Genel sağlık sigortası ödemesem olur mu?

Hopdedik.

Üye
Konular
1
Merhaba genel sağlık sigortası ödemenin faydaları nelerdir. Hastane,ilaç,muayne vs dışında bana ne gibi iyi yönleri vardır emeklilik olsun diğer konular olsun.
Veya ödemememin ne gibi zararları vardır. İleride nasıl karşıma çıkar.

Merhaba genel sağlık sigortası ödemenin faydaları nelerdir. Hastane,ilaç,muayne vs dışında bana ne gibi iyi yönleri vardır emeklilik olsun diğer konular olsun.
Veya ödemememin ne gibi zararları vardır. İleride nasıl karşıma çıkar.
odersen doktara gidersin odemezsen parana guveniyorsa her seyi ucretli alirsinki tr de bugun en basit ilac bile 100₺ assagi degil bidd buna kan tahlili vs eklenirse hic baş edemessin emeklilige bi faydasi yok ama saglik hizmetleri yeter2017 de yilim doldu o zamnadan emekli olana kadar odedim

Faydası şimdiye kadar olmadı borç birikmemesi dışında.

Emeklilik sonrası borçlanmadan dolayı tahsil etmeden emekli yapmayabilirler ama bu sadece tahminim, bilgim değil.

Emekli olmadan öncesi için ise eğer bir işte çalışmıyorsanız her ay ödemeniz istenen ve hiçbir şekilde sigortanıza prim ödemesi olarak yansımayan bir tür haraç.

Her ay 400 TL ödeyip hastaneye gitmiyorsunuz diyelim. O ödenen borç ödemesi olarak kalır. Hastaneye gidecek olursanız para ödemezsiniz.

Fakat; ödemediniz ve hastaneye gitmeniz gerekti. Gittiğinizde 2025 yılı öncesi yani daha bir ay öncesi diyelim sizden tahsil edilen miktar 7 TL idi.

Yani ayda 400 ödeyen ile ödemeyen arasında 393 TL gibi bir fark vardı. Tabi her ay ödeyen yıllık 4800 TL ödüyor, ödemeyen ise sadece hastaneye gittiğinde 7 TL. Yani her gideceği bölüm için 7 TL.

400 TL'yi örnek olarak verdim tam miktarı bilmiyorum ama genel olarak durum böyle.

Ya haracınızı ödersiniz ya da ödersiniz bekleniyor

-Veya ödemememin ne gibi zararları vardır. İleride nasıl karşıma çıkar.
Genel sağlık sigortası zorunludur.
Ödemezseniz SGK ya her ay borçlanıyorsunuz. Devlet vatandaşın inisiyatifine bırakmamış, her hangi bir sosyal güvencesi olmayanlar oturdğu yerden borçlanıyor. Pek çok kişi sgk dan kağıt gelene kadar Genel sağlık sigortası borcundan haberi olmuyor.
Sadece sağlıktan faydalanmaya yarıyor, bunun dışında her hangi bir faydası yok.

GSS prim borcu olan emekli olabilir mi?

GSS prim borcu olan SGK (4A) ve Emekli Sandığı (4C) kapsamındaki sigortalılara emekli maaşı bağlanmasına engel teşkil etmez. Bağkur (4B) kapsamdaki emekli aylığı bağlanacak sigortalar ise emekli olmak için GSS prim borcunu ödemeleri gerekiyor.

Bir gazete haberinde bu şekilde yazıyor. Yani tahminim sadece bağkur için geçerliymiş gibi görünüyor. Yine de emin olmak için sormak gerekir.

Sağlık hizmetlerinden yararlanamazsınız diye bir şey yok ayrıca. Aylık ödediğiniz primle kıyaslanamayacak kadar düşük miktar ödersiniz yukarıda yazdığım gibi ve her doktora giderilirsiniz. Aile hekimi ya da acil servis ücretsiz zaten.

Reçete edilen ilaçları ise değerleri neyse o şekilde alırsınız sigorta primi ödenmiyorsa.

ben ilk çıktığından beri hiç ödemedim ve borcum an itibari ile 40 bn tl ulaştı her hangi bir tehlike yok ama 2025 itibari ile ücretsiz hastane tedavisinden mahrum kaldık gss borcu ödenmediği sürece hastaneler ücretli oldu ilaçlarda extra ücret yani malesef ödemek zorundayız sağlık problemleri tedavvi hastanelik durumlar var ise 11 ci ayda 2015 sonrası için borçların sıfırlanması ile ilgi ak parti grup başkanı çalışmamız var die açıklama yapmıştı ama hala gel gör ki öle bir çalışma yani silme yok buna benzer bir konuşma geçen senede oldu ve geçen senede sıfırlama yapmadılar yani gel görki mecburen ödenmesi şart yoksa malüm tedavi olamassın....
bu arada sosyal hizmetlere gidip başvurdum ödeme sıkıntısı çektğimi gelip araştırın dememe rağmen eve giren annemin emekli maaşı bu arada maaş 12500 tl bu alınan maaş kişi başı 4850 tl üstü olduğu için hiç bir şekilde yardım alamassınız denildi
ve kapıyı gösterdiler bu durumu cimerede yazdım aynı şekilde cevap verildi hastaneden raporum var tip 2 şeker hastası olmama rağmen her ay düzenli ilaç almak ve ilaç bedelinin günümüzdeki fiyatı 1500 tl ve bu ilaçlar 30 günlük olup her ay yeniden alınması zorunlu olmasını belirttim herşey ne para imiş 12500 emekli maaş yetior die hiç bir şekilde yardım alamassınız denildi
......

Konuyu görüntüleyenler

Geri