Öneri DreamStar Nova2 Satışa Sunuldu.. 1.999 TL Kaçırmayın..!!

Bizi bu indirim kuponundan haberdar ettiği için @altanaktan1971 hocamıza teşekkür ederiz reis.
Estağfurullah ben yazmaya vakit bulamadım hem de doğru olup olmadığına emin olamadım ondan sizde rica ettim üstadım.
Sağolun sizde kırmayıp emek verdiniz benden çok,
asıl teşekkür size elbette
Umarım bir dostumuza faydası olsun.

Next Star Pro 4K olan modeli didik etmiş biri olarak söylüyorum. İşlemcisi, yonga seti, elektrinonik mimarisi gereği her türlü Next Star Pro 4K olan cihazı buna tercih ederdim. Benim olsa içini açıp bakardım ama benim değildi. RTD yonga setini bu mantıkla kullanmak mükemmel fikir. Next hangi elektronik mühendisi ve üretici firma ile çalıştıysa helal olsun dedim. Fiyat performans ürünü demem ben ona. Fiyatının çok üstünde veren bir ürün. Valla içini açmak çok istedim. Yalan yok. Ama benim değildi. :)
Ben tam tersini düşünüyorum. Sizin fikrinize saygım sonsuz. Fakat uzman bir kullanıcı olarak ben nexi hiç beğenmedim. Kalitesi kötü çok kırpılmış donanımsal olarak cihazın uygulama açma hıızı algılama zayıf geç geliyor wifisi zayıf vs vs. İçini vs merak etmişsiniz youtube da scrolltv kanalında cihaz açılıyor kıyaslanıyor oradan merakınızı giderebilirsiniz. Nova 2 kat ve kat üstün işlemcisi ve görüntü yongası şu an en günceli.

Nova 1 den farkı ne anlamadım 2 hafta önce nova 1 aldım bilsem almazdım
Bence birde yeni cihazlara yazılım vb.destek artar her marka bu taktiği uygular belki Xiaomi hariç.Eskilere destek bilinçli kesilir taktik aynıdır.
İşlemci veya Android versiyona fazla takılmayın .Boxlarda bu pek sorun olmaz uzun zaman götürecektir stabil çalışsın yeterli .Ayrıca Uydu yayınlarını izlemeniz ufakta olsa bir avantaj bence.Tabi bir uydu alıcısı performansı beklemeden.1-2 sene sonra 3 versiyonda çıkar😉Güle güle kullanın.

Ben tam tersini düşünüyorum. Sizin fikrinize saygım sonsuz. Fakat uzman bir kullanıcı olarak ben nexi hiç beğenmedim. Kalitesi kötü çok kırpılmış donanımsal olarak cihazın uygulama açma hıızı algılama zayıf geç geliyor wifisi zayıf vs vs. İçini vs merak etmişsiniz youtube da scrolltv kanalında cihaz açılıyor kıyaslanıyor oradan merakınızı giderebilirsiniz. Nova 2 kat ve kat üstün işlemcisi ve görüntü yongası şu an en günceli.
Reis cihazda kullanılan ''Rayson''emmc yi biraz inceledim. Daha önce ismini pek duymadım açıkcası. Performansı ne kadar etkiler bilinmez.
Ramler samsung. pCB iyi görünüyor. Soğutma üzerine çalışılmış. Diğer bileşenler nasıldır zaman gösterir.
Şunu da eklemek gerekir, bu cihaz bu haliyle f/p şampiyonu olabilir. Fiyat artışına göre tekrar konuşuruz.

Çoğu kalitesiz çin malı cihazlarda bile Samsung veya toshiba kullanıldığını biliyorum. Bende ki cihazlar en azından öyle.

Merak edenler için tabloyu bırakıyorum. Hangi marka, hangi segmentte kullanılıyor bakabilirler.

