EXPER PC Arızası

daydream2104

Paylaşımcı
Puan 27
Çözümler 0
@daydream2104
iyi günler arkadaşlar iş yerinde kullanılan exper masaüstü bilgisayar açılışta siyah ekranda tek kısa çizgi kaliyor sistemi yüklemiyor bios ekranı açılmıyor hiç bir tuş kombinasyonunda. bootlu usb takıp çalıştırdığımda ilkin yine aynı ekranda kalıyor daha sonra kendini resetleyip usbden boot edip formata geçiyor formatı başlatıyorum diski görüyorum biçimlendiriyorum sistem yüüklenmesi ilerleyip yükleme işlemi sırasında yeniden başlatında yine usbden formata geçiyor. biosa hiç bir şekilde giremedim. çözümü nedir acaba

Ekli dosyalar

• IMG_20260930_152020.jpg
    IMG_20260930_152020.jpg
    1,003.1 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_20260930_152032.jpg
    IMG_20260930_152032.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 8
  • IMG_20260930_152041.jpg
    IMG_20260930_152041.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 8
iyi günler arkadaşlar iş yerinde kullanılan exper masaüstü bilgisayar açılışta siyah ekranda tek kısa çizgi kaliyor sistemi yüklemiyor bios ekranı açılmıyor hiç bir tuş kombinasyonunda. bootlu usb takıp çalıştırdığımda ilkin yine aynı ekranda kalıyor daha sonra kendini resetleyip usbden boot edip formata geçiyor formatı başlatıyorum diski görüyorum biçimlendiriyorum sistem yüüklenmesi ilerleyip yükleme işlemi sırasında yeniden başlatında yine usbden formata geçiyor. biosa hiç bir şekilde giremedim. çözümü nedir acaba
bios pilini çıkarıp tekrar takar mısınız ?

çıkarıp taktım aynı

ilşk açılışta usbden boot kalmış biosta sanırım bootta kalıyor gibi ama biosada girmiyor hiç bir şekilde işl açılışta siyah ekranda gelen yazxılarda hiç yok direk siyah ekran kısa çizgi geliyor

Bu tip durumlar genelde ya bios pili ya da ram ile ilgili oluyordu. Ramleri sırayla söküp tek tek denemekte fayda edebilir.

iiki ram var ramleri çıkardım silgi ile uçlarını sildim tek tek taktım yinede değişmmedi

ilşk açılışta usbden boot kalmış biosta sanırım bootta kalıyor gibi ama biosada girmiyor hiç bir şekilde işl açılışta siyah ekranda gelen yazxılarda hiç yok direk siyah ekran kısa çizgi geliyor
flash takılı değilse boot sırası her direkt diske kayar. Cihazdaki diskte bir sorun olabilir o zaman boot edemiyor... Sata disk var gördüğüm kadarıyla pcıe söküp tekrar takın bi ya da diske dokununca dönme hissediyor musunuz ?

başka disk taktım yine aynı hatayı verdi malesef. usb takılı değilken siyah ekran tek çizgi geliyor usb takılıyken siyah ekran tek çizgi geliyor daha sonra kendini resetleyip otomatik formata geçiyor ben hiç bir işlem yaomadan

bios arızası olsa usb ile formatı başlatıp ilerletir mi

şuan ramsız çalıştırdım sadece siyah ekran kısa çizgide yok ayrıca kasadan bip sesi de gelmiyor ramsız olmasına rağmen

ram ve ya islemci ve ya anakarta bir sorun olsa anakart üzerinde hangisyle ilgili sorun oldugunu gösteren isik yanar. yanan isik yoksa bence isletim sisteminin yüklü oldugu diskle alakali gibi.

hocam başka sağlam olduğundan emin olduğum disk taktım ama aynı bana ram yada bios gibi geliyor. usb ve ses jaklarının ana karta bağlandığı soket tarafı turuncu yanıp sönüyor anakartta

Ekli dosyalar

• IMG_20260930_154522.jpg
    IMG_20260930_154522.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 5
Hiç disk takmadan çalıştırmayı deneyin. BIOS pilini de çıkartın ama hemen takmayın. Disk takmadan BIOS ekranı gelmez ise tek ram ile sırayla deneyin.

statik elektrike maruz kalmış

hiç disk takmadan çalıştırdım aynı ekran geldi tekrar değişmedi

ayrıca ilk açılışta kendini her zaman bir defalık resetliyor

Geri