Güncel Tv Box Tavsiyelerinizi Rica Edeceğim.

MAYDONOZ

Üye
Konular
10
Merhabalar.
İlerleyen teknolojiye artık işten güçten yetişemez hale geldim. Yeni bir box alacağım arkadaşlar rakam önemli değil
(-derken NVIDIA Shıeld Tv Pro alacak kadar da uçamam ama o hariç 😅) güncel tavsiyeleriniz nelerdir?_Aklım ve gönlüm mi box 3 nesile gidiyor siz olsanız ne alırdınız günce yeni nesillerden? Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.. 🙏

Merhabalar.
İlerleyen teknolojiye artık işten güçten yetişemez hale geldim. Yeni bir box alacağım arkadaşlar rakam önemli değil
(-derken NVIDIA Shıeld Tv Pro alacak kadar da uçamam ama o hariç!) güncel tavsiyeleriniz nelerdir. Aklım ve gönlüm mi box 3 nesile gidiyor siz olsanız ne alırdınız günce yeni nesillerden? Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.. 🙏

Bu yeterli olur.

Bu yeterli olur.
peki NVIDIA Shıeld Tv Pro hesaba katmazsak, tavsiye ettiğiniz üründen daha donanımsal ve yazılımsal vs yüksek bir ürünler var mıdır? yeterli olmasını istemiyorum, almışken her yönden iyisini istiyorum... dediğim gibi rakam önemli değil..

Bence önce ihtiyacı belirlemek önemli.

-Ne kadar bütçe ayıracağım?
-4K Blu-ray filmler izlemek istiyor muyum?
-Cihaz Lisanslı olsun yani Netflix vb 4K izlemek istiyor muyum?
-Optik ses çıkışı olsun mu?
-USB portu sayısı fazla olsun mu?
-Type-C çıkışı olsun mu?
-Uydu yayınlarını izlemek için Type-C -Tuner olsun mu?
-Sd kart yuvası olsun mu?
-Kumanda daha işlevsel ya da Air mouse olsun mu?
-İşlemci güçlü, Ram, Hafıza yüksek olsun mu?
-Android sürümü 11+ olsun mu?
-Yazılım olarak dışarıdan program vb yüklemek filan kolay olsun mu?
-Yazılım desteği olarak düzenli güncellemelerle firma cihazın arkasında duruyor mu?

Bunlar aklıma ilk gelen sorular. Yukarıdaki sorulara vereceğiniz cevaplara göre seçeceğiniz cihaz değişecektir.

Fiyat açısından Nvidia Shield i ayrı tutarak Box R 4K Plus, RockTek G2, Mecool KM 2 Plus deluxe bildiğim iyi cihazlar. Eğer cihaz lisanslı Netflix vb 4K olsun, program kurma, dosya yükleme vb teknik işlerle uğraşmam, görüntü ses kalitesi iyi desteklensin işlemci ram hafıza yüksek olsun diyorsanız yukarıdaki cihazlar uygun seçenek olabilir. Fiyatlar da 5-6 bin TL arasında değişmekte.

Yok eğer 1080P yayınlar sizin için yeterli, Android kısıtlamaları açısından daha esnek bir cihaz olsun ama işlemci ram hafıza da yüksek olsun derseniz Hiremco X6 pro, X6 pro Max bana göre iyi bir seçenek gibi duruyor. Fiyat da 3-4 bin TL arasındaydı sanırım.

Yeni nesil Android 14 TV Boxlar kağıt üzerinde iyiler, cihaz olarak ta iyiler ancak kullanıcı deneyimi açısından Android kısıtlamalarından dolayı herkese hitap etmeyebilir. Misal ben 😀 Yaklaşık 4-5 yıldır Mibox S 4K kullanıyorum. Cihaz günlük ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşıla da, tabii ki eskidi artık ve bir süredir değiştireyim düşüncesindeydim ve mevcut özelliklerine bakarak hep Homatics ya da RockTek G2 almak istiyordum. 3 Gün önce RockTek G2 aldım. Cihaz mibox S 4K ya göre bir nokta haricinde her konuda üstün ancak o bir nokta bana çok çok büyük hayalkırıklığı yaşattı. O da Android 14 olmasından kaynaklı kısıtlamaların fazla olması. erişilebilirlik izni vermek android 11 öncesine göre ayrı uğraştırıcı.
data, obb klasörlerine erişim sağlayamamak ayrı uğraştırıcı. Google Playstore den indirilen bir emülatörde hedef dosya yolu seçememek ayrı uğraştırıcı. İstediğim oyunları kuramadım vs. Telefon olunca bu problemlerinin çözümü daha kolay, takılmam ama dosya yöneticisine data vb bazı klasörlere erişim izni vermek Android 14 te çok zor, yapamadım, ADB ile bilgisayar üzerinden yapılabilir ama herkesin bu kadar bilgisi olmayabilir. Ben de çözüm yollarıyla uğraşmaktan bir noktadan sonra sıkıldım, devam etmeye üşendim uğraşmak istemedim. Evdeki TV zaten 1080P, 4K ihtiyacım yok, oyun açısından emülatör filan kullanamadım. Dolayısıyla Mibox a göre çok daha konforlu bir kullanıcı deneyimi yaşayamadım. Bu yüzden keşke hiremco X6 pro Max alsaydım diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
@isimbulamajim değerli tavsiyelerin ve ilk dikkate alan sen olduğun için öncelikle sana teşekkür ederim. <3
@alican179 benim de uzun zamandır aklımın ucunda bu fikir yatıyor aslında. (mini pc)
@rezonansman şimdi uzun tavsiyelerine kısa cevap vermek olmaz:
*bütçe olarak dediğim gibi nvidia kadar uçamam ama 10k ya kadar taksitle gözümü kararttım.
*Toy zamanlarım olsa illa ki lisans konusunu ön planda tutardım ama bu forumdayız hocam. :)
*optik çıkışlı güzel bir ses sistemim var ama o farkı alacak kulaklar artık yaşlandı o kadar da şart değil
*tek usb den çoğaltıcı alırım (type c de de ayarlarım şart değil)
*-Sd kart yuvasına artık gerek yok sanırım
*Güzel bir air kumandam var ama inanın ki hiç kullanmıyorum, mouse özellikli mini klavyem daha çok işlevsel geliyor bana.
* "Yazılım olarak dışarıdan program vb yüklemek filan kolay olsun mu?" sorusuna gelirsek: Bu forumda sizlerle hiçbir şey inanın zor değil. <3
* "Yazılım desteği olarak düzenli güncellemelerle firma cihazın arkasında duruyor mu?" işte bunda bir durdum... buna evet dersem direkt xaomi markasına gitmem gerek ya da hayır diyerek ve yukarıdaki cevapları da baz alarak mini pc almam gerek. yani seçenekler 2 ye düştü diyebilirim kendimce...
*Hiremco modelini de bir değerlendireceğim.. Tekrar teşekkürler.

