Güneş Tv (5.2 yeni guncelleme 10.10.2026)

Şu aralar ciddi bir hata cikmaz ise biraz guncellemeye ara vereceğim zaten. Kanal kalitesi ve sayisini artırmak istiyorum. Birde ios için kollari sivayacagim. Gerçi yazılım dili olarak kotlin ve python dışında bilgim yok, yapay zekaya güvenerek yola çıkacağım. Bakalim başarır miyiz?
Şu ana kadar yaptıklarınizla gayet çok şey başardınız. Hatta son güncelleme ile "Hanım listesini" devreye bile aldım. :) Vavoo ile benzer içerikleri mi kapsıyor bilmiyorum ama daha önce de değinmiştim anımsayacaginiz üzere oha.to, huhu.to konusuna. Şimdi aklıma geldi forumda bir arkadaş özellikle lokke diye bir uygulama ile bu konu özeline egiliyordu. Belki bir işbirliği yük hafifletir.
Yine bir ortak bir çalışma Grubunun GitHub hesabı ile yabancı kanallar yabancı spor kanalları ve belgesel kanallari gibi içerikler sizin listeleriniz için bir kaynakçaya dönüşebilir. Böylece o arkadaşlarımızda abi m3u var mı kısa link var mı derdinden kurtulmuş olur :) Temel prensibimiz olan mor kanaldan uzak durma stratejisini de böylece korumuş oluruz. Ulusal kanallar için canavar gibi çalışan arkadaşlarımızın listelerini herkesin bildiğini varsayıyorum.

Tabi tüm bu yaptığım sadece bir fikir yürütme. Ama temel aldığım prensip bu tür işleri yabancılar çok güzel bölüşerek gidiyor. Bence sinetech ailesi olarak biz de bu potansiyele sahibiz.

Tüm emek verenlere tekrar teşekkür ederim.

Şu ana kadar yaptıklarınizla gayet çok şey başardınız. Hatta son güncelleme ile "Hanım listesini" devreye bile aldım. :) Vavoo ile benzer içerikleri mi kapsıyor bilmiyorum ama daha önce de değinmiştim anımsayacaginiz üzere oha.to, huhu.to konusuna. Şimdi aklıma geldi forumda bir arkadaş özellikle lokke diye bir uygulama ile bu konu özeline egiliyordu. Belki bir işbirliği yük hafifletir.
Yine bir ortak bir çalışma Grubunun GitHub hesabı ile yabancı kanallar yabancı spor kanalları ve belgesel kanallari gibi içerikler sizin listeleriniz için bir kaynakçaya dönüşebilir. Böylece o arkadaşlarımızda abi m3u var mı kısa link var mı derdinden kurtulmuş olur :) Temel prensibimiz olan mor kanaldan uzak durma stratejisini de böylece korumuş oluruz. Ulusal kanallar için canavar gibi çalışan arkadaşlarımızın listelerini herkesin bildiğini varsayıyorum.

Tabi tüm bu yaptığım sadece bir fikir yürütme. Ama temel aldığım prensip bu tür işleri yabancılar çok güzel bölüşerek gidiyor. Bence sinetech ailesi olarak biz de bu potansiyele sahibiz.

Tüm emek verenlere tekrar teşekkür ederim.
Düşünceleriniz cok cok guzel, bir cok arkadaşın desteği mevcut zaten. Aslinda uygulamadan reklam geliri aldığım için böyle bir iş birliği için insanlarin kapısını çalarak yanlış anlaşılmak istemiyorum. Yoksa cloudstream kadar, yada stremio kadar gelişme potansiyeli var. Çünkü toplu liste ekleme mantığı github da gunestv adinda repo açarak burada liste linklerini eklemek yetiyor. Yani dileyen herkes kendi listelerini bu şekilde yayinlayabilir ve uygulamaya sadece github adini yazmak yeterli oluyor. Yani, sayısız listeye erismek ve bu listeler içinden kullanıcı kendi listesini oluşturup keyfine bakabilir.

Oha, huhu, kool ve vavoo uygulamada sorunsuz çalışıyor, onun guncellemelerini yaptım. @Kargo1975 kardeşimizin bu dört sağlayıcı için kategorili bir paylaşımı mevcut. Bu paylaşımı github üzerinden yaoabilirsek toplu liste yukleme özelliğinden yararlanabiliriz belki.
Bendeki TV boxta kurulubolan 4.4. sürümü. Yeni sürümü 4.5 sürümünü guncelleyemiyorum. Arada bir fark yoksa bu şekilde kullanayım. Fark varsa nasıl bir yol izleyecegim
4.5 de gelişmiş bir kaç özellik mevcut, yuklemek isterseniz var olan uygulamayi kaldırıp yenisini yükleyebilirsiniz

Bu yorum başlığı yukarı taşımak ve emeği gürünür kılma amacıyla yapılmıştır :) (forumdaki diğer önemli konularda da denedikçe bunu yapmaya devam edeceğim inş.)
Kurulumu yaptım biraz kullandıktan sonra fb vereceğim inş.

