Güne Bir Rock/Metal Müzik Bırak

'' Ah sızım, benim sızım.''⚡ 🌧️⚡

En sevdiğim gruptur Guns N' Roses. 93 yılındaki konserleri yanlış hatırlamıyorsam hafta içiydi ve önlerde yer bulabilmek için bir gün önce geceden gitmiştik, benzer hikaye çoktur ben de o gün Kimya sınavı olmasına rağmen sınava girmeme pahasına konseri tercih etmiştim.

Hayatımda o kadar heyecanlandığım an sayısı çok azdır.

Öyle bir konserdi ki ön grup Queen'in efsanesi Brian May'di. Ayrıca normalde gruptan ayrılmış olan Izzy Stradlin de o konserde sahne aldı, yani GNR'ı orijinal kadroyla izlemiştik.

Benim en sevdiğim Guns N' Roses şarkısı;

Sonra da bu gelir,

Herhalde Rock tarihinin en ikonik şarkılarından biridir, zaten Lord Of The Rings alemine düşkün ve kitaplarını, filmlerini defalarca okumuş biri olarak da bu parçayı ayrı severim.

Yine bence hem tarihin hem de Bryan Adams'ın en iyi şarkılarından, canlı kayıtları izlemeyi her zaman daha çok sevmişimdir. Ne ses ama...

Efsanevi grup Led Zeppelin’in “All My Love” şarkısı, bir aşk şarkısı gibi görünüyor. Ancak aslında ardında yıkıcı bir hikayeyi gizliyor. Şarkı grubun efsane vokalisti Robert Plant’in henüz 5 yaşındayken mide virüsü nedeniyle ölen oğlu Karac Pendragon için yazıldı. Şarkıda; doğum, yaşam, ölüm ve yeniden doğuma vuru yapılıyor. Şarkı ayrıca introsuyla büyülüyor.

🎸
Heavy Metal'in öncüsü olan grup, Tony Iommi, Ozzy Osbourne, Geezer Butler ve Bill Ward tarafından 'de kuruldu. Bu dörtlü bir araya gelmeden önce Tony Iommi ve Bill Ward 1967'de Mythology adlı bir grupta, Ozzy Osbourne ve Geezer Butler ise Rare Breed adında bir grupta çalıyordu. Daha sonra yollarının kesişmesiyle birlikte Black Sabbath da kurulmuş oldu.🎸

Bir gün Akmar Pasajı'nda, Atlantis'in önünden geçerken, bu albüm yeni çıkmış (Bitter Sweet & Twisted) ve bangır bangır bu şarkı çalıyordu, öğrenci harçlığımın son kalanını albüme verdiğimi ve trenle kaçak dönmek zorunda kaldığımı hatırlıyorum :)

Tabii ki The Quireboys'un en bilinen şarkısı...

Üçlemenin son şarkısı da bu olsun...

Dr. Skull. 80lerde çıkmış, Ankara'nın tanınmış metal gruplarından.

Son düzenleme:

Geri