme rağmen sd kartı çıkarıp pc ye taktıgımda hala dolu olarak görünüyor..kartı tekrar tablete taktıgımda ise herhangi bir dosya görünmüyor tümü silinmiş görünüyor.. Hal böyleyken yeni veri yüklemesi yapamıyorum. konu ile ilgili bilgisi önerisi varsa paylaşırsa sevinirim.. Tablet android sistem pc windows 10
Daha önce benzer sorunla karşılaşmıştım, hatta Sandisk genel merkezi kartı göndermemi istedi ve yenisini yolladılar. Kısa süre önce Kingston markalı bir SSD'de de başımıza geldi, disk kendisini yazma korumasına alıyor ve bildiğim kadarıyla (çoğu durumda) çözümü yok. Dosyaları içinden alarak -varsa- garanti sürecini başlatmanızı öneririm.

Sd kartı pc de biçimlendirmeyi denedinizmi?

Daha önce benzer sorunla karşılaşmıştım, hatta Sandisk genel merkezi kartı göndermemi istedi ve yenisini yolladılar. Kısa süre önce Kingston markalı bir SSD'de de başımıza geldi, disk kendisini yazma korumasına alıyor ve bildiğim kadarıyla (çoğu durumda) çözümü yok. Dosyaları içinden alarak -varsa- garanti sürecini başlatmanızı öneririm.
evet benzer durumda olan bir çok kullanıcı var lakin kesin bir çözüm yok.. her defasında biçimlendirme yaparak kısa vadede çözüm yapıyorum ama kalıcı bir çözümün olmaması garip.. Teşekkürler geri bildirim için(y)

evet , zaten bu şekilde geçici çözüm buluyorum. kalıcı çözümü yok bu işin :)
Sizin kart sorunlu hocam vaktinde kingston 32gb usb bellekte benzer sorunu yaşadım sonra usb tamamen bozuldu windowsta cmd üstünden denemediğim hata tespit kodu kalmadı ama nafile birde siz deneyin.

Google bununla ilgili bilgi bulabilirsiniz sd kart veya usb bellek cmd ile hata tespit gibi anahtar kelimeler kullanarak bir çok bilgiye ulaşırsınız bir şansınızı deneyin isterseniz.

Arama kutusuna cmd yazın, Komut İstemi'ne sağ tıklayın ve "Yönetici Olarak Çalıştır "ı seçin. Adım 3. chkdsk F: /f /r /x yazın ve Enter tuşuna basın. "F:" onarmak istediğiniz bozuk SD kartın sürücü harfi anlamına gelir. "/f" bulunan tüm hataları düzeltmek içindir.

Bunu bir deneyin hocam siz f yerine kart hangi sürücüde gözüküyorsa onu yazın.

Bu kaynakta belki yardımcı olabilir buraya da bakın.

Sizin kart sorunlu hocam vaktinde kingston 32gb usb bellekte benzer sorunu yaşadım sonra usb tamamen bozuldu windowsta cmd üstünden denemediğim hata tespit kodu kalmadı ama nafile birde siz deneyin.

Google bununla ilgili bilgi bulabilirsiniz sd kart veya usb bellek cmd ile hata tespit gibi anahtar kelimeler kullanarak bir çok bilgiye ulaşırsınız bir şansınızı deneyin isterseniz.
cevap ve ilgi için teşekkürler ama ne tuhaftır ki başka sd kartta da aynı sorun oluyor yani sorun kartta değil sanırım tabletin kendisinde.. çünkü kullandıgım samsgung tablette bu sorunu yaşarken casper marka tablette bu sorun olmuyor..her iki cihazın yazılımı da aynı sürüm olmasına rağmen , samsungta dosya silince kartın içinden silmezken, casper cihazında tamamen siliyor..tuhaf bir durum :)

Rufus ile format atmayı deneyin derim

Telefon ile format atmayı da deneyebilirsiniz
Sanırım SD kartı tablet/telefonda kullanırken korumaya alınmış,
SD kart evvelce telefon/tabletin bir belleği olarak tanıtılmış ve SD kart müstakil kullanıma kapalı ayarlanmıştır.
SD kartların mağazadan aldığımızda ilk kullanımda kendi setup klasörü vardır. Hala duruyorsa setup ayarlarını burdan yapıp format yapılabilir.

history eraser apk ile silin içindekileri cep telefonu içindekileri sildirmiyordu .bu program silmişti

Geri