Madem yazdık naçizane: uygulamanın "yerel tv kanalları" gibi olmamasını sadelik ve kullanım kolaylığı konusunda bir noktada dur demenin doğru olacağını şimdiden söylemek isterim.

@oktay2617 Uygulamalar ve özelden destek için teşekkürler. Aynı şekilde projeye destek olan arkadaşların da emeğine sağlık. Alayınızın başarılarının devamını dilerim.
Herkese iyi seyirler, iyi forumlar.

Son düzenleme:
GÜNGÜNEŞ TV: Canlı TV ve Radyo Deneyiminiz Yeniden Tanımlanıyor!Sevdiğiniz yerel ve ulusal TV kanallarını canlı izlemek, favori radyo istasyonlarınızı kesintisiz dinlemek mi istiyorsunuz? GÜNEŞ TV, Android telefonunuzda, tabletinizde ve Android TV'nizde zengin bir medya deneyimi sunar!Öne Çıkan Özellikler: Canlı TV &  Radyo: Geniş kanal ve radyo seçeneklerine erişin. Uygulama, başlangıç için popüler Türk ulusal kanallarını ve radyolarını içerir. Kendi Listelerinizi Ekleyin: Tek kelimeyle takdire Şahan Esneklik parmaklarınızın ucunda! M3U8, JSON , HTML ve hatta XTREAM CODES formatındaki kendi kanal listelerinizi URL veya yerel dosya olarak kolayca ekleyin. İçeriğinizi tamamen siz yönetin! Favoriler &  Son İzlenenler/Dinlenenler: En sevdiğiniz kanalları ve radyoları tek dokunuşla favorilerinize ekleyin. Son açtığınız içeriklere "Ana Sayfa" sekmesinden hızla geri dönün. Arama & Kategoriler: Yüzlerce kanal arasında kaybolmayın! Güçlü arama özelliğiyle istediğiniz kanalı saniyeler içind (İSS) uygulayabileceği DNS tabanlı engellemeleri aşmaya yardımcı olmak ve DNS sorgularınızın gizliliğini artırmak için, açık kaynaklı Intra teknolojisine dayalı Güvenli DNS özelliğini Ayarlar menüsünden etkinleştirebilirsiniz. Bu özellik sadece DNS trafiğinizi şifreler, diğer verilerinizi etkilemez ve log tutmaz. (Bu özellik Android'in VpnService'ini kullanır ve Ayarlar'dan etkinleştirildiğinde izin gerektirir). Yani cihazı sahte bir vpn ile kandırır, böylece sadece Güneş tv uygulamasını tünele sokar, ip değişmeden veriler uçtan uca şifrelenir ve istediğiniz dns sunucusuna gönderilir.

📺 Android TV Optimizasyonu: GÜNEŞ TV, büyük ekranlar için özel olarak tasarlanmıştır! Android TV'nizin kumandasıyla rahat ve keyifli bir kullanım deneyimi yaşayın.

🌙 Karanlık Mod: Göz yormayan şık bir arayüz için karanlık tema desteği.

📡 Google Cast Desteği: Desteklenen yayınları tek dokunuşla Chromecast veya Google Cast uyumlu televizyonlarınıza ya da hoparlörlerinize yansıtın.

▶️ YouTube Canlı Yayınları: Desteklenen kanalların YouTube üzerindeki canlı yayınlarını doğrudan GÜNEŞ TV içinden, uygulama değiştirmeden izleyin.

Neden GÜNEŞ TV'yi Seçmelisiniz?

Esnek ve Kişiselleştirilebilir: Kendi kaynaklarınızı ekleyerek içeriğinizi tam istediğiniz gibi oluşturun.

Kullanıcı Dostu Arayüz: Hem mobil cihazlarda hem de TV'de kolay ve anlaşılır kullanım.

Gizlilik Odaklı Seçenek: Güvenli DNS özelliği ile DNS trafiğinizin gizliliğini ve güvenliğini artırma imkanı.