Özellik / MarkaRaysonSamsungKioxia (Toshiba)Kingston
StandarteMMC 5.1eMMC 5.1eMMC 5.1eMMC 5.1
Kapasite Aralığı4 GB – 256 GB8 GB – 256 GB8 GB – 128 GB4 GB – 128 GB
Okuma Hızı (Maks.)~250 MB/s~400 MB/s~350 MB/s~300 MB/s
Yazma Hızı (Maks.)~100 MB/s~250 MB/s~200 MB/s~180 MB/s
NAND TipiTLC (bazı MLC varyantlar)MLC / TLCMLCMLC
Dayanıklılık (P/E Döngüsü)1.000 – 3.0003.000 – 10.0003.000 – 10.0003.000 – 5.000
Kullanım AlanıTV Box, IoT, routerAkıllı telefon, TV, endüstriyelGömülü sistem, otomotivEndüstriyel / gömülü
Ortalama MTBF (Arızasız Çalışma Süresi)~500.000 saat~2.000.000 saat~1.500.000 saat~1.000.000 saat
Fiyat Segmenti💰 Ekonomik💎 Premium⚖️ Orta-Üst⚙️ Orta
AvantajıUcuz, yaygın bulunurEn yüksek performans ve kaliteDenge, uzun ömürGüvenilir OEM kalitesi
Zayıf NoktasıDüşük dayanıklılıkFiyat yüksekSınırlı bulunabilirlikHız ortalama

Not: Üste yazdıklarım normal bir kullanıcıyı kesinlikle etkileyecek şeyler değildir. İşin biraz teknik detayıdır.

Son düzenleme:
Reis cihazda kullanılan ''Sayron''emmc yi biraz inceledim. Daha önce ismini pek duymadım açıkcası. Performansı ne kadar etkiler bilinmez.
Ramler samsung. pCB iyi görünüyor. Diğer bileşenler nasıldır zaman gösterir.
Şunu da eklemek gerekir, bu cihaz bu haliyle f/p şampiyonu olabilir. Fiyat artışına göre tekrar konuşuruz.

Çoğu kalitesiz çin malı cihazlarda bile Samsung veya toshiba kullanıldığını biliyorum. Bende ki cihazlar en azından öyle.

Merak edenler için tabloyu bırakıyorum. Hangi marka, hangi segmentte kullanılıyor bakabilirler.

Özellik / MarkaRaysonSamsungKioxia (Toshiba)Kingston
StandarteMMC 5.1eMMC 5.1eMMC 5.1eMMC 5.1
Kapasite Aralığı4 GB – 256 GB8 GB – 256 GB8 GB – 128 GB4 GB – 128 GB
Okuma Hızı (Maks.)~250 MB/s~400 MB/s~350 MB/s~300 MB/s
Yazma Hızı (Maks.)~100 MB/s~250 MB/s~200 MB/s~180 MB/s
NAND TipiTLC (bazı MLC varyantlar)MLC / TLCMLCMLC
Dayanıklılık (P/E Döngüsü)1.000 – 3.0003.000 – 10.0003.000 – 10.0003.000 – 5.000
Kullanım AlanıTV Box, IoT, routerAkıllı telefon, TV, endüstriyelGömülü sistem, otomotivEndüstriyel / gömülü
Ortalama MTBF (Arızasız Çalışma Süresi)~500.000 saat~2.000.000 saat~1.500.000 saat~1.000.000 saat
Fiyat Segmenti💰 Ekonomik💎 Premium⚖️ Orta-Üst⚙️ Orta
AvantajıUcuz, yaygın bulunurEn yüksek performans ve kaliteDenge, uzun ömürGüvenilir OEM kalitesi
Zayıf NoktasıDüşük dayanıklılıkFiyat yüksekSınırlı bulunabilirlikHız ortalama

Not: Üste yazdıklarım normal bir kullanıcıyı kesinlikle etkileyecek şeyler değildir. İşin biraz teknik detayıdır.
Doğru söylüyorsunuz firma ülke koşullarında ciro yapmak için maliyeti düşürme çabasında bulunarak bileşen kalitelerinde düşük seviyelere inmiş. Kısa vadede sorun olmaz ce standartlarında. Şu an bellek ve depolamalarda yapay zeka geliştiricileri topladığı stokladığı için tedarik sıkıntısı var. Fiyatlar yükseldi. Adını duymadığımız yeni firmalar duyacağız arada kısa vadeli üretim ve dağıtım yapan.

Nova 2 içi; Soğutucu var termal pedler var wifi anten var. Youtube The SreT kanalında arkadaş incelemiş oradan alıntı yaptım. İzleyin güzel video. Tekkan arkadaşımız yukarıda paylaşmış.

