Yardım Görev çubuğu hakkında (ÇÖZÜLDÜ)

ultrasoner

Üye
Konular
4
Beyler bilgisayar 10 sn. gibi bir sürede stabil açılıyor. Windows ekranı gelince görev çubuğunda sabitlemiş olduğum programların yanında ikonsuz bir dosya belirip kayboluyor. Başlangıç programlarına baktım ama göremedim. Bunu nasıl bulabilirim?

Çözüm
Hp laptoplarda bildiğim kadarıyla omen ve victus serilerinde omen gaming hub adında yardımcı bir program var. bu program klavye rgb'lerinden tutun fan dönüş hızı vs gibi bir çok konuda size seçenek sunabilen bir program. ve benim kullandığım laptopta aşagıda fotoğrafını bıraktığım bir tuş var bu tuş omen gamin hub'a özel konulmuş programı başlatmaya yarayan bir tuş :) biraz önce sorunu çözmek için farklı yollar denerken delete tuşuna basmam gerekti ve yanlışlıkla bu omen gaming hub tuşuna basmış bulundum sonra görev çubugunda programın ikonunun bembeyaz olduğunu farkettim :D kafamda o an şimşekler çaktı başlangıçta anlık olarak görünüp kaybolan gıcık edici ikon buymuş ve sorunuda güncelleme yapılmamış olmasıymış hemen programı silip son...
Beyler bilgisayar 10 sn. gibi bir sürede stabil açılıyor. Windows ekranı gelince görev çubuğunda sabitlemiş olduğum programların yanında ikonsuz bir dosya belirip kayboluyor. Başlangıç programlarına baktım ama göremedim. Bunu nasıl bulabilirim?
Bir ara benim de başıma gelmişti. Benimki; Ekran kartı driveri ile alakalıydı. ( ATİ ekran kartı) PC her başladığında CMD ekranı kısa bir süreliğine açılıp; sanki kayıt defterine bir şey ekliyormuş gibi yapıp kayboluyordu. Sanırım ben bu şekilde çözmüştüm;

Bir ara benim de başıma gelmişti. Benimki; Ekran kartı driveri ile alakalıydı. ( ATİ ekran kartı) PC her başladığında CMD ekranı kısa bir süreliğine açılıp; sanki kayıt defterine bir şey ekliyormuş gibi yapıp kayboluyordu. Sanırım ben bu şekilde çözmüştüm;
Benimde daha onceden basima geldi ama nasil çözdüğümü hatirlayamadim. Bu yöntemi müsait olduğumda deneyip sonucunu yazıcam çok teşekkür ederim

Belirtilen yöntemi denedim ama bi sonuca ulaşamadım ne yazık ki farklı farklı forumlarda araştırıyorum büyük ihtimal çok basit bi çözümü var ama bulamıyorum bir türlü

Belirtilen yöntemi denedim ama bi sonuca ulaşamadım ne yazık ki farklı farklı forumlarda araştırıyorum büyük ihtimal çok basit bi çözümü var ama bulamıyorum bir türlü
Sadece PC açılışında mı yapıyor yoksa ara ara kullanırken de yapıyor mu?

Ekli dosyalar

• aaa.png
    aaa.png
    110.5 KB · Görüntüleme: 7
Güncelemelerle de alakası olabilir, düşük bir ihtimal ama. Ekran kartın güncel mi?
ekran kartım güncel aslında benim aklima gelende şu daha onceden yükleyip kaldırdığım bir programın kalıntısı vs olabilir hatta gecen aksam farkettim denetim masasinda start all back uygulamasinin ismi ve ikonu vardi tikladigimda bu uygulama bulunamiyor gibi bir hata veriyordu sonra uygulamayi tekrar kurup gorevi sonlandirip kaldirdim ve denetim masasindan silindi böyle birsey olabilir gibi geliyor banada

'' RtkAudUservice64'' ne ile ilgili?
Olmadı en üstteki ekran kartını devre dışı bırak, sanırım kullanmaya başladığında yine açılır ekran kartı driveri. Tabii sana kalmış bir şey; deneyip denememek.