Tamamen Ücretsiz: Uygulama, geliştirme maliyetlerini karşılamak amacıyla reklamlarla desteklenmektedir. Dilerseniz, Ayarlar menüsündeki seçeneklerle kısa bir ödüllü reklam izleyerek reklamları geçici olarak kapatabilir veya geliştiriciye destek olabilirsiniz.

Hemen GÜNEŞ TV'yi indirin ve canlı TV ile radyo keyfini dilediğiniz gibi yaşayın!

Geri Bildirimleriniz Değerli: Uygulamayı daha iyi hale getirmemize yardımcı olmak için istek, öneri veya karşılaştığınız sorunları Ayarlar menüsündeki "İstek ve Öneri Gönder" seçeneğiyle bize kolayca iletebilirsiniz.

Gizlilik Politikası: Kullanıcı gizliliğine önem veriyoruz. Hangi verilerin neden toplandığı (özellikle üçüncü taraf hizmetler aracılığıyla) hakkında detaylı bilgi için lütfen uygulama içindeki Ayarlar menüsünde bulunan veya bu mağaza sayfasındaki Gizlilik Politikası linkini inceleyin.

Kanal listesi ekleme bölümünde Toplu Ekleme (özel Liste) bölümüne github kullanıcı adı girdiğinizde ilgili github adresinin gunestv reposunun live.json veya vod.json listeleri uygulamaya yüklenir. Uzun uzadıya linkler girmek yerine bir kelimelik girişler ile sayısız listeler yükleyebilirsiniz. Oktay2617 ve GeceKod ile çok sayıda listeye sahip olabilirsiniz.

Bu listeler için Sinetech ailemizin değerli paylaşımcılarından @uzunmuhalefet , @atakan1983 , @hpgdisco , @powerboard ve @gecekod'a sonsuz teşekkürler. Değerli çalışmalarına Güneş Tv de yer vererek sizlere doyumsuz bir liste sağladılar. Bu listeleri ister manuel indirebilir isterse toplu liste ekleme bölümüne Oktay2617 ve GeceKod yazabilirsiniz.

not: uygulamanın farklı bir sürümü google playde var, şuan bu yeni sürümü google playe kabul ettirmeye çalışıyorum. Dns değiştirme olayı nedeniyle kabul etmek istemiyorlar ama mecbur edecekler  yani çok yakında google playde. şimdilik denemek isteyenler aşağıdaki linkten indirebilir. Ayrıca gördüğünüz eksiklik ve hataları bildirirseniz memnun olurum.

Güneş Tv indir

Bu yorum başlığı yukarı taşımak ve emeği gürünür kılma amacıyla yapılmıştır :) (forumdaki diğer önemli konularda da denedikçe bunu yapmaya devam edeceğim inş.)
Kurulumu yaptım biraz kullandıktan sonra fb vereceğim inş.

Madem yazdık naçizane: uygulamanın "yerel tv kanalları" gibi olmamasını sadelik ve kullanım kolaylığı konusunda bir noktada dur demenin doğru olacağını şimdiden söylemek isterim.

@oktay2617 Uygulamalar ve özelden destek için teşekkürler. Aynı şekilde projeye destek olan arkadaşların da emeğine sağlık. Alayınızın başarılarının devamını dilerim.
Herkese iyi seyirler, iyi forumlar.
ince düşünceniz için teşekkürler. uygulamayı kullandıktan sonraki görüşlerinizi merakla bekliyorum. Gelişimi sağlayacak her fikir benim için çok önemli.

Keyifli seyirler dilerim.

Şu aralar ciddi bir hata cikmaz ise biraz guncellemeye ara vereceğim zaten. Kanal kalitesi ve sayisini artırmak istiyorum. Birde ios için kollari sivayacagim. Gerçi yazılım dili olarak kotlin ve python dışında bilgim yok, yapay zekaya güvenerek yola çıkacağım. Bakalim başarır miyiz?
Mesajınızı okuyunca çok sevindim. ios versiyonu özellikle TVos versiyonunu sabırsızlıkla bekliyorum hocam. Şu an androidtv'de kullanıyorum ama Appletv bir başka.

