cloudstream nasıl kullanılır

ErnestMuci

Üye
Konular
18
bilgili olan bir abim varsa bizide aydınlatırsa çok sevinirim

Öğrenmek istedikleriniz tam olarak nedir?

Biraz detaylı yazarsanız anlaması ve tarif etmesi daha kolay olacaktır.

cloudstream i pc de kullanabilirmiyiz yada kodide

Cloudstream içerisine depo eklenerek yani birileri tarafından hazırlanmış içeriklerin depolandığı haliyle kullanacağınız bir uygulama.

Biz Türkiye kullanıcıları için Türkiye içeriklerinin olduğu depoyu hazırlayan ise Kekikakademi adında bir depo yapımcısı.

Kendisi bir eklenti olmadığı için başka birşeyin içine kurulmaz kendisi kurularak kullanılan bir uygulamadır.

Örneğin Cloudstream uygulamasını play store veya GitHub adresinden indirirsiniz. Bilgisayar için bir android emulatör kullanıyorsanız onun içine ya da Android sistemi yüklü cihazlara normal uygulama mantığında kurulur.

Kurarken dil seçeneği olur Türkiye ve Türkçe seçince tamamen Türkçe kullanılır.

Depo eklemek için ise yabancı depo seçenekleri olsa da Türkçe depoyu anlatmak gerekirse eğer Ayarlar'a oradan da Eklentiler seçeneklerine gidersiniz.

Eklentiler seçeneğinde Depo Ekle diye bir seçenek olur ona tıklarsanız ve depo adı kısmına istediğiniz herhangi bir şeyi yazdıktan sonra depo URL kısmına kekik ya da KekikAkademi nikstream, Latte (veya sinetech), feroxxcs3, makoto, kekikan veya kekikdevam yazar ve tamam dersiniz. Her bir isim ayrı bir depoyu ekler.
Tüm depolar için:

https://forum.sinetech.tr/konu/cloudstream-repo-eklentileri-konusu-ilk-mesaji-okuyunuz.3356/
Karşınıza Açık Depo yazısı gelir ona basarsınız.
Ekranda KekikAkademi deposunun eklendiğini gösteren ve onun bilgilerini gösteren alanı görürsünüz.
Ona tıklayınca içerisindeki değişik kategorilerdeki tüm içerikleri görebilirsiniz.
Hangi içeriği Cloudstream içinde çalıştırmak istiyorsanız en sağındaki yükleme simgesine tıklarsınız ve anında yüklenir.

Bu şekilde istediğiniz tüm eklentileri yüklendikten sonra ki istediğiniz zaman aynı yerden yükleme veya kaldırma yapabilirsiniz, ana ekrana geri döndüğünüzde box cihazlarda sağ üstte android mobil cihazlarda ise sağ altta None yazısı vardır ona tıklarsanız.

Buraya girdiğinizde tüm kategorileri görürsünüz. Hangi kategoriyi seçerseniz o kategoride ekli olanları listeler ve içeriğini izlemek istediğinizi seçebilirsiniz.
Tüm kategorileri seçip ekli olanların hepsini görebilirsiniz elbette.

En kısa ve öz anlatımla bu şekilde tarif edebilirim.

Son düzenleme:
Cloudstream içerisine depo eklenerek yani birileri tarafından hazırlanmış içeriklerin depolandığı haliyle kullanacağınız bir uygulama.

Biz Türkiye kullanıcıları için Türkiye içeriklerinin olduğu depoyu hazırlayan ise Kekikakademi adında bir depo yapımcısı.

Kendisi bir eklenti olmadığı için başka birşeyin içine kurulmaz kendisi kurularak kullanılan bir uygulamadır.

Örneğin Cloudstream uygulamasını play store veya GitHub adresinden indirirsiniz. Bilgisayar için bir android emulatör kullanıyorsanız onun içine ya da Android sistemi yüklü cihazlara normal uygulama mantığında kurulur.

Kurarken dil seçeneği olur Türkiye ve Türkçe seçince tamamen Türkçe kullanılır.

Depo eklemek için ise yabancı depo seçenekleri olsa da Türkçe depoyu anlatmak gerekirse eğer Ayarlar'a oradan da Eklentiler seçeneklerine gidersiniz.

Eklentiler seçeneğinde Depo Ekle diye bir seçenek olur ona tıklarsanız ve depo adı kısmına istediğiniz herhangi bir şeyi yazdıktan sonra depo URL kısmına kekik ya da KekikAkademi yazar ve tamam dersiniz. İki kelime de çalışır.

Karşınıza Açık Depo yazısı gelir ona basarsınız.
Ekranda KekikAkademi deposunun eklendiğini gösteren ve onun bilgilerini gösteren alanı görürsünüz.
Ona tıklayınca içerisindeki değişik kategorilerdeki tüm içerikleri görebilirsiniz.
Hangi içeriği Cloudstream içinde çalıştırmak istiyorsanız en sağındaki yükleme simgesine tıklarsınız ve anında yüklenir.

Bu şekilde istediğiniz tüm eklentileri yüklendikten sonra ki istediğiniz zaman aynı yerden yükleme veya kaldırma yapabilirsiniz, ana ekrana geri döndüğünüzde box cihazlarda sağ üstte android mobil cihazlarda ise sağ altta None yazısı vardır ona tıklarsanız.

Buraya girdiğinizde tüm kategorileri görürsünüz. Hangi kategoriyi seçerseniz o kategoride ekli olanları listeler ve içeriğini izlemek istediğinizi seçebilirsiniz.
Tüm kategorileri seçip ekli olanların hepsini görebilirsiniz elbette.

En kısa ve öz anlatımla bu şekilde tarif edebilirim.
tv box için yazdığınız işlemleri sırası ile yapıyorum ancak, depoya tıklayıp indir dediğimde hata veriyor indirmiyor. Telefonda kolyca yaptım fakat tv de bir türlü olmuyor.

tv box için yazdığınız işlemleri sırası ile yapıyorum ancak, depoya tıklayıp indir dediğimde hata veriyor indirmiyor. Telefonda kolyca yaptım fakat tv de bir türlü olmuyor.
forumun youtube kanalında anlatılıyor
tv boxa cloudstream apk kuruyorsun eklenti kısmına
Kekikakademi yaz veya kekikdevam herşey mevcut gayet hızlı kullanışlı
başka repo adresleride bulabilirsin
CloudStream Repo Eklentileri Konusu (ilk mesajı okuyunuz)

Son düzenleme:
forumun youtube kanalında anlatılıyor
tv boxa cloudstream apk kuruyorsun eklenti kısmına
Kekikakademi yaz herşey mevcut gayet hızlı kullanışlı
başka repo adresleride bulabilirsin
Bunu zaten yapıyorum oraya kadar sorun yok. Sorun depo içerisindeki hiç bir şey açılmıyor. Önce eklenti kurun diye uyarı veriyor.

@tıngırmıngır açıklamış zaten size durumu.
Konuda bahsi geçen eklenti deposu artık kullanılmadığı için inmiyordur. Siz size yazılan mesajdaki konudan güncel depoları görüp kurabilirsiniz ben de konuda geçen isimleri düzenleyeyim bu arada.

@tıngırmıngır açıklamış zaten size durumu.
Konuda bahsi geçen eklenti deposu artık kullanılmadığı için inmiyordur. Siz size yazılan mesajdaki konudan güncel depoları görüp kurabilirsiniz ben de konuda geçen isimleri düzenleyeyim bu arada.
Teşekkür ederim, güncel depolarla sorunu hallettim.

Geri