Elektrik Faturası 1 Şubat'tan itibaren

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Latte

Geliştirici
Konular
69
Belki daha öncesinden haberiniz vardır fakat 1 Şubat tarihinden itibaren elektrik faturalarında en az 1050 TL elektrik faturası gelen haneler 2000 TL ödeyeceklermiş. Yani 1050-1999 TL arası kullanım 2000 TL'ye sabitlenecekmiş.
"Endişe etmeyin bu sadece bir milyon küsür haneyi etkileyecek." diye de moral veriyorlar.

Daha düşük gelenler ne geliyorsa onu ödeyecekler.

En son bir iki hafta önce havalar çok soğuk olduğu ve termosifon kullandığımız için sürekli kendini çalıştırmasından dolayı gelen 1500 TL faturadan sonra havalar ısınana kadar 2000 TL'den aşağı fatura ödeyemeyeceğiz şu durumda.

Güzel ülkemde iyi giden birşey yok yine, talana devam maalesef ...

Normal bir aile aylık 200-250 kw elektrik harcar. Buda yaklaşık 400-600 TL civarıdır. Evinde elektrikli araç şarz edenler varsa onlar da bir iki kere şarj edebilirler normal fiyattan. Sonrası kw si 4 tl gelir. Dışarda şarj edeyim derse zaten 10 tl civarı. Kısaca fazla abartmaya gerek yok bence.

Normal bir aile aylık 200-250 kw elektrik harcar. Buda yaklaşık 400-600 TL civarıdır. Evinde elektrikli araç şarz edenler varsa onlar da bir iki kere şarj edebilirler normal fiyattan. Sonrası kw si 4 tl gelir. Dışarda şarj edeyim derse zaten 10 tl civarı. Kısaca fazla abartmaya gerek yok bence.
Normal veya anormal bir aile değil mesele.
1050₺ rakama 950₺ bindirilmesidir anormallik. Bunların normalleştirilmesi de ayrı bir anormalliktir!

Normal veya anormal bir aile değil mesele.
1050₺ rakama 950₺ bindirilmesidir anormallik. Bunların normalleştirilmesi de ayrı bir anormalliktir!
Ülkede o kadar saçma şeyler normalleştirildi ki bu tür şeylerin normalleşmesi kimseye garip gelmiyo abi. Aslında çok garip olay neden kullandığım kadarını ödemek varken fazlasını ödüyorum ? Ülkemiz git gide kendini aşıyor çok değişik bir hal alıyor garip bir ülke yav.

Ülkede o kadar saçma şeyler normalleştirildi ki bu tür şeylerin normalleşmesi kimseye garip gelmiyo abi. Aslında çok garip olay neden kullandığım kadarını ödemek varken fazlasını ödüyorum ? Ülkemiz git gide kendini aşıyor çok değişik bir hal alıyor garip bir ülke yav.
İşte mesele normalleştirmemek... Daha geçen hafta canlar yangından ölmüşken bir hafta sonrası dizilerde yangı temalı bölüm sonları yayınlanıyor. (Aklımda kalan sadece kızıl goncalar) (konuyu farklı yere çekiyorum çünkü ana nokta siyasete gidecek ve forumda kırmızı çizgilerimizden... ) Neyse Sinan, yok mu yeni paylaşımlar senden?

İşte mesele normalleştirmemek... Daha geçen hafta canlar yangından ölmüşken bir hafta sonrası dizilerde yangı temalı bölüm sonları yayınlanıyor. (Aklımda kalan sadece kızıl goncalar) (konuyu farklı yere çekiyorum çünkü ana nokta siyasete gidecek ve forumda kırmızı çizgilerimizden... ) Neyse Sinan, yok mu yeni paylaşımlar senden?
Öm özel paylaşım mevcut abi, sen anladın onu.😅

Hak ettiğinden fazlasını kullanıyorsun diyorlar öyle durumda. Başka açıklaması yok.
Bahanen de olsa yapacak bir şeyin yok.

Örnek verdiğim termosifon meselesinde elektrik şirketine gidip sorduk. Başkaları da geldi fatura yüksek geliyor diye ama havalar soğuk olduğundan evinizde o varsa maalesef yüksek gelecek dediler.

Şu durumda doğa koşulları gereği olan mecburi artışı 2000'e tamamlayıp tahsil etmek hangi abartılmayacak kategoriye giriyor olabilir.

Kaldı ki sebep o olmayabilir. Kışın soğuktan yazın sıcaktan birçok elektrikli alet kullanma zorunluluğu oluyor insanların. Ucu ucuna 1050 TL fatura ödeyecekken 2000 ödeyeceksin demek abartılmayacak bir durum mu gerçekten?

Neyse, bilgi veriyorum ben bilmeyen olursa görünce şaşırmasın diye. Siyasi mesaj çıkartanlar olursa düdüklü makarna yesinler.

Bu konunun siyasilik bir durumu yok net bir şekilde tüketiciye yapılan haksızlığı eleştiriyoruz. Ha şayet bu konuda şikayet eden olursa onları aylık benim evimin faturasını da ödemeye davet ediyorum. Teşekkürler saygılar.

1738154352735
Benim aklım ermedi (!) gittim yapay zekaya sordum. Bana bu sonuçları çıkardı.

Belki daha öncesinden haberiniz vardır fakat 1 Şubat tarihinden itibaren elektrik faturalarında en az 1050 TL elektrik faturası gelen haneler 2000 TL ödeyeceklermiş. Yani 1050-1999 TL arası kullanım 2000 TL'ye sabitlenecekmiş.
"Endişe etmeyin bu sadece bir milyon küsür haneyi etkileyecek." diye de moral veriyorlar.

Daha düşük gelenler ne geliyorsa onu ödeyecekler.

En son bir iki hafta önce havalar çok soğuk olduğu ve termosifon kullandığımız için sürekli kendini çalıştırmasından dolayı gelen 1500 TL faturadan sonra havalar ısınana kadar 2000 TL'den aşağı fatura ödeyemeyeceğiz şu durumda.
Olsun hep fakir mi kıçını ovarak dolaşacak biraz da zenginler yandım anam deyip kıçını ovarak dolaşsınlar

Bana hükümeti savundurmayın arkadaşlar. ancak bu işin içindeyim bir de maliyet denen bir şey var. Bugün elektriğin maliyeti 2 tl den daha fazla. ancak devlet vatandaşa yardımcı olmak adına sübvanse ediyor. fakat ben çok elektrik harcarım diyorsan sonucuna katlanacaksın bence...

Olsun hep fakir mi kıçını ovarak dolaşacak biraz da zenginler yandım anam deyip kıçını ovarak dolaşsınlar
zenginde fabrika veya buyuk şirket sahibi olursa oda ustune zam koyar gene olan bir gerçek var güzel ulkemizin gariban kesime olur durmak bilmiyoruz uçuyoruz her yeni yıl girdimiz zaman nedense burda kimseye birşey dedim yok arkadaşlar kimse lutfen yanlış anlamasın herkesin yaşadı sıkıntı beraber yaşadımız için rabim hepimizin yardımcı olsun

Mesaj silinmiştir!
Siyasi ikiliğe neden olacak her türlü paylaşım forumda yasaktır. Tekrarında banlanacaksınız!
Moderatör

Moderatör tarafında düzenlendi:
Konu medenice tartışmaya gitmediğinden kilitlenmiştir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Geri