Öneri GoogleTV 13 BRTDTV (13.06.2025) çıktı

Konular
2
Google tv 13 ün telegramda linkleri geliştirici tarafından dün yayınlandı.Denemek isteyenler için reklamsız linkleri aşağıda paylaşıyorum.Ayrıca geliştiricinin birkaç önerisi var. Onlara da dikkat ederseniz google tv 13 daha stabil çalışacaktır.

Kişisel bazı önemli şeyler!

Google TV 13, Partition NTFS ile uyumlu değildir, Fat32, exFat veya Ext4 kullanın.

Temiz bir kurulum yapmak, hataları önlemek için son derece önemlidir!

Kurulumu bitirdikten ve sistem Google Launcher'ı yükledikten sonra, Launcher arayüzündeki herhangi bir hatayı önlemek için bilgisayarı yeniden başlatın.

⚠️⚠️Ayrıca bazı Google uygulamalarından gelen güncellemeleri engellemek için bir komut dosyası ekledim, eğer komut dosyası çalışmıyorsa, Play Store'dan otomatik güncellemeleri devre dışı bırakın ve Google TV Home ve Google Asistan'ı (Google App TV) güncellemeyin, güncellendiklerinde sistemi rahatsız ediyorlar.

Bu sürümü ve eski sürümü ne yaparsam yapayım, eski veya yeni hangi bilgisayarda denediysem deneyeyim, bir türlü wifi ağına bağlantı sağlayamadım.

Muhtemelen uyumsuz bir donanım kullanıyor pc.Bende wifi laptopta çalışıyor.Cihazınız masaüstü mü?

laptopta da denedim masaüstünde de.

Kurulum videosunda ne anlatılıyorsa o şekilde yapıyorum. Rufus işleminde takıldığım nokta şu oldu, 4GB üzeri bir data dosyasını flaş belleğe kabul etmiyor Fat32 formatı nedeniyle. Neyse, biostan flaşı seçip ilgili ekrana gelince Google seçilimini yapıyorum, dil falan seçip ileri ileri gidip ağ seçimi yapınca bekletiyor epey. Sonra da ağ bulunamadı diyor. Çoğu zaman da dil seçme ekranına geri atıyor veya kilitleniyor herhangi bir yerde. Kısacası olmuyor da olmuyor :) Yeni masaüstü bilgisayar topladım, laptopta denerken de aynı şey oluyordu, bu da böyle oldu :ROFLMAO:

Kurulum videosunda ne anlatılıyorsa o şekilde yapıyorum. Rufus işleminde takıldığım nokta şu oldu, 4GB üzeri bir data dosyasını flaş belleğe kabul etmiyor Fat32 formatı nedeniyle. Neyse, biostan flaşı seçip ilgili ekrana gelince Google seçilimini yapıyorum, dil falan seçip ileri ileri gidip ağ seçimi yapınca bekletiyor epey. Sonra da ağ bulunamadı diyor. Çoğu zaman da dil seçme ekranına geri atıyor veya kilitleniyor herhangi bir yerde. Kısacası olmuyor da olmuyor :) Yeni masaüstü bilgisayar topladım, laptopta denerken de aynı şey oluyordu, bu da böyle oldu :ROFLMAO:
Size tavsiye sevgili @Sinetech in bu videosu olur en kolay bu şekilde çalışıyor, elinizdeki android 13 veya google 13 imajı ile yapabilirsiniz,

Son düzenleme:
Forumdan bir arkadaş paylaşmış çözümü

Kurulumu kolaylastirmak adina bu yontemi deneyin rufus kullanmadan ve data dosyasini istediginiz boyutta arttirmak icin. 300 veya 500 mb 1. partition olusturun fat32 olacak. Geri kalani ntfs olacak iki bolumu bu sekilde yapin. İso dosyasina cift tiklayin evet deyin cd rom gibi gorunecek. İcine girin system.sfx mi ne o dosya haric tum dosyalari fat32 ye kopyalayin. System dosyasini ise ntfs bolumune yapistirin. Harddis yada usb bellek boyutunuz buyukse 32 gb data dosyasini bile atabilirsiniz. İsterseniz 8 gb data atin farketmez. Sistemi baslatin ayni rufusta yaptiginiz gibi sikintisiz calisacak. Farkli android aistemi denemek isterseniz de fat32 deki dosyalari silin ve yeni iso dakikeri kopyalayin. System.sfx i ntfs e kopyalayin. Data dosyanizi silmeyin kalsin. Hersey yuklu yaptiginiz ayarlarda geri gelecektir. Her seferinde bu islemleri yapmaya gerek kalmayacak artik.

Demiş.Çözüm bu android tv 11 kurmanız lazım bunun için.Android 13 ntfs uyumlu değil.Ben bu şekil kurmuştum deneyin isterseniz.

Forumdan bir arkadaş paylaşmış çözümü

Kurulumu kolaylastirmak adina bu yontemi deneyin rufus kullanmadan ve data dosyasini istediginiz boyutta arttirmak icin. 300 veya 500 mb 1. partition olusturun fat32 olacak. Geri kalani ntfs olacak iki bolumu bu sekilde yapin. İso dosyasina cift tiklayin evet deyin cd rom gibi gorunecek. İcine girin system.sfx mi ne o dosya haric tum dosyalari fat32 ye kopyalayin. System dosyasini ise ntfs bolumune yapistirin. Harddis yada usb bellek boyutunuz buyukse 32 gb data dosyasini bile atabilirsiniz. İsterseniz 8 gb data atin farketmez. Sistemi baslatin ayni rufusta yaptiginiz gibi sikintisiz calisacak. Farkli android aistemi denemek isterseniz de fat32 deki dosyalari silin ve yeni iso dakikeri kopyalayin. System.sfx i ntfs e kopyalayin. Data dosyanizi silmeyin kalsin. Hersey yuklu yaptiginiz ayarlarda geri gelecektir. Her seferinde bu islemleri yapmaya gerek kalmayacak artik.

Demiş.Çözüm bu android tv 11 kurmanız lazım bunun için.Android 13 ntfs uyumlu değil.Ben bu şekil kurmuştum deneyin isterseniz.
Mesela Ventoy ile atılamaz mı isteyen kişiler Ventoy ile format atacak iso şeklinde Rufus'la uğraşmayacak şekilde

benim bilgisayarım masa üstü uefi desteği yok o nedenle MBR formatı olmuyor videodaki grup2win 8. Dk chainload files seçili bizde ise chainload disk çıkıyor ve diğer işlemler yapılamıyor bu bölümü nasıl asacagimizi bulamadım çözen yada yardımcı olan varsa sevinirim

Geri