Elektrikli Scooterlara Zorunlu Trafik Sigortası

Akyol 

Geliştirici
Admin
Konular
224
Türkiye’de hızla yaygınlaşan elektrikli scooter kullanımı, yeni bir yasal düzenleme ile daha güvenli bir zemine taşınıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılan değişiklikle, artık elektrikli scooter’lar için zorunlu trafik sigortası uygulaması devreye giriyor.

Detayları okumak için tıklayınız...

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

2 sene önce kardeşime aldığımız RKS marka elektrikli scoterler de böylebir zorunluluk getirilmişti , plaka alınmak zorundaydı. Tabi biz bunu acenta söylemediği için, scooteri sattıktan sonra öğrendik. Sattığımız adam ne yaptı hiç bilmiyoruz 🫡

İyi para toplarlar ;)
Hocam iyi para toplamaktan ziyade zorunlu olmasi gereken birsey vatandaslar magdur olmamasi icin trafik kazasi halinde veya park halinde duran araca carpti diyelim elektrikli scooter aracta 5 trilyonluk arac elektrikli scooter onu nasil karsilayacak sigorta olursa karsilar boylelikle magduriyetler olmaz olayi tek tarafli dusunmeyelim bence cok gec alinmis bir karar.saygilarimla.

Pandemiyle birlikte kullanmaya başlamıştım. Çoluk çocuk kural tanımadan trafikte kullanıyor, kendi canlarını tehlikeye atarken aynı zamanda araçlar içinde tehlike oluşturuyor. İlk çıktığı zamanlar bir nebze trafikte saygı gösteriliyordu ancak kural tanımaz kullanıcılar yüzünden bu saygınlığını kaybetti haliyle. Bende bu durumdan rahatsız olduğum için bıraktım. Düzenleme yapılması trafiğe çıkan her araç için zorunluluk gerektirir. Bazı sccoterler 150 CC motor gücünden yüksek değerlere sahip, 100 km. hızların üstüne çıkabiliyorlar. Fazla geç kalınmadan düzenleme yapılması yerinde bir karar olmuş.

Son düzenleme:
Bu aletlerde yasal sınır 25 km , aslında bu hızda kalsalardı çok kaza olmazdı diye düşünüyorum,ya yazılımla yada ek motorla hız yükseltiyorlar ve bence yüksek hızlı olanları yasaklasınlar, bende elektrikli bisiklet kullanıyorum bu durumda aynı statüde olduğu için bize de isterler sigorta kasko :)

Son düzenleme:

Geri