E-Ticaret Vergisinde Geri Adım Geldi! %25'lik Vergi %1'e Düşürüldü

Çok iyi haber.

Kararlara göre de yeni eklenen maddelerden anladığım bu diğer vergilerde değişiklik olmayacaksa pazaryeri satıcısı için %2 gibi bir oran oluyor. Yanlış bilmiyorsam da birçok pazaryeri kendi vergi ödemelerini de satıcılara yansıttıkları için onlara ek bir vergi değil sadece satıcıya özel olacak yine.

Yani asgari ücret vs zamları ile birlikte biz bu zamlanma oranını enflasyonu hiç dahil etmeden yine %10-15'ten aşağı hissetmeyiz.

Çok iyi haber.

Kararlara göre de yeni eklenen maddelerden anladığım bu diğer vergilerde değişiklik olmayacaksa pazaryeri satıcısı için %2 gibi bir oran oluyor. Yanlış bilmiyorsam da birçok pazaryeri kendi vergi ödemelerini de satıcılara yansıttıkları için onlara ek bir vergi değil sadece satıcıya özel olacak yine.

Yani asgari ücret vs zamları ile birlikte biz bu zamlanma oranını enflasyonu hiç dahil etmeden yine %10-15'ten aşağı hissetmeyiz.
Zaten ölümü gösterip sıtmaya razı olmak tam anlamıyla bu. Şu vergi muhabbeti direk %1 olarak çıksaydı yine itiraz ederdik, ancak 1'e düştü diye seviniyoruz :) Zaten geçen sene KDV'lerden dolayı 2 puanlık bir artış yaşanmıştı ve ÖTV gibi sanırım kalıcı olacak gibi duruyor :)

Güzel bir isim bulup, halkı itirazsız ikna etmeli ve bu sayede yeni vergi kalemleri eklemeliyim adlı çalışmaların olduğunu düşünüyorum.

Ö dedik şimdi de Ü diyelim. Ona Özel tüketim dedik bu da Üstün tüketim olur. Kurşunsuz Ö ise Süper Ü'ye dahil olur, Setsel marka Ö ise HeyPhone Ü'ye gibi gibi.
Çok getirenden çok götürmek için.

Bu geri viteslere alıştık artık zaten ;)

*** bizim oralarda erkek adam geri vites yapmaz derlerdi, bu yüzden her lafımı her hareketimi tartıp tartıp düşünürüm ...

Geri