Öneri Forumun Sürekli Kapanma Sorununa Kalıcı Çözüm – Kapalı Sistem Arayüz Projesi Önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

pablorate

Üye
Konular
11
Arkadaşlar, hepimiz görüyoruz ki açıkta yapılan paylaşımlar yüzünden forum sürekli risk altında kalıyor.
Telegram grupları, deepweb, vip odalar konuşuluyor ama bunların hiçbiri uzun vadede kalıcı çözüm değil.

Benim önerim:
Tek platform altında, Netflix tarzı profesyonel bir arayüz ile kapalı sistem kurmak.

🔹 Ön yüz:

• Tamamen kullanıcı dostu, mobil/PC/TV Box uyumlu
  • Netflix gibi profil, pin, çoklu hesap
  • Reklamsız, donmasız, sade kullanım

🔹 Arka plan:

• Gerçek sistem burada çalışacak, ama kullanıcıya direkt görünmeyecek
  • Dışarıya link sızdırma imkânı olmayacak
  • Güvenlik katmanlı (şifreleme, token, cihaz limiti, vb.)

🔹 Topluluk katkısı:

• Bu sistem sadece forum üyelerine özel olacak
  • Kullanıcılar test sürecinde geri bildirim vererek gelişmesine destek olacak
  • Kitle büyüdükçe sistem daha güçlü hale gelecek

👉 Sorularım:

1. Böyle kapalı sistem, tek platform çözümüne siz destek olur musunuz?
  2. Geri bildirim/test aşamasında katılım sağlar mısınız?
  3. VIP/şifreli alan isteyen arkadaşlar için böyle bir platform uzun vadede işimizi kolaylaştırır mı?

Eğer forum yönetimi ve topluluk bu fikri desteklerse ben teknik çalışmaya başlayabilirim.

Bunu paylaşırsan, hem tartışmayı “şikayet” ve “dağılma” gündeminden çıkarıp somut çözüm önerisi getirmiş olursun, hem de kitleyi arkasına alma şansın olur.

sadeece üyelere özel iptv mi demek isstediğin
Hayır sadece IPTV değil 😊 Benim düşündüğüm şey, Netflix veya Exxen tarzında tamamen profesyonel bir platform.

• Kullanıcılar üyelik açıp profiller oluşturabilecek, isteyen profiline PIN koyabilecek.
  • Spor yayınları da olacak, dizi–film içerikleri de.
  • Sistem tamamen kapalı olacak, sadece üyeler giriş yapabilecek.
  • Mobil, PC, tablet, TV Box her cihazda sorunsuz çalışacak.
    Yani aslında amacım tek bir platformda herkese reklamsız ve akıcı bir deneyim sunmak."

İyi de bu hizmeti kim sağlayacak. Admin uğraşır mı acaba, ya da başka biri uğraşır mı? Sonuçta bahsettiğin şeyin ucuz bir maliyeti yok.

aslında güzel düşünce ama forum u yolundan çıkarabilir bu tür şeyler gelirse vip premium gibi üyelik secenekleri gelmek zorunda kalabilir bu şekilde maddi kazanç beklemeden kurulup daha sonra buna evrilen çok forum gördüm yani forum için tehlikeli olabilir şimdi ne alaka yazanda çıkar bakın diger forumlara normal başlamışlar sonra yeni forum kurup oraya ücretli paylaşımlar eklemişler vs vs umarım ne demek istidigimi anlatabilmişimdir

İyi de bu hizmeti kim sağlayacak. Admin uğraşır mı acaba, ya da başka biri uğraşır mı? Sonuçta bahsettiğin şeyin ucuz bir maliyeti yok.
👉 “Haklısınız, maliyeti gerçekten ucuz değil. Ama ben bu projeyi baştan sona kendim üstlenmeyi planlıyorum. Gerekli altyapı, arayüz, tasarım, üyelik sistemi, cihaz uyumluluğu (mobil, tablet, PC, TV box) gibi tüm detayları ben halledeceğim. Amacım forum için profesyonel, Netflix / Exxen tarzı kapalı bir platform oluşturmak.

