Eski PC Oyunlarını Güncel Bilgisayarlarda Açamama Problemi

kaanbaskan

Üye
Konular
32
Left 4 Dead 1 'i indirdim oynayayım diyorum bir türlü açamadım PC güncel windovs 10 yüklü. Eski oyunları güncel bilgisayarlarda nasıl açıyorsunuz yaptığınız bir taktik var mı? Uyumluluk sorunlarını gidericiyi çalıştırdım fayda etmedi.

Programın ikonuna sağla tıklayın. Açılan pencerede uyumluluk'u seçin oradan windows sürümünü ekran ayarı vs. yapıp deneyin

Left 4 Dead 1 'i indirdim oynayayım diyorum bir türlü açamadım PC güncel windovs 10 yüklü. Eski oyunları güncel bilgisayarlarda nasıl açıyorsunuz yaptığınız bir taktik var mı? Uyumluluk sorunlarını gidericiyi çalıştırdım fayda etmedi.
Önerilen Sistem:
İşletim Sistemi: Windows® 7 32/64-bit / Vista 32/64 / XP
İşlemci: Intel core 2 duo 2.4GHz
Bellek: 1 GB
Ekran Kartı: Shader model 3.0, NVidia 7600, ATI X1600 veya daha iyisi

Bu kadarı vardır herhalde :)
Nasıl çalışmaz hayret.

Linkteki programları yükleyip dener misiniz. Çoğu oyunun istediği sistem dosyaları hepsi bir arada ...

Windows 11 de nfs underground 2 kurulu sorunsuz oynatıyor. Oyun orijinal değilse ondan kaynaklı olabilir, windows 10 modlu sürümse eksik dll veya dosya olabilir. Yani seçenekler çoğaltılabilir ama sorunsuz çalışması lazım yinede uyumluluk ayarı ile bi deneyin.

oyunu burdan deneyin isterseniz?
oynayanlar sorun yok diye not eklemişler...

Windows 11 de nfs underground 2 kurulu sorunsuz oynatıyor. Oyun orijinal değilse ondan kaynaklı olabilir, windows 10 modlu sürümse eksik dll veya dosya olabilir. Yani seçenekler çoğaltılabilir ama sorunsuz çalışması lazım yinede uyumluluk ayarı ile bi deneyin.
ug2 ve mostwanted 2005 benim vazgeçilmezlerim arasında yüklüler sorunsuz çalışıyorlar left for dead 1 sıkıntı çıkardı

Önerilen Sistem:

Nasıl çalışmaz hayret.

Linkteki programları yükleyip dener misiniz. Çoğu oyunun istediği sistem dosyaları hepsi bir arada ...

bunu da yine kurdum yeniden başlattım ama değişen bir şey yok

Önerilen Sistem:

Nasıl çalışmaz hayret.

Windows 10 Pro 64-bit (10.0, Build 19045)
Gigabyte B450M S2H
AMD Ryzen 3 2200G
Radeon RX 570 Ekran Kartı
Memory: 16384MB RAM
DirectX12
16gb ram
1 tb hdd
256 ssd

Son düzenleme:
Windows 10 Pro 64-bit (10.0, Build 19045)
Gigabyte B450M S2H
AMD Ryzen 3 2200G
Radeon RX 570 Ekran Kartı
Memory: 16384MB RAM
DirectX12
16gb ram
1 tb hdd
256 ssd
Sistem yeterli gözüküyor, bende evde kurup deneyip size döneyim ...

oyun için kulanacaksanız win7 kurun gitsin bendede win10 bazı uygulamalarda sorun çıkardı.win7 destek verilse bence engüzel windostu.

keşke böyle eski oyunları w11 ve w10 da açacak sanal makine gibi bir şey olsa. Bulabildiğim tek çözümü ps3 emulatör yüklemek daha eski oyunlar içinde ps2 emulatör yüklemek

keşke böyle eski oyunları w11 ve w10 da açacak sanal makine gibi bir şey olsa. Bulabildiğim tek çözümü ps3 emulatör yüklemek daha eski oyunlar içinde ps2 emulatör yüklemek
Vmware kurun. Sonra oraya windows 7 kurun. Biosdan sanallaştırmayı açmanız lazım

Yada harici bir ssd'niz var ise wintousb ile windows 7 kurup bilgisayarı o ssd ile boot edebilirsiniz

Dgvoodoo yu indirin içindeki dosyaları oyunun yüklü olduğu yere atın ben öyle açıyorum eski oyunları.

dgvoodoo bir / dönüştürme ( ) yazılımıdır. eski windows tabanlı oyunların ve programların daha modern işletim sistemlerinde, özellikle de güncel grafik kartlarında çalışmasını sağlamak amacıyla kullanılan bir programdır. dgvoodoo, eski 3d grafik 'lerini (directx 1-7 ve glide gibi) yeni grafik api'lerine (directx 11 ve 12) dönüştürür. bu sayede, eski oyunlar modern sistemlerde daha sorunsuz çalışabilir.

Dgvoodoo yu indirin içindeki dosyaları oyunun yüklü olduğu yere atın ben öyle açıyorum eski oyunları.

dgvoodoo bir / dönüştürme ( ) yazılımıdır. eski windows tabanlı oyunların ve programların daha modern işletim sistemlerinde, özellikle de güncel grafik kartlarında çalışmasını sağlamak amacıyla kullanılan bir programdır. dgvoodoo, eski 3d grafik 'lerini (directx 1-7 ve glide gibi) yeni grafik api'lerine (directx 11 ve 12) dönüştürür. bu sayede, eski oyunlar modern sistemlerde daha sorunsuz çalışabilir.
teşekkür ederim

Oyun çalıştı sonra oyun başladı tak out of memory hatası verdi. 64GB ram'i beğenmedi

IMG 20250113 WA0007

Evet çözümü söylüyorum.

İkonu sağla tıkla
Özellikler
Uyumluluk
Windows 7 seç (Belki bunada gerek yok)
En altta Yüksek DPI ayarlarını değiştir tıkla
Program DPI'ı seç

Burdaki ayarlarıda kurçalayın iyice.

IMG 20250113 WA0008

Son düzenleme:
L4D'i severseniz L4D2'yi kesinlikle oynayın derim. Daha önce forumda konu da açıldı onun için.

Çok fazla oyun oynamam ama bilgisayarımda yeni kurulum da yapsam Steam ile ilk kurduklarım her zaman CS:GO ve L4D2 olur. Özellikle gece oynuyorsam zombileri katana ile kesmek gibisi yok ;))

Sırf bu oyun yüzünden aynı geliştiricilein Back4Blood oyununu da satın almıştım bir iki ay önce.

Geri