Mesajınızı okuyunca çok sevindim. ios versiyonu özellikle TVos versiyonunu sabırsızlıkla bekliyorum hocam. Şu an androidtv'de kullanıyorum ama Appletv bir başka.
nasıl olacak, ne kadar kullanışlı olacak veya Güneş tv ile ne kadar örtüşecek bilemiyorum, çünkü kotlin ve python dışında yazılım bilgilm yok, tamamen yapay zeka odaklı ilerleyeceğim. Ama çok zor olmaz kanımca, yapay zeka ciddi anlamda gelişti bu konuda. hazır kodlarımız var, onları ios için şekillendirecek ve benzer alt yapıyı oluşturacaktır diye düşünüyorum

Hadi hayırlısı diyelim hocam, başarılar diliyorum :)

Allah kolaylık versin kardeşim. Sabah sabah korkuttun beni (: favori kanallarımı liste yapmak için basılı tuttum, yeni liste adı gölgeliymiş meğer; eyvah dedim gözler iyice gitti... Tek gözümü kapattım kanal adı normal, ben de rahatlama ile gelen gülümseme. Paylaşmak istedim tekrar ellerine, gözlerine sağlık.

Allah kolaylık versin kardeşim. Sabah sabah korkuttun beni (: favori kanallarımı liste yapmak için basılı tuttum, yeni liste adı gölgeliymiş meğer; eyvah dedim gözler iyice gitti... Tek gözümü kapattım kanal adı normal, ben de rahatlama ile gelen gülümseme. Paylaşmak istedim tekrar ellerine, gözlerine sağlık.
Ben de yorumunuzu okurken korktum, sorun var diye 🤣 keyifli seyirleriniz olsun

ince düşünceniz için teşekkürler. uygulamayı kullandıktan sonraki görüşlerinizi merakla bekliyorum. Gelişimi sağlayacak her fikir benim için çok önemli.

Keyifli seyirler dilerim.
Rica ederim. Tablette ayarları yapıp yedek dosyasını tv'ye aktararak da biraz kullandım. (v4.5)
İlk izlenimlerim ve bazı önerilerim(elzem değil):

1-Kanallara numara verilebilir.

2-Kanal açıkken kanal listesi dikey olabilir(seçenekli ya da varsayılan olarak)
-Geçişler zaten çok akıcı maşallah kanalın üzerine gelindiğinde yormazsa kanal tıklanmadan değişebilir.

3-Tek tuşla favorilenen kanallar kendi listesi içinde değil de ana sayfadan erişebilecek genel listede olabilir. Liste oluşturma özelliğiyle oluşturulan listeler gibi favorilenenler de bir liste gibi durabilir. Tek tuşla hazırlanmış bir liste...

4-Uygulamaya girişte minik bir tutorial genel kullanıcı için kolaylık sağlayabilir.

5-DNS tarafında direkt bir önerim var ama ekmeğinize taş koymamak için söylemeyeceğim tabii ki :) ama kendi başlığında önerilerim olacak.

6-Kanal isminin olduğu yerde veya uygun bir yerde çözünürlük boyutu bilgisi görünebilir. Bitrate vs de.

7-Alt menüden canlıda ve vod'da genel içerik arama olabilir. ÖRN: Canlı'da listelere girmeden Kanal X'i aramak, VOD'da listelere girmeden Dark Knight aramak...

8-Player de ses ve altyazı özelliği getirebilir. Görüntü kalitesi seçilebilir. Vs.

Şimdilik bu kadar. Suyunu çıkarıncaya kadar kullandığımda yeni öneriler eklenebilir.

3 ve 8 halihazirda uygulamada mevcut. Uzun geri tusuna basılı tutarak veya menü tuşu ile genel favori kanallar ve sonra izleler cagrilabiliyor. (telefonda soldan cekerek) Playerda ise alt yazi, ses ve kalite seçimi mevcut. Aslinda kullanim için bir klavuz oluşturmam lazim ama neden bilmiyorum bir türlü zaman ayiramadim.

Diger önerilerinizi de not aldim, olabilitesi kadar devreye alacağım.

Bu arada zaman ayirmaniz ve değerli önerileriniz için teşekkür ederim 🙏

@oktay2617 Gelişmeye açık olmak güzel ama uygulamanın şişmesi taraftarı değilim. İçerik olarak değil, kod olarak şişmeden bahsediyorum. Bilmediğimden soruyorum. Bir uygulama yapıldı diyelim. Şimdi her şeyi YZ ile yapıyorlar ya. Belki bunun yazılım alanında da bir aracı falan vardır. Kodların fazlasını atmak vb işleri yapabilecek bir yazılım var mıdır mesela? Yada YZ bunu yapar mı? Uygulama o zaman daha verimli ve akışkan olur. @patr0n konuyla ilgili bilgin varsa paylaşır mısın rica etsek.

Oktay bir de anket ne zaman gelecek? Player hakkında bir fikrim var. Yazarım sana.

