Eski Yıllarda Oynadığınız ve Unutamadığınız Oyun Hangisi?

Benim Silent Hill, yıllar geçse de yaşattığı etki ile beraber hikayesini unutamıyorum.. seri olarak mükemmel bir oyun..
Ps1 başında sabahladığımız geceler. O zamanlar ''dur şu bölüme bakayım youtube dan nasıl geçiliyormuş yok tabiki''...6 ay falan sürmüştü bitirmemiz.nasıl unutulabilirki...Ayrıca oyun için yapılan müzikleri de efsanedir.

Amiga'da Myst oynardık ve atmosfer efsaneydi.

Yine Amiga'daki Shadow Of The Beast serisinin 2. oyunu. Giriş introsu efsanedir.

Another World...

Şu an çok popüler olan Dune film ve dizisi için yıllar yıllar önce yapılmış, oyun tarihinin ilk RTS oyunu... Yes sir dedikçe gaza gelirdik.

Hayatım boyunca en çok oynadığım oyun olabilir.

Çok az kişi bilir belki ama muhteşem bir oyun... Spellforce 2

Civilization efsanesi bu oyunla başlamıştı...

Sabahlara kadar oynardık :) Napalm...

Daha yazacak çok var, en iyisi yazmayı bırakmak :)

Amiga'da Myst oynardık ve atmosfer efsaneydi.

Yine Amiga'daki Shadow Of The Beast serisinin 2. oyunu. Giriş introsu efsanedir.

Another World...

Şu an çok popüler olan Dune film ve dizisi için yıllar yıllar önce yapılmış, oyun tarihinin ilk RTS oyunu... Yes sir dedikçe gaza gelirdik.

Hayatım boyunca en çok oynadığım oyun olabilir.

Çok az kişi bilir belki ama muhteşem bir oyun... Spellforce 2

Civilization efsanesi bu oyunla başlamıştı...

Sabahlara kadar oynardık :) Napalm...

Daha yazacak çok var, en iyisi yazmayı bırakmak :)
Evet, bunların çoğunu ben de herkes gibi “oynamaya çalıştım”; onlarca 3.5” disketle saatlerce süren yükleme işkenceleri sonunda son diskette ortaya çıkan başarısız yükleme ile bir “arıza/uyumsuzluk” kâbusunu yaşamamış kaç kişi vardır? Evet, çok sonraları “CD” versiyonları çıkıyordu, ama bir çizik!…
Not; bunların bugün iOS tablet için oynanabilir versiyonları var mı?

Evet, bunların çoğunu ben de herkes gibi “oynamaya çalıştım”; onlarca 3.5” disketle saatlerce süren yükleme işkenceleri sonunda son diskette ortaya çıkan başarısız yükleme ile bir “arıza/uyumsuzluk” kâbusunu yaşamamış kaç kişi vardır? Evet, çok sonraları “CD” versiyonları çıkıyordu, ama bir çizik!…
Not; bunların bugün iOS tablet için oynanabilir versiyonları var mı?
Amiga'da bahsettiğiniz sorunlar neredeyse hiç yaşanmazdı, saatlerce süren yükleme gibi bir şey de hatırlamıyorum :) PC kullanıyor olabilirsiniz o yıllarda.

Üstadım,
senin zaten epeydir, Andromeda’nın bir köşesinden Dünya’ya ‘düşmüş’ olmandan şüpheleniyorum! :)
Sende her şey mükemmel “çalışıyor” zaten! İnternetin olsun, yüklediğin uygulamalar olsun, vb gibi…
Ve evet PC kullanıyorduk, kendi ‘toplayabildiğimiz’ donanımıyla!
Kadıköy’ün meydan ve pasajlarının ayaklı satıcılarının rehberliğinde, arka sokaklarındaki izbe yeraltı “dükkkânlarından” korka korka temin ediyorduk, oyun ve programları; çünkü zaten zar zor part time ile çalışarak kazandığımız ‘kişisel harçlık’ kısıtlı paramızı bir de “oyun” için orijinaline ‘yetiremiyorduk’ da, o bakımdan yani! :cool:
Ben de onu diyorum zaten, Amiga oyunları paylaştım ve Amiga'da böyle sorunlar yok, hiç bir zaman olmadı, sizde pc olabilir demiştim, haklı çıkmışım. Biz de tabii ki kopya oyun alıyorduk zaten orijinal diye bir şey yoktu. Hatta basılı dergiler bile korsan oyun satıyor ya da hediye ediyordu.

Diğerleri için bir şey diyemeyeceğim size inandırıcı gelmiyorsa yapabileceğim bir şey yok. İnternetim gerçekten de mükemmel "çalışıyor"! Yüklediğim uygulamalar da ben yüklediğimde gayet güzel iş görüyor, ne çalışan bir uygulamaya çalışmıyor diyeceğim ne de çalışmayana çalışıyor, kimseyi inandırmak zorunda da değilim herhalde. Sorunu kendinizde aramanız lazım!

Eski değil elbet de belki unutamadığınız oyunlara girer diye yazdım :)
Crysis iyi oyundu evet, ilk oyun çıktığında orijinal almıştık yerli firmaya katkımız olsun diye. Serinin tüm oyunlarını da bir kaç kere bitirmişimdir, hatta FPS olarak uzun uzun oynadığım tek oyun serisi bu olabilir (internet kafede multi oynadığımız Quake ya da Half Life ve CS hariç tabi).

Yine de şu oyundaki atmosfer (kendi tarihine göre değerlendirmek lazım tabii ki) ve tatlı zorluk (şimdiki oyunlarda genelde gidecek tek bir doğru yol oluyor, bu oyun öyle değil, geminin içinde kaybolmak çok kolay)... Beni en etkileyen FPS oyunu yine bir Amiga oyunu olan Alien Breed 3D II - TKG

Bende bir Amiga 500 fanı olarak sayacağım çok oyun var ama...

1. Future Wars: Time Travellers
2. Operation Stealth
3. Beneath Steel Sky
4. Cruise for a Corpse
5. Indiana Jones And The Fate Of Atlantis

Future Wars oyununun afişini dergilerde görürdüm ve o zamanlar Amigam olmadığı için hep iç geçirirdim, sonrasında doya doya oynadığım oyunlardan. Beneath Steel Sky ve Indiana Jones And The Fate Of Atlantis de 2 efsane oyundur benim gözümde. Hatta çok yakın zamanda Ipad'i olan bir arkadaşım, nereden aklına geldiyse "bir Indiana Jones oyunu vardı onu nasıl Ipad'de oynarım" deyince hem oyunu hatırladık hem de beraberce Ipad'e nasıl kuracağını çözmüştük :)

Hagar tabikide :)

Ekli dosyalar

• Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    715.5 KB · Görüntüleme: 2

Geri