Öneri Çay makinesi tavsiyesi

lilmaz86

Üye
Konular
6
Hem kettle olarak kullanabileceğim hem de çay demleyebileceğim bir çay makinesi almak istiyorum. Tefal, Karaca, Philips, Grundig gibi markaların yorumlarına baktım ancak hepsinde olumsuz durumların yaşandığını gördüm. Suyu hızlı kaynatması, su ve demlik haznesinin geniş olması, malzeme kalitesi benim için önemli. Siz hangi markayı tavsiye edersiniz? Bir de bu ürünle ilgili indirim ve kampanyalar varsa paylaşırsanız sevinirim.

Hem kettle olarak kullanabileceğim hem de çay demleyebileceğim bir çay makinesi almak istiyorum. Tefal, Karaca, Philips, Grundig gibi markaların yorumlarına baktım ancak hepsinde olumsuz durumların yaşandığını gördüm. Suyu hızlı kaynatması, su ve demlik haznesinin geniş olması, malzeme kalitesi benim için önemli. Siz hangi markayı tavsiye edersiniz? Bir de bu ürünle ilgili indirim ve kampanyalar varsa paylaşırsanız sevinirim.
Arçelik Gusto var çok uzun zamandır kullanıyoruz sorun çıkarmadı memnunuz, ondan önce tefal vardı bir kaç kez servise gitti düzelmedi...

1737359915986

Albirini vur ötekine bunları çok tamir etmiş birisi olarak söylüyorum kesinlikle markaya para verme hepsi birbirinin aynısı pek çoğunun rezistans tamiri yok gövdeye bütün rezistan yandımı çöp .seçeceğin ürünün çabuk ısıtmasını istiyorsan rezistan değerini yüksek seç genelde aynıdırlar zaten .bin yada iki bin watt rezistans vardır . diğeri litre demişsin onuda ihtiyacına kullanacak kişi sayısına göre seç son önerin kreçli su bunların en büyük düşmanı birde bilinçsiz kullanmak düğmelere su dökmek yıkamak dikkatli kullanırsan uzun ömürlü olur tabi hiçbirinin en önemli parçası rezistans garantisi yok

Fakir Shaye der geçerim bu soruya...14 yıldır kullanıyorum tık demedi.Alt-üst cam olan..Benimle birlikte alanlar kırdılar hep altınıda üstünüde.Benden sonra 2 daha eskittiler.Ama benimki sapasağlam.Çok hızlı kaynatıyor ve çay çabuk bozulmuyor.Havalıda..

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250120_120044_Chrome.jpg
    Screenshot_20250120_120044_Chrome.jpg
    297.7 KB · Görüntüleme: 18
Arçelik Gusto var çok uzun zamandır kullanıyoruz sorun çıkarmadı memnunuz, ondan önce tefal vardı bir kaç kez servise gitti düzelmedi...

Ekli dosyayı görüntüle 3279
Hocam bizimki de tefal ama altından su sızdırıyor. Elektrikli olduğu için tehlike arz ediyor bu nedenle değiştirmeye karar verdik. Çeşitli sitelerdeki yorumlarda da tefalde bu hatadan bahşedilmiş. Bu nedenle başka markalara yöneldim.

Albirini vur ötekine bunları çok tamir etmiş birisi olarak söylüyorum kesinlikle markaya para verme hepsi birbirinin aynısı pek çoğunun rezistans tamiri yok gövdeye bütün rezistan yandımı çöp .seçeceğin ürünün çabuk ısıtmasını istiyorsan rezistan değerini yüksek seç genelde aynıdırlar zaten .bin yada iki bin watt rezistans vardır . diğeri litre demişsin onuda ihtiyacına kullanacak kişi sayısına göre seç son önerin kreçli su bunların en büyük düşmanı birde bilinçsiz kullanmak düğmelere su dökmek yıkamak dikkatli kullanırsan uzun ömürlü olur tabi hiçbirinin en önemli parçası rezistans garantisi yok
Çok haklısınız alışveriş sitelerinde bütün markalarda çeşitli sorunlardan bahsedilmiş. O yüzden hangi marka ve modeli alacağıma net bir şekilde karar veremedim. Bilgilendirme için teşekkürler.

Bu piyasanın iPhone'u DESINIA Porselen 1 lt İstanbul Desenli Çay Makinesi'dir.

1_org_zoom.jpg

Biriniz demlesin de içelim o zaman hadi?

Korkmaz A341-04 Çaykolik Siyah 2000 W Çelik Semaver olanı öneririm. Biz 4 kişiyi evde. 7-24 çay modunda bir aile düşünün. Kaç yıl oldu bilmiyorum kullanalı. Rahat 5 yılı geçti. Geçen sefer sadece içindeki termiği bozulmuş 86 TL ye alıp değiştirdim. Çeşmesini de değiştirdim. Bitti gitti. Resistans hepsinde gömülü ama korkmaz bu konuda iyi. Çelik kalitesini de beğeniyorum. Zaten kimse bizim gibi kullanmaz. O zaman daha uzun ömürlü olur diye düşünüyorum. Çayı acıtmıyor. En sevdiğim tarafı o. Demlik de büyük.

Konuyu ben açmıştım. 2 ay kadar önce Amazon indiriminden Zwilling marka çay makinesi aldım. Sessiz çalışması, az elektrik harcaması ve sıcaklık ayarı yapılabilmesi en büyük artıları. Tavsiye ediyorum.

Bu piyasanın iPhone'u DESINIA Porselen 1 lt İstanbul Desenli Çay Makinesi'dir.