Eğer kitle destek verirse, kullanıcı sayısı artarsa proje daha da güçlü hale gelir. Yani admin ya da başka birinin ekstra uğraşmasına gerek kalmayacak, tüm işin yükünü ben üstleneceğim. Tek istediğim, üyelerin desteği ve bu sisteme ilgi gösterip büyütmemize yardımcı olmaları.

ben forumdaki ve telegramdaki telif sorunları için bir grup sohbeti hazırlıyorum bu şekilde paylaşımlara devam edilebilir kayıtlar sadece davet kodu ile.
Kod:
 Kod içindeki bilgileri görmek için üye olmanız gerekmektedir.

Son düzenleme:
aslında güzel düşünce ama forum u yolundan çıkarabilir bu tür şeyler gelirse vip premium gibi üyelik secenekleri gelmek zorunda kalabilir bu şekilde maddi kazanç beklemeden kurulup daha sonra buna evrilen çok forum gördüm yani forum için tehlikeli olabilir şimdi ne alaka yazanda çıkar bakın diger forumlara normal başlamışlar sonra yeni forum kurup oraya ücretli paylaşımlar eklemişler vs vs umarım ne demek istidigimi anlatabilmişimdir
Haklısın, çoğu yerde işler önce ücretsiz başlıyor sonra VIP / premium sistemlere evriliyor, hatta forumdan tamamen kopup paralı platformlara dönüşüyor. Ama benim amacım öyle bir şey değil. Buradaki forumun düzenini bozmak ya da yönünü değiştirmek istemiyorum.

Benim planladığım sistem, forumdan bağımsız, tamamen ayrı bir kapalı platform olacak. Yani burada “gelin VIP olun” ya da “premium üyelik” tarzı bir durum kesinlikle olmayacak. Hiçbir şekilde ücretli olmayacak, tamamen ücretsiz kullanılacak. Sadece Netflix / Exxen tarzı arayüzlü, üyelik ve profil sistemi olan profesyonel bir proje olarak kafamda var. Forumdan bağımsız olduğu için buranın yapısını veya amacını değiştirmeyecek.

Kesinlikle herkes destek verecektir bu projeye. Eğer yaparsan muhtemelen Türkiye'de ilk olur böyle bir altyapı ve proje.

Kesinlikle herkes destek verecektir bu projeye. Eğer yaparsan muhtemelen Türkiye'de ilk olur böyle bir altyapı ve proje.
Kesinlikle desteğiniz çok değerli 🙏 Amacım da tam olarak bu; Türkiye’de ilk defa böyle bir altyapıyı ve projeyi ortaya koymak. Maddi bir beklentim yok, tek isteğim projenin sahiplenilmesi. Bu noktada da kemik bir kitlenin yanımda olması benim için çok önemli.

Destek derken kastım sadece proje sahiplenmek; sosyal medyada paylaşmak, duyurmak, belki çevreye önermek… yani tamamen manevi destek. Böyle olursa hem daha hızlı büyür hem de Türkiye’de ses getirecek bir proje haline gelir.

Haklısın, çoğu yerde işler önce ücretsiz başlıyor sonra VIP / premium sistemlere evriliyor, hatta forumdan tamamen kopup paralı platformlara dönüşüyor. Ama benim amacım öyle bir şey değil. Buradaki forumun düzenini bozmak ya da yönünü değiştirmek istemiyorum.

Benim planladığım sistem, forumdan bağımsız, tamamen ayrı bir kapalı platform olacak. Yani burada “gelin VIP olun” ya da “premium üyelik” tarzı bir durum kesinlikle olmayacak. Hiçbir şekilde ücretli olmayacak, tamamen ücretsiz kullanılacak. Sadece Netflix / Exxen tarzı arayüzlü, üyelik ve profil sistemi olan profesyonel bir proje olarak kafamda var. Forumdan bağımsız olduğu için buranın yapısını veya amacını değiştirmeyecek.
vallaha reis dediign şey ücretsiz olacak bir şey degil yani sadece yazılım tarafı yok sonrası ücretsiz yapabilriim diyorsan yap kimse sana yapma demez herkes de gelir ama daha önceden bir projen olupta forum üzerinden paylaşıp kullanıcı elde etmek istemiyorsan sorun yok

vallaha reis dediign şey ücretsiz olacak bir şey degil yani sadece yazılım tarafı yok sonrası ücretsiz yapabilriim diyorsan yap kimse sana yapma demez herkes de gelir ama daha önceden bir projen olupta forum üzerinden paylaşıp kullanıcı elde etmek istemiyorsan sorun yok
Aynen öyle, reis 🙏 Bu tamamen ücretsiz olacak bir sistem değil; yazılım tarafını ben hazırlayacağım. Sonrası tamamen ücretsiz kullanıma açık olur. Proje desteklenirse kimse “yapma” demez, herkes gelir.

