Güne Bir Söz Bırak

Düşüncelerinize dikkat edin, sözleriniz olurlar; sözlerinize dikkat edin eylemleriniz olurlar; eylemlerinize dikkat edin alışkanlıklarınız olurlar; alışkanlıklarınıza dikkat edin karakteriniz olurlar; karakterinize dikkat edin, kaderiniz olurlar."

- Lao Tzu -

Öyle bir zaman gelecek ki o zaman şu üç şeyden daha kıymetli bir şey olmayacaktır:
- Helal dirhem / helal para / helal mal.
- Kendisiyle ünsiyet edip huzur bulacağın bir DOST.
- Kendisiyle amel edilecek bir sünnet

Saldır Galatasaray!

Üç dua vardır ki bunlar şüphesiz kabul edilir. Mazlumun duası, misafirin duası ve babanın evladına duası. Hz. Muhammed (S.A.V)

Ne diyordu Alemlerin Efendisi (S.A.V) “Cehennemi iğne ucu kadar görseydiniz, başınızı secdeden kaldırmazdınız.”

"Zayıflıklarınız, yalnızca onlara verdiğiniz korku kadar güce sahiptir."

"Saygı seninle başlar."
İnsanlar size, onlara nasıl izin veriyorsanız öyle davranırlar.

Kendi öz yurdumda ben miyim garip?
Beni bir köşeye atan utansın.
Eğilmiyor diye kurdu hor görüp
İti el üstünde tutan utansın…

Say ki öldün
Yalvardın yakardın
Sana bir gün daha verildi
Bugünü o gün bil ve öyle yaşa
(İmam Gazali)

Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın.

İBRET ALINACAK SÖZLER:

*Fyodor Dostoyevski*

"İnsan, hayatın farkındalığına ve anlayışına tamamen ulaştığında, ya sonsuza kadar sessizlik içinde yaşar ya da her şeye karşı bir isyancı olur."

*Büyük İnsan*

"Üreten büyük insan; her şeye karşı isyan eder."

*Fransız Atasözü*

"İnsanlar, sadece meyve veren ağaca taş atarlar."

*Ünlü yazar El-Munif*

"Kendi toprağına veya uygun zamanında ekilmeyen bitki ya toprağın onu reddedip dışlamasına neden olur ya da ona zarar vererek kök salar."

*Ebediyet Kayıtları*

"İnternet toplumu bozmaz! Toplum zaten bozuktu ve internet bu gerçeği ortaya çıkardı."

*Nicolas Gomez Davila*

"Medyanın sınırsız aptallık yaydığı bir çağda, entelektüel kişi bildikleriyle değil, bilmezden geldikleriyle tanımlanır."

*Macar Atasözü*

"Aslanlar daha nazik hale geldikçe, sırtlanlar daha küstah hale gelir."

*Sadi Şirazi*

"Aptal bir kafa, ayaklara yük olur."

*Ezop*

"Zihin küçüldükçe ve sınırlı hale geldikçe, kibir artar."

*George Bernard Shaw*

"Kadın, yaratılışı gereği değişken bir varlıktır; ardı ardına gelen iki gün boyunca asla aynı değildir."

*Ivan Turgenev*

"Şerefli insan eninde sonunda nerede yaşayacağını bilemez hale gelir."

*Antonio Porchia*

"İnsan dışında dünyadaki her şey bana adil davrandı."

*Friedrich Nietzsche*

"Keskin eleştiri rüzgarları esmeyen her kurumda yozlaşma gelişir."

*Paulo Freire*

"Eğitime yatırım yapmak sorun değildir, ancak eğitim ticarete dönüştüğünde hedef, insanı güçlendirmek değil, sadece kazanç elde etmek olur!"

*Carl Jung*

"Hikmetin egemen olduğu yerde, düşünme ile hissetme arasında bir çelişki yoktur."

*Konfüçyüs*

"Eğer lider düzgünse, kim cesaret eder yozlaşmaya?"

*Napolyon Bonaparte*

"Sürekli olarak bu dünyanın onların yurdu olmadığını tekrar eden rahiplerle ( din adamlarıyla) çevriliyim, ancak ulaşabilecekleri her şeye sahip olurlar!"

*Lisa Lutz*

"Uyum sağlama yeteneğimiz şaşırtıcı, ancak değişim yeteneğimiz hiç de şaşırtıcı değil."

*Alıntılar*

"Siyasetçiler ve kadınlar aynı madalyonun iki yüzü gibidir; her ikisi de hayaller satar ve vaatlerini yerine getirmez."

*Ebediyet Kayıtları*

"Allah, bazı insanları hayatından uzaklaştırdı çünkü senin duymadığın konuşmaları duydu, üzülme."

*Victor Hugo*

"Bana onların benim hakkımda kötü konuştuğunu söyleme; bana neden senin yanında rahatça kötü konuşabildiklerini söyle!"

Konuyu görüntüleyenler

Geri