Forumdaki son aylardaki gelişmeler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Binlerce yıllık insanlık tarihi ile oluşmuş hukuk sistemleri ile (ki onlar da hala tartışılıyor), forumlardaki 10 maddelik kuralları karşılaştırmamak gerekir diye düşünüyorum. İnsanlar oralarda karar verici olabilmek için yıllarca konuya özel eğitim alıp, sınavlar geçmek zorundalar. Aynı şey değil kısacası.

Bu forumdaki kuralları da baştan sona oturup biz yazmadık, zaten pek çok forumda uygulanan kurallar, kendi özel konumuzla alakalı bir kaç değişiklik yaptık tabii ki ama hep söylüyorum, eksik gördüğünüz yerleri bize bildirebilirsiniz. Yani şu da olmalı, ya da şurası şöyle olmalı gibi. Zaten kullanıcılarımızdan gelen isteklere göre hem forumun tüm yapısı hem de kuralları değiştire değiştire ilerliyoruz.

Ama bu önerileri yaparken, önerilerinizin herkese eşit derecede uygulanacağını bilerek yapmalısınız. Yani küfür yasaksa herkese ve istisnasız yasaktır. Daha hafif cümleleri uyardığımız olmuştur, ancak direk küfrü bugüne kadar hiç bir zaman es geçmedik. Aynı şekilde atıyorum tek kelimelik başlık açmış birisi, önce uyardık, konuya geri dönmesini bekledik ve düzelttiyse uyarı vermedik ama buna rağmen değiştirmediyse uyarı vermek zorunda kaldık. Ve bu sistemi de (en azından kendim için söyleyebilirim) herkese aynı şekilde uygulamaya çalıştık.

Ama bir kullanıcı ısrarla atıyorum büyük ve kalın yazmaya devam ediyorsa, uyarılara rağmen kurallara aykırı davranışlara devam ediyorsa, birden fazla ceza uygulandığı için banlanabiliyor.

Bu arada bazı ceza puanlarında, bazı ceza puanları geçici, mesela 1 ay sonra siliniyor, ama daha ağır konularda ceza puanları asla silinmiyor ve burada da amaç kullanıcıyı daha dikkatli olmaya teşvik etmek. Burada da tek amaç forum düzeni.

Kurallarımız herkese eşit uygulanmaya devam edecek, lütfen sakin kalarak, kurallara aykırı hareketleri bize bildiriniz, bu sayede belki de sonuçları büyümeden pek çok tartışma engellenebilir.

Bir kullanıcı olarak da şahsi fikrimi söyleyeyim (bu benim fikrim, yönetici görevimle olaylara böyle bakmıyorum), birisi konusu altında, arkadaşlar bu paylaşımı başka yere taşımayınız" derse, ben ısrarla taşıyacağım diye uzatmam sanırım. Sonuçta buradaki paylaşımlardan on binlerce insan faydalanıyor.

Son olarak herhalde yine bizim insanımıza özgü bir durum var ve bizi çok zorluyor, çok yeni zamanda da oldu. Adam pek çok paylaşım yapıyor, güzel de şeyler paylaşıyor, kurallara aykırı basit bir şey yapmış, tamamen atıyorum, tamamen büyük harfle mesaj yazmış. Gayet nazik bir dille, bu mesajınızı düzenleyiniz, yoksa uyarı yapmak zorundayız dediğimizde, bize kızıyor, kullanıcısını silmemizi istiyor, bütün konularını kapatıyor vs. vs. Halbuki mesajını editlese her şey daha güzel olacak ama "beni nasıl uyarırsınız" moduna giriyoruz herhalde :)

