Dreamstar Nova

Lapsetur

Paylaşımcı
Konular
37
Şu cihaz 4 gb ramlı olsaymış birde AOSP romlu olsa cillop olacakmış.

Cihazı kurdum daha Tuner gelmedi. CEC diye bi başbelası ayar var ne işe yaradığını öğrenene kadar saçımı yoldum. Hem tv den hem box dan kapattım CEC ayarını. Kullanmak isteyenler için güzelbişi fakat bana göre değil ben eski kafalıyım.

Projecticity launcher kurdum. Birde apkpure ve aptoide tv uygulamasını kurdum playstorede olmayan uygulamaları kurmak için. Klavye olarakta google gboard kurdum hem mekanik klavye kullanmak hemde mouse ile yazmak için. Bu klavye kopyala yapıştırıda destekliyor.

Birde kapatma tuşuna basınca uykuya geçiyor cep telefonu gibi düşünülmüş.

Ben de button mapper ile kumandanın sağ üst tuşunu power menüsüne atadım basınca kapat ve yeniden başlat menüsü çıkıyor.

Son düzenleme:
Buttons remapper'ı yükleyin. Açılınca tüm izinleri verin. Sağ alttaki + ya basın.

1Gelen ekrandaTuş yazan yerin altıki Geri yazan yeri tıklayın

2

Aşağıda diğeri seçin. Burada hangi tuşu kulanacaksanız ona basın. Ben sağ en üstteki tuşu kullandım.

Sonra...
3
Eylem yazan yerin altındaki Son uygulamalar olan yeri tıklayın

Sonra çıkan ekranda
Screenshot 20231111 134612
Güç Menüsünü seçip OK'liyorsunuz.

Hangi tuşu atadıysanız ona basın karşınıza KAPAT / YENİDEN BAŞLAT menüsü gelecek
20241215 161940

Son düzenleme:
Wzone tunerimde geldi. Akşama bana meşgale çıktı :)

Button mapper'ı yükleyin. Açılınca tüm izinleri verin. Sağ alttaki + ya basın.

Ekli dosyayı görüntüle 1506Gelen ekrandaTuş yazan yerin altıki Geri yazan yeri tıklayın

Ekli dosyayı görüntüle 1507

Aşağıda diğeri seçin. Burada hangi tuşu kulanacaksanız ona basın. Ben sağ en üstteki tuşu kullandım.

Sonra...
Ekli dosyayı görüntüle 1508

Sonra çıkan ekranda
Ekli dosyayı görüntüle 1509

Hangi tuşu atadıysanız ona basın karşınıza KAPAT / YENİDEN BAŞLAT menüsü gelecek
Ekli dosyayı görüntüle 1511
dostum bu button remapper mapper değil mapper da kumanda ile kapatı aktşf edemıyosun remapper a bakıyım bide dunyanın en saçma şeyi cihazlarda kapatma tuşu yok standby en fazla benz aten fiş den çekıyorum ama yınede saçma

dostum bu button remapper mapper değil mapper da kumanda ile kapatı aktşf edemıyosun remapper a bakıyım bide dunyanın en saçma şeyi cihazlarda kapatma tuşu yok standby en fazla benz aten fiş den çekıyorum ama yınede saçma

Evet program adını yanlış yazmışım. O an artık aklımdan ne geçiyorduysa :)

Whatsapp'dan Dreamstar'a derdimi anlattım fakat cevap yok.

Buttons remapper'ı yükleyin. Açılınca tüm izinleri verin. Sağ alttaki + ya basın.

Ekli dosyayı görüntüle 1506Gelen ekrandaTuş yazan yerin altıki Geri yazan yeri tıklayın

Sonra...

Sonra çıkan ekranda

google arayüzü android 12 de böyle çıkmıyor buna da baktım aynı mantık zaten eskiden bu şekildi mouse olmadan olmuyor

Tuner geldi. Bir hevesle. Taktım. Youtube videolarındaki gibi ayarlarımyaptım sinyal yok. Tkgs tara dedim tarama başarısız dedi. Türksat şebeke arama frekansını girdim yine sinyal yok. Lnb ayarlanna baktım tek bant gözüküyor 5.750 daha önceden lnb konusunda tecrübem olduğu için altbant/üstbantı 9750/10600 frekansına aldım sinyal geldi. Disceqc 1.0 ayarını kapalıda tuttum. Merkezi sistem olduğu için dağıtıcı var. Aslında 1/4de de çalışır.

Tekrar tkgs denedim yine arama başarısız bende kör tarama yaptım tüm frekanslar ve kanalları buldu.

Tkgs tecrübem yok. Nasıl çalışır nasıl ayarlayacağım bu cihazda bilmiyorum. Bilen biri varsa yardım istiyorum

Videolarda Ka bandı diyordu meğerse Ku bandı olacakmış. Doğru video'yu bulunca ayar işlemi tamamdır

Son düzenleme:

Sonra...

Sonra çıkan ekranda

Bu ayar 2 gün sonra kendi kendine tutmamaya başladı. Kapat tıklıyorum kapanıyor diyor kapanıyor fakat tekrar geri açılıyor. Whatsapp'da Dreasmstar ile yazıştık. Konuyu değerlendirdiklerini yazılım ile denemeler yaptıklarını söylediler.

Dün de yeni birşey daha öğrendim Home tuşuna 2 kez basında daha önce açmış olduğunuz uygulamar çıkıyor onları tek tek veya hepsini birden kapatabiliyorsunuz.

Cihaz çok güzel ben çok beğendim. DVB-S uydu tuner'i de çok net ve hızlı

next cihazlarında yeniden başlat ve kapat olarak iki ayrı seçimli ekran kodu koymuş yazılıma fakat NOVA da power tuşuna basınca tamamen kapatma yok kapat kısmını buttons remapper vs olmuyor kod lazım bu konu canımı sıkan konu.

next cihazlarında yeniden başlat ve kapat olarak iki ayrı seçimli ekran kodu koymuş yazılıma fakat NOVA da power tuşuna basınca tamamen kapatma yok kapat kısmını buttons remapper vs olmuyor kod lazım bu konu canımı sıkan konu.
Bu sorunun cevabı çok basit bir adet üçlü priz alın düğmeli olacak duğmeyi kapat aç bu kadar basit.

ır alıcı verici kumanda olmadığı için tamamen kapatma olmuyormuş lisanslılarda olay bu maalesef ben hep lisansız üst seri ürünler kullandığım için her türlü ayar vardı. Kumandanın ayarlarında tvyi ayarlıyorum power tuşunu tanıtıp power tuşuyla tv yi kapatıyorum. Cihaz ayarlarında enerji tasarrufunda 15 dk seçiyoruz hiçbir işlem yapmayınca UYKU moduna geçiyor KIRMIZI led yanıyor. İşlemci özelliği nedeniyle de çok az enerji hiç gibi bir şey harcanıyor. Kumanda power tuşuna basınca tv açıldığı anda cihazda açılıyor lisanslı google kumandalı cihazlardaki mantık bu. Bilmeyen arkadaşlara bilgi olsun diye ayrıntılı yazdım.

Son düzenleme:

Geri