Ekli dosyalar

• IMG_1199.jpeg
    IMG_1199.jpeg
    646.3 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG_1198.jpeg
    IMG_1198.jpeg
    1.2 MB · Görüntüleme: 9
  • IMG_1197.jpeg
    IMG_1197.jpeg
    2.1 MB · Görüntüleme: 7
  • IMG_1196.jpeg
    IMG_1196.jpeg
    1.2 MB · Görüntüleme: 7
  • IMG_1195.jpeg
    IMG_1195.jpeg
    2.3 MB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:
Selamlar.

Evet arkadaşlar DreamStar Nova2 satışa sunuldu. Altta iki farklı site, iki farklı fiyat var.
Görüşlerinizi aşağıya yazarsınız.

Alıntı: ⁀

Dreamstar Nova 2​

Ev eğlencenizi Dreamstar Nova 2 ile yeni bir boyuta taşıyın! AI SR Yapay Zeka gücüyle, düşük çözünürlüklü görüntüleri bile otomatik olarak 4K kalitesine yükseltin ve her sahneyi daha net ve canlı izleyin.
Yeni nesil 6nm işlemcisi sayesinde donma olmadan, ışık hızında akıcı performansın keyfini çıkarın. Google TV platformuyla 400.000’den fazla film, dizi ve favori uygulamanıza (Netflix, Disney+, YouTube) anında erişin. “Hey Google” sesli komut desteğiyle aradığınızı saniyeler içinde bulun.
12 AY TV+ Premium HEDİYESİ ile eğlenceyi hemen başlatın!

Teknik Özellikler
İŞLETİM SİSTEMİGoogle TV™ (Android TV™ OS) ANDROID 14
İŞLEMCİAmlogic S905X5M (4 Çekirdekli)
Çipset Teknolojisi:6nm Yeni Nesil Çipset (Düşük enerji tüketimi ve uzun ömürlü performans sağlar)
eMMC FLASH HAFIZA32 GB eMMC
RAM2 GB LPDDR4 RAM
VİDEO ÇÖZÜNÜRLÜK4K,1080İ/P,720P,576İ/P,480İ/P
USB / PCI-E2 X USB Type-C 1 X USB
VİDEO DOSYA FORMATIMK, WMV, MPG, MPEG, MOV, İSO, MP4, RM, JPG
HAFIZA TÜRÜEMMC FLASH, MİCRO SD
VİDEO GİRİŞ/ÇIKIŞ6K30 , 4K30 , 1080P60
ETHERNET100Mbps
SD KART OKUYUCUVAR
DAHİLİ BLUETOOTHBLUETOOTH 5,0
KABLOSUZ WiFiDAHİLİ 2.4/5 GHz
SES İŞLEMEDOLBY, DTS, VAD, ASRC/ EQ/ DRC
HDR/WCGHDR10/ HLG, DOLBY ATMOS, TCH PRİME

Next Star Pro 4K olan modeli didik etmiş biri olarak söylüyorum. İşlemcisi, yonga seti, elektrinonik mimarisi gereği her türlü Next Star Pro 4K olan cihazı buna tercih ederdim. Benim olsa içini açıp bakardım ama benim değildi. RTD yonga setini bu mantıkla kullanmak mükemmel fikir. Next hangi elektronik mühendisi ve üretici firma ile çalıştıysa helal olsun dedim. Fiyat performans ürünü demem ben ona. Fiyatının çok üstünde veren bir ürün. Valla içini açmak çok istedim. Yalan yok. Ama benim değildi. :)
Youtube de inceleme videosu var. Soğutması zayıf diyor.

Next 4k pro da Soğutma için ped metal blok soğutucu maliyeti azaltmak için konmamış, wifi antenleri takılmamış usb 2.0 da kalınmış usb 3.0 yongaları karttan çıkarılmış pcb ince kalitesiz esnek kullanılmış ramler kalitesiz kullanılmış yazılım arayüzü berbat donma kasma yapıyor işi bilen olarak benim gördüklerim.

