DİZİLERİN VERDİĞİ MESAJLAR

Afacan15

Paylaşımcı
Konular
64
10- Anneler hep despot olmalı, babalar ise daima sert ve anlayışsız olmalı. Çocuklar her haklı olmalı.

11- Kaynanalar hep kötü rol oynamalı, sürekli olarak damadının kuyusunu kazmalı.

12- Paranın nerden ve nasıl geldiği belli olmamalı, harcama yaparken hep cömert olunmalı.

13- İş yerleri hep rezidans olmalı, işçi ve esnaf rolleri olmamalı.

14- Dini konular hiç konuşulmamalı, deist bir yaklaşım sergilenmeli.

15- Gençler hep haklı olmalı, haklı çıkmalı başına buyruk hareket etmeli ve kız meseleleri dışında başka da dertleri olmamalı.

İşte dizilerin rolü kısaca budur.

Bireyselleştir.

Yalnızlığa it.

Kimseye güvenmesin.

İşte dizilerin rolü kısaca budur.

“Bireyselleştir. Yalnızlığa it. Kimseye güvenmesin. Aile sıkıntıdır.”

Son sözler ilahi kelamın olsun. Allah (c.c.) şöyle buyurmaktadır:

“Müminlerin arasında büyük ahlaksızlıkların yayılmasından hoşlananlar için dünya ve ahirette elem verici bir azap vardır. Allah bilir ama siz bilmezsiniz.” (Nur 24/19)

“Ey inananlar! Kendinizi ve ailenizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun. Onun başında, acımasız, güçlü, Allah’ın kendilerine buyurduğuna karşı gelmeyen ve emredildiklerini yapan melekler vardır.” (Tahrim 66/12

tahripkâr roller de üstlenebiliyor. Çünkü dindar kesim bu televizyon kanalları bizim diye ailelerine rahatlıkla seyrettirirken diğerlerine kısmen seçici davranmaktadırlar..

“Sinema ve Sünnet” üzerine makale yazmış ve İslâmî bir sinemanın kurulması gerektiğini sebepleriyle izah etmiş birisi olarak kök değerlere bağlı ürünlere değil; ibahiyeci, bencil ve şuh hayatları özendiren, insanlarımızı ruhen değerlerinden koparan ürünlere isyan ediyorum. Ülkeyi bir hârici düşman işgal etseydi bu dizilerin yaptığı yıkım kadar zarar veremezdi.

Müslümanlar kendi hassasiyetleri perspektifinden bu işe el atmak zorundalar. Aksi taktirde diğerlerinin yaptığı ve yukarıda sonuçları kısmen zikredilen dizilere teslim olmak durumunda kalacaklardır. Zira televizyonu protesto edelim demenin bir zemini kalmamıştır.

Eksik maddelerde benden :)

1- İstemediğin biriyle evlendiysen ona ihanet edebilir, başkasıyla aşk yaşayabilirsin.
2- Kötü bir olaydan sonra içki içip etrafı dağıtmalısın.
3- Sevdiğin kişi başkasıyla evlendiyse onların yuvasını bozmalısın.
4- Kötüler daima güçlüdür iyiler ezilmeye mahkumdur.
5- Her dizide yeni elbiseler, ayakkabılar olmalı, alışveriş için hep lüks yerler tercih edilmelidir.
6- Evde ilgi görmeyen adam dışarıda karısını aldatmalı ve bütün suç kadına yüklenmeli, adamın yaptığı da masum gösterilmelidir.
7- Gençlerin mutlaka sevgilisi olmalı, lise ve orta okul seviyesinde olsa bile çıktığı biri olmalıdır.
8- Birbirlerinin kuyusunu kazan insanlar, hep maskeler ile dolaşmalı ve suç daima bir iki kişinin üzerine yıkılmalı
9- Kavga eden, şiddet uygulayan, hırsızlık ve gasp yapan baş rol oyuncuları güler yüzlü, yakışıklı olmalı ve hep haklı nedenlerle yapmalı.

Bu tarzların reytinglerde aşırı fark atması da düşündürücü..

İşte ben bu yüzden evde android tv kullanıyorum çünki yerli yada yabancı dizi izlemiyorum sadece film izliyorum.Birde insanlar nasıl saat 8de dizi izlemeye başlayıp gece yarıma kadar dizi izliyor o ağır sahneler o sürekli dram müzikleri inanın en son seyrettigim dizi kurtlar vadisi ilk 97 bölüm ve sonra pusunun ilk sezonu (oda askerdeydim mecburiyeyten) 2008 den sonra sadece payitaht abdulhamit youtubdan izlemistim oda ilk iki sezon 3.sezon oda bozmustu ondan sonra hic izlemedim.zaten ben arastirdim bizim dizilerin esas amacı türkiyede izlenmesi degil ortadogu coğrafyası içinmiş esas parayı ordan kazanıyolarmiş..

Geri