Sakultah kardeşimizin forumdan uzaklaştırılmış olması bence de üzücü, onlarca sayfalık konuya kullanıcılar açısından düşünüyorum ve çok yazık oldu. Keşke bu tartışmalar olmasa ve paylaşımlarına devam etseydi.
üstadım nacizane şunu söylemek istiyorum bu gibi insanlara bişey anlatamassınız sakultah yada xbayte geçen xbayte'den konusundaki m3u adresini alıp kullandığım için m3u içerisindeki bir yayına o çocuğu gibi küfür yazmıştı ozaman neden paylaştın kişi onu alır kullanır senin amacın hizmetse yaptığın iyiliğe kötülük yapmış oluyorsun ve konumun altına rencide eder gibi aldığın m3u yu silermisin yazmış sildim tabiki sakultah kardeşte onun arkadaşı galiba yada tanıdığı hizmet adı altında kendini göstermek bence bu kişilerin yaptığı saygı ve sevgilerimle nacizane yaşanan bir olayı paylaşmak istedim kolay gelsin

üstadım nacizane şunu söylemek istiyorum bu gibi insanlara bişey anlatamassınız sakultah yada xbayte geçen xbayte'den konusundaki m3u adresini alıp kullandığım için m3u içerisindeki bir yayına o çocuğu gibi küfür yazmıştı ozaman neden paylaştın kişi onu alır kullanır senin amacın hizmetse yaptığın iyiliğe kötülük yapmış oluyorsun ve konumun altına rencide eder gibi aldığın m3u yu silermisin yazmış sildim tabiki sakultah kardeşte onun arkadaşı galiba yada tanıdığı hizmet adı altında kendini göstermek bence bu kişilerin yaptığı saygı ve sevgilerimle nacizane yaşanan bir olayı paylaşmak istedim kolay gelsin
sen bu alıntıdır sakultah den alınmadır diye yazdınmı yoksa direk kendi paylaşım gibimi davrandın konuyu bilmediğim için soruyorum ...

sen bu alıntıdır sakultah den alınmadır diye yazdınmı yoksa direk kendi paylaşım gibimi davrandın konuyu bilmediğim için soruyorum ...
ben farklı bişey anlatmaya çalıştım ama genede söleyim ben uygulama içinde kullandım

Teşekkür ederim kardeşim. Tabi bu paylaşımlarda aslan payı, paylaşımları yapan, uygulamaları geliştiren arkadaşlarımızındır. Hepsinin ellerine sağlık.
Başta siz ve ekibiniz olmak üzere, tüm paylaşımları yapan ustalarımızın emeğine ve yüreğine sağlık.

En hassas nokta bu zaten , emek verip ortaya koyan paylaşımcı/geliştirici bireysel olarak kullanın diye paylaşıyor.Bu paylaşılanı kendi malı gibi kullanan oluncada sahibinin ağrına gidiyor.Sakultah tokenli ( token nedir onuda bilmem ) yaptım boşuna çekmeyin 3 satte bir link yenileniyor şeklinde listeyi neden yapıyordu bunu hiç düşünmüyorlar.Adam emeğinin çalınmasını istemiyor kullanan kendi bireysel olarak kullansın emeğimi çalmasın diye yapıyordu.Paylaşılan her listeyi sahibi kendisiymiş gibi istediği şekilde kullanma hatta başkasının emeği üzerinden maddi manevi menfaat sağlama ve bunu çok normalmiş gibi gösterme anlayışı bana çok ters geliyor.

Gerçek hayatta işlenilen bir suçun sebebinden değil , sonucundan ceza alırsınız. Bu şu demek; Sebep hafifletici , sonuç ağırlaştırıcı etkendir. Yani ölen ile öldürenin niteliğine-niceliğine bakılmaz.

Gerçek hayatta işlenilen bir suçun sebebinden değil , sonucundan ceza alırsınız. Bu şu demek; Sebep hafifletici , sonuç ağırlaştırıcı etkendir. Yani ölen ile öldürenin niteliğine-niceliğine bakılmaz.