'' RtkAudUservice64'' ne ile ilgili?
Olmadı en üstteki ekran kartını devre dışı bırak, sanırım kullanmaya başladığında yine açılır ekran kartı driveri. Tabii sana kalmış bir şey; deneyip denememek.
RtkAudUservice64 realtek e ait bir dosya diye biliyorum tek tek denedim dun gece 4 tane acilista baslatilan program var hepsini sırasıyla kapatıp denedim ama yok onlarla alakasi yok malesef

ben normalde takilmam bu tarz seylere hatta kurmak ve tekrar ayarlamak durumunda kalmasam tertemiz sistem kurulumuda yaparim ama bu gelen ikon beni biraz gıcık etti bilgisayarımda bilmedigim ve benden habersiz iş yapan bir programsa sıkıntı diye

RtkAudUservice64 realtek e ait bir dosya diye biliyorum tek tek denedim dun gece 4 tane acilista baslatilan program var hepsini sırasıyla kapatıp denedim ama yok onlarla alakasi yok malesef
Sana kolay gelsin. Yine de aklıma bir şey gelirse yazarım. Yıllar önce masaüstü PC'de aynı şey başıma gelmişti ve sorun ATİ Ekran kartı driver ile alakalı bir başlangıç dosyası ile alakalıydı; buradan bulup kapatmıştım ve bir daha olmamıştı.
geçenler de başka bir PC ( Laptop), başka bir HDD ve Win7 sürmünde buna benzer bir şeyler başıma geldi; Görev çubuğundaki programları kapattığım halde bir şeyler sanki gölge gibi açık kalıyordu ama baktığımda açık görünen bir şey de yoktu. Bazen bu hayalet programlar 10'u bile buluyordu. Sonra kendiniliğinde bir anda ordan kapanıp gidiyorlardı. O zaman bunun için bir çare bulamadım ama belirli bir süre sonra yapmamaya başlamıştı. Benim o zamanki kanaatim Ya win 7 ile alaklıydı ya da HDD bozuluyor, diyordum. Bazen böyle sinir bozucu şeyler olabiliyor.

ben normalde takilmam bu tarz seylere hatta kurmak ve tekrar ayarlamak durumunda kalmasam tertemiz sistem kurulumuda yaparim ama bu gelen ikon beni biraz gıcık etti bilgisayarımda bilmedigim ve benden habersiz iş yapan bir programsa sıkıntı diye
bahsettiğim o gıcık eden ikonun videosu

Ekli dosyalar

• WhatsApp Video 2025-03-05 at 01.18.22 (online-video-cutter.com).mp4
    2.7 MB
Sana kolay gelsin. Yine de aklıma bir şey gelirse yazarım. Yıllar önce masaüstü PC'de aynı şey başıma gelmişti ve sorun ATİ Ekran kartı driver ile alakalı bir başlangıç dosyası ile alakalıydı; buradan bulup kapatmıştım ve bir daha olmamıştı.
geçenler de başka bir PC ( Laptop), başka bir HDD ve Win7 sürmünde buna benzer bir şeyler başıma geldi; Görev çubuğundaki programları kapattığım halde bir şeyler sanki gölge gibi açık kalıyordu ama baktığımda açık görünen bir şey de yoktu. Bazen bu hayalet programlar 10'u bile buluyordu. Sonra kendiniliğinde bir anda ordan kapanıp gidiyorlardı. O zaman bunun için bir çare bulamadım ama belirli bir süre sonra yapmamaya başlamıştı. Benim o zamanki kanaatim Ya win 7 ile alaklıydı ya da HDD bozuluyor, diyordum. Bazen böyle sinir bozucu şeyler olabiliyor.
cok teşekkür ederim hocam çözümü bulursam aynı sorunu yasayanlara örnek olması için detaylıca anlatıcam burada :)

Format attıktan sonra tekrar karşılaşma ihtimalin de var bir de. :)
bahsettiğim o gıcık eden ikonun videosu
En sağdaki iki halkaya benzer şekil mi?

Geri