@oktay2617 Gelişmeye açık olmak güzel ama uygulamanın şişmesi taraftarı değilim. İçerik olarak değil, kod olarak şişmeden bahsediyorum. Bilmediğimden soruyorum. Bir uygulama yapıldı diyelim. Şimdi her şeyi YZ ile yapıyorlar ya. Belki bunun yazılım alanında da bir aracı falan vardır. Kodların fazlasını atmak vb işleri yapabilecek bir yazılım varmıdır mesele. Yada YZ bunu yapar mı? Uygulama o zaman daha verimli ve akışkan olur. @patr0n konuyla ilgili bilgin varsa paylaşır mısın rica etsek.

Oktay bir de anket ne zaman gelecek? Player hakkında bir fikrim var. Yazarım sana.
Ilk uygulamam olduğu için o kadar acemice başladım ki geliştirmeye, düzensiz bir kodlama oldu. Oturup şimdi onu ayiklamasi yeni bir uygulama yapmak kadar efor ister. Yz yapabilir belki ama bu seferde ben kodlara hakim olamam. Şimdi bir sorun olunca nereye bakmam gerektigini biliyorum. Sonuçta stabil çalışıyor, şimdilik yeni bir ihtiyaç duyana kadar devam.

Suan belediye için su sayaç okuma programi ile mesgulum zaten, bir yandan ios için kollari sivadim. Güneş tv ye bu kadar zaman yeter 🤣 tabi icerik geliştirmeye devam. Şuan 15bin üzeri bir film arşivi var, onu paylasicam. Bur kaç dizi film sitesini entegre etmek uzeriyim.

O değil de sinetech olarak bir araya gelip, bir proje yapsak keşke.

Ilk uygulamam olduğu için o kadar acemice başladım ki geliştirmeye, düzensiz bir kodlama oldu. Oturup şimdi onu ayiklamasi yeni bir uygulama yapmak kadar efor ister. Yz yapabilir belki ama bu seferde ben kodlara hakim olamam. Şimdi bir sorun olunca nereye bakmam gerektigini biliyorum. Sonuçta stabil çalışıyor, şimdilik yeni bir ihtiyaç duyana kadar devam.

Suan belediye için su sayaç okuma programi ile mesgulum zaten, bir yandan ios için kollari sivadim. Güneş tv ye bu kadar zaman yeter 🤣 tabi icerik geliştirmeye devam. Şuan 15bin üzeri bir film arşivi var, onu paylasicam. Bur kaç dizi film sitesini entegre etmek uzeriyim.

Belediye sayacı okuyan programda bana indirim şart hocam. Mutlaka modlu olsun.

Sinetech adında sağlam bir uygulama güzel olur ama birlikten kuvvet doğar anlayışı ne kadar hakim olur bilemedim. Bunu bir anket yapmak lazım.

Bu arada görsel anket ne zaman gelecek?

apksını paylaşabilirmisiniz..

ios'a özellikle TvOs'a öncelik verebilir misiniz Oktay hocam. Apple cihazlarının şöyle bir özelliği var, AppleStore'da satılan aplikasyonların modlusu, cracki vs yok. Bu sebeple aynı aplikasyon androidde ücretsiz iken veya düşük fiyata satılıyor iken (Piyasada modlu versiyonları bulunabildiği için), apple'da aynı program ücretli (fiyatı da yüksek) ve herkes de alıyor. Bu da size ek gelir olarak avantaj sağlar.

apksını paylaşabilirmisiniz..
Apk dağıtmıyorum, sadece google play üzerinden dağıtım yaomaktayim

Ben teşekkür ederim, keyifli seyirler dilerim.

ios'a özellikle TvOs'a öncelik verebilir misiniz Oktay hocam. Apple cihazlarının şöyle bir özelliği var, AppleStore'da satılan aplikasyonların modlusu, cracki vs yok. Bu sebeple aynı aplikasyon androidde ücretsiz iken veya düşük fiyata satılıyor iken (Piyasada modlu versiyonları bulunabildiği için), apple'da aynı program ücretli (fiyatı da yüksek) ve herkes de alıyor. Bu da size ek gelir olarak avantaj sağlar.
Ios önceliğim şuan, ama yine ücretli olmayacak. Tel ve tablet için admob reklamlar olur, tv için yine ucretsiz olacak.

Tek sıkıntım Tvos için test yapabilecek cihazım yok. Forumdan test için yardımcı olabilecek kahramanlar çıkacaktır diye düşünüyorum :)

Telefona o kadar para veren adam, ücretli uygulamaları da satın alır herhalde.

Konuyu okuyanlar
4 gün 0 saat

Geri