Son düzenleme:
En son bir tane epey pahalı bir marka vardı komşum getirmişti. Çok ısınıyor diye. Soğutucu blok diye bildiğiniz soğutucu blok kalıbında alçı koymuşlar. Ped zaten hiç yok. Hemen bir modifiye, geliştirme ve kaliteli pedler. Sonuç canavar.
Babamın cihazı Allwinner (en sevdiğim işlemcilerden) H serisi işlemci. En çok ısınan tiplerden. Elini kutuya değemezsiniz. Bir modifiye buz gibi. Deli gibi maç izliyor. Normalde modofiye yapmasam çoktan bir lehim topu erir, arızaya düşerdi. Baştan çözdüm. Bitti.
Ondan diyorum zaten benim olsa içini açacaktım Next'in diye. Artık herkes üretimde maliyetten kaçmak için her şey yapıyor. Buna devasa markalar dahil. Hem RTD Yonga seti ile o işlemci hiçbir zaman deli gibi, lehim topu eritecek kadar ısı yapmaz. Ayrıca ısı belirli ve öngörülen değerlerde normaldir elektronikte. İnsanlar hem hor kullanıyor hem ısınıyor diyor. Anlamıyorum. Araba motorunda neydi hararet yaptı derler. ben arabadan anlmam ama en basiti insan koşarsa ısısı artar. Terler. Elektronikte nominal değerde ısı normaldir. Benim cihaza ısınıyor denem için ciddi ısı gerekir. Lazerli ateş ölçer bizim evde benim için mevcut olduğu için nokta atış ölçüm yapabiliyorum. Özellikle güncelleme sonrası 4K'da 25 dk boyunca 60'ı geçmedi. Gayet normal. O lehim topları, yani işlemcinin devre ile iletişimi sağlayan noktaların erimeye başlaması (bu kelimeye dikkat,başlaması diyorum. 300 derece gerekir. Isı meselesinın çok abartıldığıını düşünüyorum. Gereksiz yere cihazın olmadık yerinde bir ısı varsa cihazın devresinde bir kısa devre vardır zaten. Ona vaktinde müdahale edilmezse cihaz ileride komple elde kalır. Ben devre mimarisi, datasheet verilerine dayanarak yazıyorum. Isınıyor. Ben de sinirlenince ısınıyorum :)
İki cihaz arasında ilk mesajdaki tablo ve verilere bakarsak direkt olarak Next Star Pro 4K derim. Net.

Edit: Ekleme yapayım. Cihazın kutusundan çıkan kablo ile cihazın vermesi planlanan görüntüyü alamazsınız Next'de. Onu söyleyeyim. Kaliteli uçlu. Minimum 2.1 HDMI takarsanız farkı görürsünüz. Komşu da benim kabloyu takınca görüntü değişince hemen sipariş vereyim bundan dedi. Kablo da meliyetten kaçmak mesela.

Son düzenleme:
Next 4k pro da Soğutma için ped metal blok soğutucu maliyeti azaltmak için konmamış, wifi antenleri takılmamış usb 2.0 da kalınmış usb 3.0 yongaları karttan çıkarılmış pcb ince kalitesiz esnek kullanılmış ramler kalitesiz kullanılmış yazılım arayüzü berbat donma kasma yapıyor işi bilen olarak benim gördüklerim.
İşte o nedenle benim olsa direkt içini açardım diyorum. devre kaç katmanlı. PCB kalitesi nedir? Nerelere ne modifiye yapılacak? Bunlara bakarım ben. Nova'nın da 3 ya da katmanlı en kaliteli PCB kartına devre yaptırdığına beni kimse inandıramaz. Bu fiyata satamaz zaten o zaman.

Nova 2 içi; Soğutucu var termal pedler var wifi anten var. Youtube The SreT kanalında arkadaş incelemiş oradan alıntı yaptım. İzleyin güzel video. Tekkan arkadaşımız yukarıda paylaşmış.
Teşekkürler. Evde izleyeceğim tv'de büyükçe. Next bulursanız videosunu detaylı. Atarsanız sevinirim.

Çok güzel bir video. Ferdi yine yapmış yapacağını. Kanala destek olalım beğenelim lütfen

Son düzenleme:
Sevgili arkadaşımız forumdaşımız dehakan söylemişti fiyat inebilir diye haklıymış fiyat indirimi gelmiş koda vs gerek kalmadı trendyol 1999TL . Nova 2

Sevgili arkadaşımız forumdaşımız dehakan söylemişti fiyat inebilir diye haklıymış fiyat indirimi gelmiş koda vs gerek kalmadı trendyol 1999TL . Nova 2
Gelmesi lazımdı zaten sertifika tarafı çok zayıf ve 2gb ramle geliyor. Wifi 5 ve işlemci B versiyon

Geri