Yardım eski donanımlı leptop için işletim sistemi arıyorum

serdarname

Üye
Konular
1
Merhaba bu özellikteki leptop için işletim sistemi arıyorum günlük kullanım için.

Ekli dosyalar

• IMG-20250527-WA0020.jpg
    IMG-20250527-WA0020.jpg
    185.5 KB · Görüntüleme: 122
Merhaba bu özellikteki leptop için işletim sistemi arıyorum günlük kullanım için.
Aynı sistemden HP vardı ssd takıp win11 kurdum hiç sorunsuz günlük ihtiyaçları çözebiliyor , siz SSD bakın kendinize komple çözüm ;)

Son düzenleme:
120 GB SSD var hocam ama win 11 kaldırmaz ki ki win 10 yükledim kasıyordu
Normal windows yüklerseniz doğru ama ben size modlu yani hafifletilmiş windows öneririm ,onlar donanımı çok sıkmıyor daha hafif sürüm oluyor.

ReviOs, Atlas Os, Xlite Windows yada Ghost Spectre olabilir, bunlar için güvenlik garantisi yok ama stabilite çok iyi ;)

Bu sisteme en donmadan kasmadan windows xp gider

120 GB SSD var hocam ama win 11 kaldırmaz ki ki win 10 yükledim kasıyordu
Ayni Sistem Bende Masa Ustu Pc Var Cift Cekirdekli Nividia GeForce 610 512 Mb "Ekran Kartli Windows 10 Kurdurdurdum Oda Cok Kasiyor Windows 10 Da Guncellemeleri Kesecek Sanirim Ayri Bir Aparatla M2 SSD 1Tribaytlik Takilabiliyor + Bulabilirseniz Ddr 2 4 Gb Lik Rem 2 Tane Rem Ve 1 Gb lik Nividya Ekran Karti Bunlari Masaustu Pc İcin Soyluyorum.Windows 11 Pro Kurup Ortala Ustu Olur 8 Gb Ddr 2 Rem 4 4 Ve 1 Gb lik Ekran Karti M2 Ssd yle Gayet Duzgun Calisir Duruma Gelir Ama Tum Bu Masraflara Degermi Bunun Uzerine Doldurup Daha İyi Hazir Bir Sistem Pc Alinabilir Sizin Letopa @dehakan7 Hocamin Soyledigi Gibi Ssd Takip Win 11 Pro Kurmaniz Bence Yeterli Ben Deteya Girip Ornek Verdim Kusrumuz Olduysa Affola Bunlar Tamemen Sizin Tercihlerinize Kalmis Seyler Saygilarimla.

W7 felan önerenler neyin kafasında bilemedim. İnternete bile giremezsin onla. W10 ltsc kurun geçin. Rahatlıkla iş görür
Ltsb de olabilir

Eğer SSD varsa ve rami 8'e yükseltirseniz, Windows 10 hatta 11 bile deneyebilirsiniz.

Bu videodaki LTSC sistemi de deneyebilirsiniz. Daha düşük konfigürasyonlu bilgisayarda bile oldukça iyi çalışmıştı.

Eğer SSD varsa ve rami 8'e yükseltirseniz, Windows 10 hatta 11 bile deneyebilirsiniz.

Bu videodaki LTSC sistemi de deneyebilirsiniz. Daha düşük konfigürasyonlu bilgisayarda bile oldukça iyi çalışmıştı.
hocam 120 GB SSD var , şuan ram alacak durumda değilim o yüzden bu şekilde kullanmayı düşünüyorum ama iste win 10 ltsc kurdum kasıyor, Linux mint kurdum oda hafif kasıyor, antix Linux çok hızlı ama karmaşık bir yapısı var o yüzden şaştım kaldım

hocam 120 GB SSD var , şuan ram alacak durumda değilim o yüzden bu şekilde kullanmayı düşünüyorum ama iste win 10 ltsc kurdum kasıyor, Linux mint kurdum oda hafif kasıyor, antix Linux çok hızlı ama karmaşık bir yapısı var o yüzden şaştım kaldım
Bir kaç gün içinde düşük sistemlerde çok verimli çalıştığını ve linux olmasına rağmen Windows kadar kolay olduğunu iddia eden bir işletim sistemini denediğim bir video gelecek, onu da deneyebilirsiniz.

Ama sisteminizde LTSC hızlı çalışmalıydı, belki işlemci yeterince soğumuyor olabilir mi? Çünkü videodaki sistem sizin sisteminizden güçsüzdü ve çok hızlı çalışmıştı.

Tercih Size Kalmis Serdar Kardesim Herkes Nacizane Fikirlerini Soylemeye Calismis

Geri