1_org_zoom.jpg
Bu tür bir cihazı yaşlı annenize alırsanız, cihazın elektrikli olduğunu, ocağa konmayacağını söyleyin. Gerçek olaydan alınmıştır 😭

Konuyu ben açmıştım. 2 ay kadar önce Amazon indiriminden Zwilling marka çay makinesi aldım. Sessiz çalışması, az elektrik harcaması ve sıcaklık ayarı yapılabilmesi en büyük artıları. Tavsiye ediyorum.
Zwilling iyidir ama bizim aileye gelmez. Sanırım yakında çay ocaklarının kullandıklarına geçeriz biz bu gidişle. Çay ve kahve dediğinde bizim evde aç kalınır çaysız, kahvesiz kalınmaz. Ameliyat sonrası millet cigara cigara dolanır bizimkiler düzgün çay yok mu diye uyanır. O nedenle hastane için ufak boy demlemeli çaydanlık var. O dereceyiz düşünün hocam artık. Bak saat 12 olmuş. Sabahtan beri 2 demlik bitti şimdi 3'deyiz. Kahveleri saymıyorum.

Ben geçmiş zaman, şık görünümlü bir conti cam aldım, su kaçırmaya başlayınca üretici sayfasındaki servisleri aradım, 10 yer filan vardı İstanbul için. Bazıları servis olduklarını bile bilmiyorlardı, bir kısmı cevap vermedi, bir kısmı da servisi bırakalı yıllar olduğunu söyledi. Firmayı aradım, garantili cihaza çözüm sunmadı. Aliexpressten contayı alıp değiştirdim
Bir de bu tür ürünler genelde Çin'den marka çaktırılıp geliyor. Örneğin Fakirin cam çay makinesine bakarsanız, aynı ürün, farklı isimler altında birebir satışta var. Fakirin yumurta mak. aldım, kireçlenince sirkeli bezle sildim, marka yazısı silindi, o derece😁

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250331-132337.png
    Screenshot_20250331-132337.png
    266.2 KB · Görüntüleme: 1
  • Screenshot_20250331-132150.png
    Screenshot_20250331-132150.png
    281.4 KB · Görüntüleme: 1
  • Beğen
Tepkiler: ENS

8683650181316-2.jpg

bu çok hoşuma gitti ama para yok :D

Son düzenleme:
Zwilling iyidir ama bizim aileye gelmez. Sanırım yakında çay ocaklarının kullandıklarına geçeriz biz bu gidişle. Çay ve kahve dediğinde bizim evde aç kalınır çaysız, kahvesiz kalınmaz. Ameliyat sonrası millet cigara cigara dolanır bizimkiler düzgün çay yok mu diye uyanır. O nedenle hastane için ufak boy demlemeli çaydanlık var. O dereceyiz düşünün hocam artık. Bak saat 12 olmuş. Sabahtan beri 2 demlik bitti şimdi 3'deyiz. Kahveleri saymıyorum.
Doğrudur, geniş aileler ve çay tiryakileri için pek uygun olmayabilir. Ama gerçekten malzeme kalitesi üst düzey bir ürün. Zaten Amazonun sitede yorumlar da çoğunlukla olumlu. Bu nedenle satın aldım. Bizim gibi akşamdan akşama çay keyfi yapanlar için Zwilling'i öneriyorum.

• Beğen
Tepkiler: ENS
Doğrudur, geniş aileler ve çay tiryakileri için pek uygun olmayabilir. Ama gerçekten malzeme kalitesi üst düzey bir ürün. Zaten Amazonun sitede yorumlar da çoğunlukla olumlu. Bu nedenle satın aldım. Bizim gibi akşamdan akşama çay keyfi yapanlar için Zwilling'i öneriyorum.
Öyle sadece akşam çay keyfi içinse Zwilling ve Jumbo bir çaydanlık çıkarmıştı. O ikisi. Hem senelerce kullan hem de çayın tadı damağına vursun. Ama dediğim gibi bize yetmez onlar. Bu bahsettiğim iki marka çaydanlık konusunda çelikleri sayesinde o tadı verebiliyor. Demiş olayım. Madem aldını bir Hemşin Çayı ile deneyin derim. Onla olur. Semaver tiplerde Hemşin çayı çabuk yanıyor.

Ben geçmiş zaman, şık görünümlü bir conti cam aldım, su kaçırmaya başlayınca üretici sayfasındaki servisleri aradım, 10 yer filan vardı İstanbul için. Bazıları servis olduklarını bile bilmiyorlardı, bir kısmı cevap vermedi, bir kısmı da servisi bırakalı yıllar olduğunu söyledi. Firmayı aradım, garantili cihaza çözüm sunmadı. Aliexpressten contayı alıp değiştirdim
Bir de bu tür ürünler genelde Çin'den marka çaktırılıp geliyor. Örneğin Fakirin cam çay makinesine bakarsanız, aynı ürün, farklı isimler altında birebir satışta var. Fakirin yumurta mak. aldım, kireçlenince sirkeli bezle sildim, marka yazısı silindi, o derece😁
Bu konuya değindiğiniz çok iyi oldu. Maalesef çok aşırı katma değerli ve stratejik önemi kritik derecede olmayan hemen hemen her şeyin en kalitelisi de en berbatı da Çin'de üretiliyor. Sadece bu konu bile bir başlık ve uzun bir içerik gerektiriyor.

Sıvı sabun pompası gelmemiş bir ara, kriz çıkacakmış neredeyse, pompa krizi. Tabi şu var, oto servisinin 800 tl çektiği ürünü, 5 dolara 4 tane gönderdi adamlar, cant göbeği, markalı

Geri