Cccam ve iks hakkında yardım

pabloyum

Üye
Konular
4
merhaba;
konuyu inşallah yanlış yere açmamışımdır açtıysam şimdiden kusura bakmayın
cccam ve iks ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar varmıdır? şifreli kanalları çözme hakkında

bunlar eskidi iks yi firma veriyor cccam sen kendin satin aliyon ikiside ayni ise yarar

eskiden ben cok kirardim simdi uydu cihazi kullanmadigim icin pek ilgilenmiyom artik ccam kirmak iptv kirmaktan daha kolay di millet programla kiarrdi ben program olmadan kirardim cunku sistemini biliyordum

Ccam yabancı uydular için satanlar var int sitelerinde.Free bakarsan belki Testious.com bir bak belki çalışan bulursun😉buradan çok düşürüp programla yüzlerce çekmiştim zamanında o PC kullanırken gençlik işte😂 kontrol etmeyi unutma orada kontrol yeride var yeşilse aktiftir k.g

Bana da uydu alıcının içinde hediye gelmişti, belirtilmemesine rağmen ki alıcı Vesteldi. Tv nin cam yuvasına uyuyor, şu an çalışması için abonelik gerektiriyor, ilk geldiğinde bir yıl çoğu kanalı açıyordu ama yetişkin içerik ağırlıklı olduğu için, genelde ücra bir çekmecede bekledi

eskiden ben cok kirardim simdi uydu cihazi kullanmadigim icin pek ilgilenmiyom artik ccam kirmak iptv kirmaktan daha kolay di millet programla kiarrdi ben program olmadan kirardim cunku sistemini biliyordum
iks ye ve cccame çok para istiyorlar ustam forumda bu konuyla ilgili çok bilgi yok ama aramızda bu işle uğtaşan biri olsa eminimki çok talep görecektir

Bana da uydu alıcının içinde hediye gelmişti, belirtilmemesine rağmen ki alıcı Vesteldi. Tv nin cam yuvasına uyuyor, şu an çalışması için abonelik gerektiriyor, ilk geldiğinde bir yıl çoğu kanalı açıyordu ama yetişkin içerik ağırlıklı olduğu için, genelde ücra bir çekmecede bekledi
bende abonelik kartı var ama dsmart eski alıcım var card shering yapanilsem süper olur ama işte bu konuda ustalarımdan yol gösterirse başaracağımı düşünüyorum

Doğru, bende de dsmart modülü var. Bu modüllere yazılım atmak çok zahmetli, zamanında baya uğraştım, beceremedim. O dönem laptopta cam yuvası da vardı, okuyor ama ne yapsam yazamıyordu. Youtube videolarında bahsedilen yazılımlar da işe yaramıyor, sağlam bir uyducu bulursanız, belki çözebilir

Iks ve cccam turksatta smartları açıyor.Bazı uydu cihazı modellerinde 1 yıl yada 2 yıl hediye geliyor.Ben cccam değilde eskimiş yada yeni farketmez uydu cihazlarına yazılım atabiliyorum.Böyle bir hobim var.3 çeşit rs232 kablom var.En basiti gx cihazlar(Next,sencrom vb),Montage işlemcili(Amstrad,bazı korax cihazlar)Sunplus işlemcili(Hometech vb)cihazlara dönüşüm yazılımı ile cccam ve iptv yükleyebiliyorum.Ama cccam ayrı alacaksanız egygold lar turksatta smartları ve hotbird de bir çok kanalı açar

CCcam ve IKS (Internet Key Sharing) uydu yayıncılığında kullanılan iki farklı şifre çözme yöntemidir. Temelde, şifreli kanalları izleyebilmenizi sağlayan bu sistemler, uydu alıcınıza internet üzerinden erişim anahtarları (şifreler) göndererek çalışır.

CCcam Nedir?
CCcam (Card Client Camelot), kart paylaşımı olarak bilinen bir sistemin protokolüdür.

Nasıl Çalışır: Bir sunucu (server) üzerinde, bir veya birden fazla orijinal şifre çözme kartı bulunur. Bu kartlar, şifreli kanalların anahtarlarını çözer. Siz, uydu alıcınızdaki CCcam yazılımı ile internet üzerinden bu sunucuya bağlanırsınız. Sunucu, sizden gelen şifreli yayın isteğine karşılık, anlık olarak şifre çözme anahtarını uydu alıcınıza gönderir. Bu sayede, orijinal kartınız olmasa bile o yayını izleyebilirsiniz.

Özellikleri:

İnternet bağlantısı şarttır.

Çoğu uydu alıcısı bu protokolü destekler.

Bu sistem, bir sunucunun kapasitesiyle sınırlıdır. Eğer sunucuya çok fazla kullanıcı bağlanırsa yayınlarda donma ve takılmalar yaşanabilir.

IKS Nedir?
IKS (Internet Key Sharing), tıpkı CCcam gibi şifreli yayınları izlemek için kullanılan bir sistemdir ancak daha çok bir "tak-çalıştır" (plug and play) hizmeti olarak görülür.

Nasıl Çalışır: IKS, genellikle uydu alıcısının üreticisi veya servis sağlayıcısı tarafından cihaza entegre edilmiş bir hizmettir. Uydu alıcısını satın aldığınızda, belirli bir süre (örneğin 1 yıl) geçerli olacak bu hizmetin lisansını da almış olursunuz. Cihaz, internet üzerinden otomatik olarak kendi sunucusuna bağlanır ve gerekli anahtarları alır. Kullanıcının herhangi bir ayar yapmasına veya CCcam'de olduğu gibi bir "Cline" (bağlantı satırı) girmesine gerek yoktur.

Özellikleri:

Kullanımı daha basittir. Genellikle kurulum gerektirmez.

Sistem, cihazın üreticisi tarafından yönetildiği için daha stabil çalışabilir.

Lisans süresi sona erdiğinde, hizmeti kullanmaya devam etmek için ek ücret ödemeniz gerekebilir.

CCcam ve IKS Arasındaki Farklar

Özellik CCcam (Kart Paylaşımı)
Kurulum Cline denilen bir satırın cihaza manuel olarak girilmesi gerekir.
Servis Sağlayıcı Bağımsız veya ticari servis sağlayıcılar tarafından sunulur.
Ödeme Modeli Genellikle aylık, 3 aylık veya yıllık abonelikle çalışır.
Stabilite Sunucunun kalitesine ve kullanıcı sayısına bağlıdır.

KS (İnternet Anahtar Paylaşımı)
Cihazda genellikle dahili bir hizmet olarak gelir, kurulum gerektirmez.
Genellikle uydu alıcısının üreticisi veya distribütörü tarafından sağlanır.
Cihazın fiyatına dahil olan belirli bir süreyi kapsar, sonrasında yenileme ücreti talep edilebilir.
Genellikle daha stabildir, çünkü üretici kendi sunucularını yönetir.

Geri