Columbia markasının Türkiye’deki fiyatları ???

dehakan7

Müdavim
Konular
345
Bu aralar Columbia markasının Türkiye’deki fiyatlarıyla ilgili yazan çok kişi var.Aradaki büyük fark 3-4 sene önce dikkatimi çekmişti. Sebep vergi vs değil. Columbia’nın Türkiye distribütörü olan Gözalan Grup tarafından dolandırılıyoruz.

Türkiye’de ardı arkası kesilmeyen zamlardan sonra columbia tekrar cazip hale geldi.. Türkiye fiyatı 11.500₺ civarında olan mont, Rusya’da 4000₺

*** Bu markadan henüz bir ürünüm yok ama konu dikkatimi çekti paylaşmak istedim...

1733224399630

Babam terzilikten gelme, ayrıca 36 yıldır giyim mağazası işletiyor. Bir kez marka ürün satmadı ama hepsine taş çıkaracak ürünler sattı. Örneğin Altınyıldız kumaşın tam 17 ayrı kalitesi var, x ünlü firma 17ci kaliteyi alıp yaptığı kıyafeti fahiş fiyata satabiliyorken babam birinci kaliteyi alıp özel terzide seri olmayan özel dikimle çok daha iyisini ondan daha uyguna satabiliyor. Aradaki uçurumu hesap edin.
Zamanında Vakko ile aynı yerden kravat alırdık, tek farkı etiketini değiştirirdi ve bizim on katımıza satardı, eminim ki bizden çok daha fazla aldığı için bizden daha da uyguna almasına rağmen. gibi gibi bir sürü örnek var.

Geçmiş yıllarda Trekkin diye bir site vardı. İspanyol bir siteydi. Sadece outdoor ürünleri satardı. BF zamanlarında bayağı yagmalardik arkadaşlarla .

Sonraları ilk önce TR'ye ürün satışını iptal ettiler. Şimdi ise sanırım kapandı gitti.

Onun harici bu markanın (Columbia) veya diğer markaların (JW, HH, Solomon vb.) yurtiçinde poşetine dahi para vermedim, vermemde.

Geçmiş yıllarda Trekkin diye bir site vardı. İspanyol bir siteydi. Sadece outdoor ürünleri satardı. BF zamanlarında bayağı yagmalardik arkadaşlarla .

Sonraları ilk önce TR'ye ürün satışını iptal ettiler. Şimdi ise sanırım kapandı gitti.

Onun harici bu markanın (Columbia) veya diğer markaların (JW, HH, Solomon vb.) yurtiçinde poşetine dahi para vermedim, vermemde.
Siteyi buldum da Columbia satmayı bırakmış galiba ürün bulamadım :)

30 Euro ve benzer limitlerin bize getirdiklerinden biri de bu. En azından Amazon'da yurt dışı ürünlerde çok iyi fırsatlar çıkabiliyordu. Yakın zamanda Columbia ayakkabıları Türkiye fiyatının 3 hatta 4'te bir fiyatına aldık. Ama artık böyle bir ihtimal hiç kalmadı maalesef.

BYD Türkiye fiyatları da benzer bir örnek olarak yazılabilir.

Bu aralar Columbia markasının Türkiye’deki fiyatlarıyla ilgili yazan çok kişi var.Aradaki büyük fark 3-4 sene önce dikkatimi çekmişti. Sebep vergi vs değil. Columbia’nın Türkiye distribütörü olan Gözalan Grup tarafından dolandırılıyoruz.

Türkiye’de ardı arkası kesilmeyen zamlardan sonra columbia tekrar cazip hale geldi.. Türkiye fiyatı 11.500₺ civarında olan mont, Rusya’da 4000₺

*** Bu markadan henüz bir ürünüm yok ama konu dikkatimi çekti paylaşmak istedim...

Ekli dosyayı görüntüle 1181
Ben bir kere o zamanlar TR'deki en pahali montunu almistim kendi magazasindan tuylerinde toplanma oldu bir daha da columbia'dan alisveris yapmadim daha da yapmam. Iade ettim ama montu sorgusuz aldilar.

COMBAT birde bu var ne dersiniz buna

Yine aynı marka yine kazık ürün

Türkiye ve ABD fiyatları arasındaki fark:
•⁠ ⁠Türkiye: 660 dolar (22 bin 999 TL.)
• ABD: 150 dolar (4 bin 339 TL.)

1733324778791

Avrupa birliğine geçip para birimini de değiştirirsek 125 Euro'ya denk gelebilecek olan bu ürün yine vergilerden dolayı 200 Euro gibi bir fiyattan satılmak zorunda kalınacak ve yine alım gücü konusuna döneceğiz.
Adamlar 3 liraya yapıyor 5 liraya satıyor. Buraya getirmek istediklerinde satabilmek için 3 lira daha vermek zorunda kalıyor ve kâr elde etmek için 8 değil en az 10 liradan satmak zorunda kalıyor çünkü sattığı üzerinden de vergi vermek zorunda.

Kendi politikaları olmamasına rağmen fiyatlarını yükselterek satış yapmak zorunda kalan ve bu yüzden eğer böyle satarsak müşteriler fiyatlardan dolayı firmayı karalamaya çalışır diye düşünen firmalar ise Türkiye'de satış yapmaktan vazgeçiyor ki bence en doğrusu. Zaten hükümet de yerli üretimin satışını arttırmak! için yurtdışı alışverişlere olabildiğince engel koyuyor vergi başlığı altında. İçmesinler diye zam/vergi, almasınlar diye zam/vergi. Bizi bu kadar düşünen ve refah içinde yaşamamız için çalışan kişilere saygı duymalıyız. Ne yapıyorlarsa bizim için. Tahminimce yakında elimizde olmamasına rağmen ölmekten vazgeçmemiz için pamuğa da zam/vergi gelebilir.

legal dolandırıcılığa çıkmışlar .colombia ayakkabı konusunda vasat bir marka iken giyim konusunda iy ancak Türkiyeyi dolandırmaya çıkmışlar malesef. bu ülkede kanun ve nizamın işlememesinden dolayı kaynaklanıyor. şimdi yılbaşından sonra bakın bakalım ucuz bir şey kalacak mı. engellemek takip ve denetimden geçmektedir. bunu yapacakne beyin var nede ülke

Son düzenleme:

Konuyu görüntüleyenler

Geri