Ehliyet sınavı stresi ne, ne iyi gelir?

Ben ehliyeti 18 iken Türkiye'den aldım, Fransa'da tüm AB de geçerli Fransız ehliyeti aldım. Eskisine el koydular (plaka ruhsat vs dahil) Dönüşte, kayıp başvurusu ile hepsini yeniledim, eskiler bende kaldı

Ben ehliyeti 18 iken Türkiye'den aldım, Fransa'da tüm AB de geçerli Fransız ehliyeti aldım. Eskisine el koydular (plaka ruhsat vs dahil) Dönüşte, kayıp başvurusu ile hepsini yeniledim, eskiler bende kaldı
türk ehliyeti degisimi ve AB ülkesi ehliyeti degisimi sorgulama 6 ay zaman sürecinde sorgulama yapilaraktan ehliyet iptali yapilarak bulundugun ülke ehliyeti verilmekte iptal edilen ehliyete el konulmakta kimlik niteligi tasiyan her belgenin serial nr vardir. fransada resmi kurum tarafindan iptal edilen ehliyeti türkiyeye gelip kabettim deyip yenisini alirsin ama yarin bir gün türkiyede sistemde fark edilirse canini cok acitirlar. yüklü cezasi var. ayni durum avrupa tarafinda da gecerli.

Kısa yazdığım için anlaşılmamış olabilir. Türk ehliyet ve plakasının Fransa'da BİR YIL geçerliliği var. Sonrasında yeminli tercümana gidip onaylı tercümeyle trafiğe gidiyorsunuz. Trafik, plakayu katlayıp çöpe atıyor size plaka nosu veriyor. Elinizdeki ehliyet ve ruhsatı delgeçle delip size geri veriyor. Verdiği kağıtla plakanızı bastırıp taktırtıyorsunuz. Yeni ehliyette, TC Bursa tarafından şu tarihte verilen 165265 sn lu ehliyete istinaden verilmiş diye not düşüyorlar. Yani oradan Türk trafiğe bağlanıp ehliyeti iptal edecek halleri yok, fiziki müdahale var sadece. Dönüşte trafiğe gidiyorsunuz, belgeleri yeniliyorsunuz. Pas geçtiğim husus çok, tc plaka ile çıkıp fr plaka ile dönmek sorun yaratmıyor, vin e bakıyor (şase no) gümrük. Bir de Fransa'da plaka almadan önce, fenni muayene ve tip sertifikası dökümanı talep ediliyor, o belge ilk satışta verildiği için erişmesi biraz uğraştırıyor.

15 yıldır sorun yaşamadım

Son düzenleme:
Benim babanem 3 pirince okur sınav öncesi bize, zihin açıklığı versin diye yuttururdu.

Almanya gibi kotu ulkede ehliyet icin stresse girme, kafanda herseyi fazla dusunme

Geri