- Katılım
- 28 Şubat 2025
- Konular
- 133
- Mesajlar
- 121
- Tepkime puanı
- 113
İsveç’in fermente ringa balığı Surströmming, dünyanın en yoğun ve rahatsız edici kokulara sahip yiyeceklerinden biri olarak kabul edilir. Bu geleneksel lezzet, 16. yüzyıldan beri Kuzey İsveç mutfağının önemli bir parçasıdır ve benzersiz fermente hazırlama süreciyle dikkat çeker. Sosyal medyada popüler meydan okumalar arasında yer alan Surströmming, dünyanın en kötü kokan yiyeceği unvanıyla anılır ve küçük Baltık ringa balıklarının salamura içinde fermantasyona bırakılmasıyla üretilir. Bu yöntem, balıkların kutu içinde şişmesine ve son derece güçlü bir koku yaymasına yol açar.
Surströmming’in kokusu, İzlanda’nın fermente köpekbalığı yemeği hákarl veya Asya’nın durian meyvesinden bile daha ağır olarak tanımlanır. Bu sebeple, Air France,...
Detayları okumak için tıklayınız...
Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Koku Nedeniyle Havayolu Yasakları
Surströmming’in kokusu, İzlanda’nın fermente köpekbalığı yemeği hákarl veya Asya’nın durian meyvesinden bile daha ağır olarak tanımlanır. Bu sebeple, Air France,...
Detayları okumak için tıklayınız...
Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?