Bu ülkede gerçekten ahlâk sorunumuz var (2)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

remixtik

Paylaşımcı
Konular
275
Aradaki uçurumu görüyorsunuz dostlar ki üreticide bu kadar fiyat değil yok pahasına alıyorlar emimim

Ekli dosyalar

• Screenshot_20260101-113637.png
    Screenshot_20260101-113637.png
    873 KB · Görüntüleme: 52
Marketlerde birde direk üreticiden alıyor halden almıyorlar diye biliyorum tek şart var şirket olmak şirketi olan çiftçiden direk alıp satıyorlar diye biliyorum hem fırsatçılık hem ahlaksızlık yapıyorlar aynı zamanda haram yiyorlar

üstad bundan yıllar önce 20 yıl oldu galiba, işsizlik zamanımda bir iş bulmuştum kapı kapı gezip kapı alarmı satacaktım tanesi 10 liradan, sonra bir baktım bizim mahalle bakkalında birebir aynı ürün 2 lira, bana 5 ürün verdiler bende satışa çıktım, saçma bir şekilde şehir içinde turladım, boş boş dolandım vicdan muhasebesi yaptım 2 nerde 10 nerde diye, aradan 1 saat geçmişti döndüm o iş yerine yapamayacağımı bana göre olmadığını söyledim çıktım gittim oradan, tamam bu vicdan içimde olan bir şeydi evet ama anne baba da öyle yetiştirmişti beni, şimdi bu kişiler böyle davranıyorsa tam olarak onların suçu değil, bu olayları umursamayan sesini çıkarmayanlar, "küçük esnafı korumak" lafı altında onları evin şımarık çocuğuna çevirenler, alım gücü var diye 5-10 liraya bakmayıp oradan alış veriş yapıp onların ayakta kalmasını sağlayanlarda onlar kadar bu işten sorumlu olduğunu düşünüyorum. !!!

Şuan mahalle pazarı ve mahalle içindeki esnaflar bakkal market hepsi aynı birbirlerinden farkı yok maalesef

2- Tekrar Eden Konular: Spam ve reklam amaçlı aynı konuları tekrar tekrar açmak yasaktır. Yeni konu açmadan önce aynı veya benzer bir konunun forumda olup olmadığını kontrol ederek açmak daha faydalı olacaktır. Forumdaki arama kutucuğunu kullanarak önceden açılan konuları inceleyebilirsiniz. Bir kullanıcının birebir aynı konuyu açması, yeni açtığı konuda farklı bir şey sunmaması, skor puanı için tekrar eden konuları paylaşması yasaktır. Aynı konudan farklı kategoriler üzerinde tekrardan konu açmayınız. Tespit edilirse kaldırılır ve uyarılırsınız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Geri