Güne Bir Ahmet Kaya Şarkısı Bırak.

Selamlar hocam.
Cumartesi yoğun geçti. Gece de sabaha kadar işim vardı, paylaşım yapamadım.
Şimdi de Tiflis’e doğru yolculuk. Orda da dinlemeye devam. 👋

Son düzenleme:
DeepSeek ile aşk meşk üzerine konuşuyorduk, daha doğrusu; Deep'ten fikir alıyordum; Sonra, verdiği tavsiyeyi;

Can Yücel'in bu sözü ile taçlandırdı.' Kendini ateşe atarak başkasını ısıtamazsın!''

Sonra da'' Sevgi Duvarı''nı okumamı ve aşka bakış açısı olarak Can Yücel'i referans almamı önerdi. :)

E ben de o zaman Sevgi Duvar'nı dinleyeyim.

Ahmet Kaya'nın Selda Bağcan ile yaptığı "Demokrasi Öncüleri" albümünde yer alan ve pek bilinmeyen sevdiğim bir düet. "Bırak Beni".

Ahmet Kaya'nın Selda Bağcan ile yaptığı "Demokrasi Öncüleri" albümünde yer alan ve pek bilinmeyen sevdiğim bir düet. "Bırak Beni".

Bu şarkıyı biliyordum ama Selda Bağcan ile söylediğini sanırım ilk defa dinledim.

Bir de Koçero albümü var; orada da Selda Bağcan ile birlikte birkaç şakıları var.

Bu filmdeki bütün müzikler Ahmet Kaya'ya aittir. Hatta, Tatar'ın koğuşta söylediği'' Şu dağlarda kar olsaydım.'' Şarkısını; Ahmet Kaya söylemektedir!

Arkadaşlar, Bakın hele şu yigide!
Maşallah! Kınından çekilecek bir kılıç gibi; Keskin ve sivri!

Tatar Ramazan Filmin'deki ( Yaşlı Dayı) :)

Cenazesiznde, mezarı başında insanlar konuşma yaparken bu şarkı çalıyordu. Bu şarkı ile uğurlandı, iki gözüm. ✌️

Daha şarkının sözlerini bile duymadan; sazının sesi bile yetiyor.

Oysa , sesini çok benzettim.
Eski kasetten çevrilmiş gibi geldi sesi. Komple albümlerinin içeriğine hakim olmayınca aradan kaçıyor. 😃
Pardon, o zaman. Telafi edeyim en kısa zamanda.
Şarkıyı zaten Ahmet Kaya'nın abisi; Mustafa Kaya söylüyor.
O da geçen sene vefat etmiş. O da Kardeşi gibi; Kalp krizinden ölmüş.

Konu bu değil de; Ama çocukken, binbir emekle bir uçurtma yapıyorsun, hayallerini o uçurtmaya bağlıyorsun; sonra uçurmaya çalışıyorsun.

Sonra, o uçurtma gidiyor elektrik tellerine takılıyor. işte tam da konu bu!

Geri