Sonucundaki işlenen suçtan dolayı ceza alma hususundaki sözünüzün altına imzamı atarım.En açık şekliyle olay ceza değil verilecek cezanın derecesinden bahsediyorum ben.Gerçek hayatta iki kişinin işlediği sonucu cinayet olan iki davada direk ikisinede ağırlaştırılmış müebbet verilmiyor.Kasta bakılıyor ,planlı olup olmadığına bakılıyor.Nihayetinde bir tanesi ağırlaştırılmış müebbet alırken diğeri 20 sene ceza alıyor.Keşke hepimiz haddimizi bilsek te kimse kimseye sataşmadan ,bağcıyı dövmektense üzümü yemeye çaba gösterse.Üzümü yerkende bağcıya terbiyesizlik ,saygısızlık yapmasak ne güzel olurdu.

Ben banlananları tanımam. Ama üretiyorlarsa korunmalıdır. Dünyada gelişmiş bir çok toplum üreten insan korunmalıdır mantelitesi ile gider. İnsanlık tarihine bakıldığında bugün gelişmiş toplumların hemen hemen hepsi üretenleri herzaman korumuştur. Türk toplumu ise yıkma mantalitesin de olduğunda herzaman üretene saldırmıştır. Zaten Türk toplum kurallarının hemen hemen hepsi yıkmak üzerinedir. Bu zihniyet 80 öncesinde doğanlarda daha fazla gözlemlenirken, sonraki kuşaklarda globalleşme ile azalmıştır fakat yok edilememiştir. Bu forum toplumun kurallarının üzerine kurulu olduğundan üreteni korumamış gibi gözüküyor. Bu forumun geleceğini tehlikeye sokan bir durumdur. Forumların yaşam süresi kuralları değil, kuralların uygulanış biçimi ile doğru orantılıdır. Kanunlar bile adam öldüren adamları sebeplerine bakarak affedebiliyor. Mesela kocasını öldüren Melek İpek serbest bırakılmıştı. Kısaca küfür etmesinin sebebine bakılarak üreten kişi affedilebilir. Herkes forumda benim gibi tüketen olursa o forum yürümez. Bu forumda o yolda yürürse sonu olur.

Mesela bu yazımla beni banlarsanız beni cezalandırmış olursunuz. Ama ben üreten birinin sinirini bozup, forumdan banlanmasını sağlarsam. Üreteni, üretenden faydalanan tüketeni ve forumu cezalandırırsınız.

En hassas nokta bu zaten , emek verip ortaya koyan paylaşımcı/geliştirici bireysel olarak kullanın diye paylaşıyor.Bu paylaşılanı kendi malı gibi kullanan oluncada sahibinin ağrına gidiyor.Sakultah tokenli ( token nedir onuda bilmem ) yaptım boşuna çekmeyin 3 satte bir link yenileniyor şeklinde listeyi neden yapıyordu bunu hiç düşünmüyorlar.Adam emeğinin çalınmasını istemiyor kullanan kendi bireysel olarak kullansın emeğimi çalmasın diye yapıyordu.Paylaşılan her listeyi sahibi kendisiymiş gibi istediği şekilde kullanma hatta başkasının emeği üzerinden maddi manevi menfaat sağlama ve bunu çok normalmiş gibi gösterme anlayışı bana çok ters geliyor.
onu göz korkutmak için yapıyordu dostum o tokenler 3 saat değil 24 saat kablowebin kendi tokenleriydi :)

Xbyte vavoo m3u konusuna baktığımda adam açıkca belirtmiş ama çalan veya uygulamasına koyan olursa hepsini görüyorum dikkat edin die yani koyamazsın dememiş koyun ama cevabınıda veririm demiş kısaca ve vermiş

İlk olarak Sakultah benim arkadaşım değil, forum dışı bir konuşmamız yok. 2. Ben sana düzgün bir şekilde ekranına uyarı çıkartmadan linkleri silmen gerektiğini söyledim. 3. Burada paylaştığım konudan değil direkt sniff vb bir şey kullanıp json çekmişsin. Ben kötü niyetli bir adam olsam ne sana mesaj atar uyarırım ne de kendimi yorarım. Velevki konudan aldın linkleri, konuda uyarı vardı,işin maddi kısmını ameleliğiğini benim yaptığım bir içeriği alıp uygulanan koyup birşey başarmış gibi davranamazsın kusura bakma. Herkese hayırlı forumlar.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Geri