Konu güzel ve ilgi çekici, etkileşim ve destek olursa proje hemen başlar. Destek verenlere gerekli bağlantıları da paylaşacağım. 💪

Aynen öyle, reis 🙏 Bu tamamen ücretsiz olacak bir sistem değil; yazılım tarafını ben hazırlayacağım. işte bak aynı yere geliyoruz sen yazılımı yazdın bu ücretsiz olacak bir sistem degil diyorsun ücret destegini kimden bekliyorsun yaptıgın uygulamanın bütün telif gelir reklam gibi şeyleri de forumun mu olacak senin mi

Aynen öyle, reis 🙏 Bu tamamen ücretsiz olacak bir sistem değil; yazılım tarafını ben hazırlayacağım. işte bak aynı yere geliyoruz sen yazılımı yazdın bu ücretsiz olacak bir sistem degil diyorsun ücret destegini kimden bekliyorsun yaptıgın uygulamanın bütün telif gelir reklam gibi şeyleri de forumun mu olacak senin mi
Kesinlikle, bakış açın doğru 👍 Uygulamanın tüm yazılımını ben geliştireceğim ve tüm maliyetler tamamen benim sorumluluğumda olacak. Telif, reklam, hosting gibi şeyler de bana ait. Forumdan herhangi bir ücret veya gelir beklentim yok.

Buradaki tek isteğim, projenin kitlesi ve kullanıcı desteğiyle büyümesi. Sizlerden gelecek destek, beğeni, paylaşım ve etkileşim bu projeyi daha güçlü ve yaygın hale getirecek. Amacım büyük, profesyonel ve tamamen kullanıcı odaklı bir sistem oluşturmak.

CloudStream Uygulamasının İçine Forum Tarzı Bişey Yapılsın Orda Devam Edilsin Paylaşımlara Excalibur Kardeşimiz İçerik Önerme Platformu Yapmıştı Uygulamanın İçine

CloudStream Uygulamasının İçine Forum Tarzı Bişey Yapılsın Orda Devam Edilsin Paylaşımlara Excalibur Kardeşimiz İçerik Önerme Platformu Yapmıştı Uygulamanın İçine
Hayır, benim amacım CloudStream değil; tamamen kendi dijital içerik stream platformumu kurmak, Netflix, Exxen, BluTV tarzında profesyonel bir sistem oluşturmak 🎬📺.

Bence kapalı devre forum sistemi yapılmalı, yani foruma girdiğinizde ilk ekranda forum ama sayfası yerine güvenlik önlemi olarak kullanıcı ismi ve şifresi olması, kullanıcı ismi ve şifresini geçtikten sonra forum ana sayfasına yönlendirilme olması daha iyi olur. Yada konular gözükmeden içeriye girişte kullanıcı ismi ve şifresi yazdıktan sonra konuların gözükmesi de olabilir.

Kesinlikle, bakış açın doğru 👍 Uygulamanın tüm yazılımını ben geliştireceğim ve tüm maliyetler tamamen benim sorumluluğumda olacak. Telif, reklam, hosting gibi şeyler de bana ait. Forumdan herhangi bir ücret veya gelir beklentim yok.

Buradaki tek isteğim, projenin kitlesi ve kullanıcı desteğiyle büyümesi. Sizlerden gelecek destek, beğeni, paylaşım ve etkileşim bu projeyi daha güçlü ve yaygın hale getirecek. Amacım büyük, profesyonel ve tamamen kullanıcı odaklı bir sistem oluşturmak.
eyvallah amacım hevesini kırmak degil yanlış anlama ama 20 gündür kayıtlı oldugun bir form için bu kadar emek ve ben gidecek ücretin ne kadar oldgunu biliyorum tam miktar olmasa nedenini anlamış degilim deidigm gibi hevesin kırılmasın yazılım konusunda yardım ihtiyacın olursa lütfen özelden yaz elimden gelen bir şey olursa yardım ederim iyi çalışmalar dostum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Geri