GIBIRNet Geçiş Deneyimim, Güncel Kampanyalar ve İndirim Kodu
ÖN BİLGİ: 10 Ay Öde, 12 Ay Kullan var ya da 12 Ay Boyunca Aylık 40 TL İndirim Kodu: GB0GKTZYNE
Netgsm'in fiyatı 849 TL'ye çekmesi ve üstüne 99 TL fiber modem kirası dayatmasından sonra rotayı hem fiyat avantajı hem de "aldım demek için" GIBIRNet'e kırdım. Süreci düşünen arkadaşlar için baştan sona özetliyorum:
Abonelik ve Geçiş Süreci:
Süreç boyunca vermeleri gereken bilgilerin neredeyse hiçbirini kendileri sunmadı; her adımı cımbızla çekerek sormam gerekti.
Bilindiği üzere 25 Haziran sonrası e-Devlet üzerinden telefon/internet aboneliklerinde NFC ile kimlik doğrulama zorunluluğu geldiği için işin bu kısmı ekstra uğraştırdı.
2 kez NFC ile kimlik bilgilerimi göndermeme rağmen aradığımda sistemde eksik olduğunu savundular. WhatsApp üzerinden kimliğin arkalı önlü görselini talep ettiler. Çipi okuttuğumu, tüm verinin gittiğini ve bu talebin tamamen keyfi olduğunu belirtip itiraz edince müşteri temsilcisi "süreci zorlaştırdığımı" ve "başka müşterilerin de sırada beklediğini" iddia etti. İnsanları gereksiz prosedürlerle uğraştırırlarsa işlerin daha çok uzayacağını yüzlerine vurdum; yine de süreç kilitlenmesin diye SMS ekran görüntülerini ve tek görünümlük kimlik görselini ilettim.
Telefon görüşmesi esnasında e-Devlet onay SMS'i düşmesine rağmen, ertesi sabah "görsel olmadan süreç başlatılamaz" diye tekrar SMS attılar. Bilgilerin zaten ellerinde olduğunu, insanları korkutarak istediklerini yaptırmaya çalıştıklarını ve kendilerinden dahi haberleri olmadığını belirttim.
Birkaç saat sonra sesli onay için aradılar; bu kez bilgileri eksiksiz aktardılar ve onayladım. "Modem kurulumu için arayacağız" demelerine rağmen tabii ki aramadılar. Sürecin başlamasından yaklaşık 24 saat sonra PPPoE kullanıcı adı ve şifresi SMS ile iletilince kurulumu kendim tamamlayıp bağlantıyı sağladım.
Hız ve Performans:
Önceki tüm ISS'lerde altyapımın desteklediği tam hızı sorunsuz alırken, GIBIRNet tarafında şu an maalesef download tarafında 1/3, upload tarafında ise 1/4 oranında bir hız alabildim.
Az önce arıza kaydını oluşturdum, teknik ekibin müdahale sürecini ve değerlerin düzelip düzelmediğini konuya güncelleme olarak geçeceğim.
Fiyatlandırma, Kampanyalar ve İndirim:
10 Ay Öde, 12 Ay Kullan
Ben başvuru adımını Haziran ayı fiyatlandırmasıyla tamamladım. Güncel Eylül tarifelerinde VDSL/Fiber 100 Mbps paketi için ilk 3 ay 580 TL, sonraki 9 ay 780 TL şeklinde bir kampanya yürütülüyor. Altyapı sorgulamasında numara bıraktığınızda geri dönüş sağlıyorlar.
12 Ay Boyunca Aylık 40 TL İndirim Kodu:
Ben de foruma/kullanıcılara destek olmak adına bir arkadaşın referansıyla geçiş yaptım. Siz de faturanıza 12 ay boyunca aylık 40 TL (toplamda 480 TL) indirim yansıtmak isterseniz abone olurken şu kodu iletebilirsiniz:
Referans Kodu:
GB0GKTZYNE
Firma İletişim Kanalları:
Web:
Müşteri Hizmetleri: 0850 550 03 32
WhatsApp Destek: 0549 427 20 10
E-posta:
[email protected]
Süreçle ilgili merak ettiğiniz bir detay olursa konu altından sorabilirsiniz,
Gazanız mübarek olsun.