ugur2941
Paylaşımcı
- Konular
- 9
üstadım nacizane şunu söylemek istiyorum bu gibi insanlara bişey anlatamassınız sakultah yada xbayte geçen xbayte'den konusundaki m3u adresini alıp kullandığım için m3u içerisindeki bir yayına o çocuğu gibi küfür yazmıştı ozaman neden paylaştın kişi onu alır kullanır senin amacın hizmetse yaptığın iyiliğe kötülük yapmış oluyorsun ve konumun altına rencide eder gibi aldığın m3u yu silermisin yazmış sildim tabiki sakultah kardeşte onun arkadaşı galiba yada tanıdığı hizmet adı altında kendini göstermek bence bu kişilerin yaptığı saygı ve sevgilerimle nacizane yaşanan bir olayı paylaşmak istedim kolay gelsinBinlerce yıllık insanlık tarihi ile oluşmuş hukuk sistemleri ile (ki onlar da hala tartışılıyor), forumlardaki 10 maddelik kuralları karşılaştırmamak gerekir diye düşünüyorum. İnsanlar oralarda karar verici olabilmek için yıllarca konuya özel eğitim alıp, sınavlar geçmek zorundalar. Aynı şey değil kısacası.
Bu forumdaki kuralları da baştan sona oturup biz yazmadık, zaten pek çok forumda uygulanan kurallar, kendi özel konumuzla alakalı bir kaç değişiklik yaptık tabii ki ama hep söylüyorum, eksik gördüğünüz yerleri bize bildirebilirsiniz. Yani şu da olmalı, ya da şurası şöyle olmalı gibi. Zaten kullanıcılarımızdan gelen isteklere göre hem forumun tüm yapısı hem de kuralları değiştire değiştire ilerliyoruz.
Ama bu önerileri yaparken, önerilerinizin herkese eşit derecede uygulanacağını bilerek yapmalısınız. Yani küfür yasaksa herkese ve istisnasız yasaktır. Daha hafif cümleleri uyardığımız olmuştur, ancak direk küfrü bugüne kadar hiç bir zaman es geçmedik. Aynı şekilde atıyorum tek kelimelik başlık açmış birisi, önce uyardık, konuya geri dönmesini bekledik ve düzelttiyse uyarı vermedik ama buna rağmen değiştirmediyse uyarı vermek zorunda kaldık. Ve bu sistemi de (en azından kendim için söyleyebilirim) herkese aynı şekilde uygulamaya çalıştık.
Ama bir kullanıcı ısrarla atıyorum büyük ve kalın yazmaya devam ediyorsa, uyarılara rağmen kurallara aykırı davranışlara devam ediyorsa, birden fazla ceza uygulandığı için banlanabiliyor.
Bu arada bazı ceza puanlarında, bazı ceza puanları geçici, mesela 1 ay sonra siliniyor, ama daha ağır konularda ceza puanları asla silinmiyor ve burada da amaç kullanıcıyı daha dikkatli olmaya teşvik etmek. Burada da tek amaç forum düzeni.
Kurallarımız herkese eşit uygulanmaya devam edecek, lütfen sakin kalarak, kurallara aykırı hareketleri bize bildiriniz, bu sayede belki de sonuçları büyümeden pek çok tartışma engellenebilir.
Bir kullanıcı olarak da şahsi fikrimi söyleyeyim (bu benim fikrim, yönetici görevimle olaylara böyle bakmıyorum), birisi konusu altında, arkadaşlar bu paylaşımı başka yere taşımayınız" derse, ben ısrarla taşıyacağım diye uzatmam sanırım. Sonuçta buradaki paylaşımlardan on binlerce insan faydalanıyor.
Son olarak herhalde yine bizim insanımıza özgü bir durum var ve bizi çok zorluyor, çok yeni zamanda da oldu. Adam pek çok paylaşım yapıyor, güzel de şeyler paylaşıyor, kurallara aykırı basit bir şey yapmış, tamamen atıyorum, tamamen büyük harfle mesaj yazmış. Gayet nazik bir dille, bu mesajınızı düzenleyiniz, yoksa uyarı yapmak zorundayız dediğimizde, bize kızıyor, kullanıcısını silmemizi istiyor, bütün konularını kapatıyor vs. vs. Halbuki mesajını editlese her şey daha güzel olacak ama "beni nasıl uyarırsınız" moduna giriyoruz herhalde
Sakultah kardeşimizin forumdan uzaklaştırılmış olması bence de üzücü, onlarca sayfalık konuya kullanıcılar açısından düşünüyorum ve çok yazık oldu. Keşke bu tartışmalar olmasa ve paylaşımlarına devam etseydi.