minipc alip dualboot yapan kimse varmi?
hepsiburada da 6 taksitli 6-7bin e intel n150 islemcili pc ler mevcut.
bende birkaç gündür arayis icerisindeyim, sadece yabanci forumlarda mbr olmadigindan bahsetmisler, ne oldugunu bilemiyorum… 😂
ben daha cok youtube, cloudstream, inattv fln kullanmayi dusunuyorum ve uzun sureler acik kalacak, grafik islemede fln sorun yasarmiyim diye tedirginim, eski pc de denedim verimli olmadi 🤦🏼
birde sogutma konusunda daha basarili olmalarina ragmen fan takmayi planliyorum…
tecrube eden arkadaslar ses ve performans hususunda bilgi verebilirse memnun olurum…

Merhabalar.
(-derken NVIDIA Shıeld Tv Pro alacak kadar da uçamam ama o hariç 😅) güncel tavsiyeleriniz nelerdir?_Aklım ve gönlüm mi box 3 nesile gidiyor siz olsanız ne alırdınız günce yeni nesillerden? Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.. 🙏

Bu amazon sitesindeki yeni versiyon tv box öneririm verileri sitede yaziyor.umarim türkiyede vardir.bu arada hiremko matrix pro on numara bir cihaz bu ara ucuzlamis .4 gb ram 64 gb hafiza süper bisey.iyi şanslar

Hepinize teşekkürler seçimim şu oldu:
1755579977699

GMKtec G2 PLUS Intel N150, 12GB DDR5, 512GB M.2 SSD, Wi-Fi6, BT 5.2, Win11 PRO Mini PC​

incelemek isterseniz:

tredyol:

Hayırlı olsun hocam, bende bu tarz bir ürün alıp TVbox yerine kullanmayı düşünüyorum.
s905x4 in işlemcisi 2.0GHz ile çalışırken 5W harcıyorken; intel n150 işlemcisi 3.6GHz 6w harcıyor şeklinde görmüştüm. bu bağlamda ısınma ile alakalı sorun olup olmadığını sormak istiyorum. Fan sesi oluyor mu?
GoogleTV veya androidTV kurup denediniz mi?
Ses görüntü vs. sorun oluştu mu?
Air kumanda ile çalışıyor mu?

Merhabalar.
TV plus ready. Lisanslı, sesli komut var. Şu ana kadar gördüğüm en stabil çalışan. Ve en hızlı cihaz diyebilirim. Android 10 var. Çalışmayan hiçbir APK rastlamadım

Hayırlı olsun hocam, bende bu tarz bir ürün alıp TVbox yerine kullanmayı düşünüyorum.
s905x4 in işlemcisi 2.0GHz ile çalışırken 5W harcıyorken; intel n150 işlemcisi 3.6GHz 6w harcıyor şeklinde görmüştüm. bu bağlamda ısınma ile alakalı sorun olup olmadığını sormak istiyorum. Fan sesi oluyor mu?
GoogleTV veya androidTV kurup denediniz mi?
Ses görüntü vs. sorun oluştu mu?
Air kumanda ile çalışıyor mu?
lisanslı windows ile geliyor ben dual boot ile fyde os da kurdum ve sorunsuz çalışıyor, andoid tv sistem kurmadım çünkü gerek duymuyorum fiyde os ve windowsta da emulator fazlasıyla işini görür çünkü ramler fazlasıyla yeterli, ısınma asla yok fan sesi hiç duyulmuyor, hatta " ulan acaba fan çalışmıyor mu?" diye kulağıma götürünce verdiği havadan anladım çalıştığını. windows altında 4k sıkıntısız ve takıntısız. air kumandam çalışıyor ama ben mouse a daha çok alışkınım. Andorid tv alışkın olanlar ilk etapta zorlanabilirler ama kesinlikle zamanla alışacaklardır.

Geçen yıla göre fazlasıyla iyi bir makina bu da
neler kurdun ve nasıl kullanıyorsun sen de? Deneyimlerini anlatabilir misin bize?

İçinde windows 11 vardı ama ben windows 10 iot ltsc kurdum performasını daha da arttı ( Linkteki = )

24 inç bir monitörle ofis bilgisayarı olarak kullanıyorum ve her işimi görüyor. Bluestacks , ofis programları , Muhasebe programları v.s. rahatlıkla çalıştırıyor. Fazla yer kaplamıyor ve sessiz çalışıyor. Çok memnunum. Apk olarak da inat rec cloudstream televizio kurulu onları da sorunsuz çalıştırıyor

Geri