Bu Doğalgaz faturaları ne olacak?

Abilerim selam. Şimdi fatura gelmiş, kapıdan aldım ve şok oldum. Yani kombi en düşük ayarda yanıyor, ama gelen fatura, devlrtin ödediği ve benim ödemem gereken tutar aşağıdaki resimde bulunuyor;

Ekli dosyayı görüntüle 17145

Sizde durumlar nedir? Ve bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Silivri'yi de göz önünde bulundurarak yorumları yapın. 🤣🤣
Su olayınıda kombi hallediyorsa faturanın bu şekl gelmesi normal. Ben su için günısı güneş enerji sistemi kullanıyorum. Şu an su kısmı kapalı ona rağmen 2500tl geldi.

ELETİTRİGE KOL GİBİ ZAM YAPİLACAK YIL SONİNDA 800 ÖDEYEN 1600 ÖDEYECEK YANİ 2 KATİNİ GECECEK ELETİRİK FATURASI

SİLİVRİ bu aralar hem dolu hemde soğuk...KONUŞMA & YORUM YAPMA & DÜŞÜNME & SUS YOLA DEVAM....

Abilerim selam. Şimdi fatura gelmiş, kapıdan aldım ve şok oldum. Yani kombi en düşük ayarda yanıyor, ama gelen fatura, devlrtin ödediği ve benim ödemem gereken tutar aşağıdaki resimde bulunuyor;

Ekli dosyayı görüntüle 17145

Sizde durumlar nedir? Ve bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Silivri'yi de göz önünde bulundurarak yorumları yapın. 🤣🤣
Onu,
açın pencereleri gaz bulduk diyenlere sormak lazım bulunan gazı nerelerine soktularsa bir türlü çıkaramadılar

Son düzenleme:
zaten neyde devlet desteği varsa ikiye katlıyor fatura bedeli aslında görünenin yarısı teknik olarak 1500 ama sana diyor 3000 devlete diyor 6000 soygun var her koldan

Yurtdışına gidenler, işte bu sebeplerden gidiyor. Bakmayın "Almanya bahalı yiğen, kurulu düzen olmasa.." geyiğine. Şöyle birkaç alışveriş sitesindeki fiyatlara göz gezdirdim, Fransa ve Almanyada, kıyma, az yağlı 5-7 euro, kuzu but 10-12 euro. Tabi oradaki asgari ücret ya da işsizlik maaşının da buradan katkat yüksek olduğunu, alım gücünün yüksek olduğunu da hesaba katmak lazım. Asgari ücret, saati 12.82 euro, işsizlik maaşı 500+
Aslında et fiyatları artmış, ben Fransadayken en kalite kuzu 7 euro idi. Ekmek, süt, yoğurt, bal türü gıdalar resmen komik rakamlardı. Ama kira, doğalgaz baya yüksekti. Kışın 1000 eurodan az doğalgaz faturası gelmezdi, bir o kadar kira. Sonrası küçük bir eve taşındım, 2+1,60 m2, elektrikle ısındığını için çok daha ekonomkti, kira da 400euro idi. Tabi, Ortadoğuluların oturduğu banliyölere giderseniz 150 euroya da ev var. Oraların da görüntüsü Irak, Suriyeden halliceydi.

Yurtdışına gidenler, işte bu sebeplerden gidiyor. Bakmayın "Almanya bahalı yiğen, kurulu düzen olmasa.." geyiğine. Şöyle birkaç alışveriş sitesindeki fiyatlara göz gezdirdim, Fransa ve Almanyada, kıyma, az yağlı 5-7 euro, kuzu but 10-12 euro. Tabi oradaki asgari ücret ya da işsizlik maaşının da buradan katkat yüksek olduğunu, alım gücünün yüksek olduğunu da hesaba katmak lazım. Asgari ücret, saati 12.82 euro, işsizlik maaşı 500+
Aslında et fiyatları artmış, ben Fransadayken en kalite kuzu 7 euro idi. Ekmek, süt, yoğurt, bal türü gıdalar resmen komik rakamlardı. Ama kira, doğalgaz baya yüksekti. Kışın 1000 eurodan az doğalgaz faturası gelmezdi, bir o kadar kira. Sonrası küçük bir eve taşındım, 2+1,60 m2, elektrikle ısındığını için çok daha ekonomkti, kira da 400euro idi. Tabi, Ortadoğuluların oturduğu banliyölere giderseniz 150 euroya da ev var. Oraların da görüntüsü Irak, Suriyeden halliceydi.
öst de yasayan biri olaraktan fransaya iki sefer ziyaret gezmesine gittim fransanin bir kismi ayni orta dogu gibi kuzey afrika gibi toplum olaraktan gördügüm ortam agzim acik kaldi. dogal gaz fiyatin tam sisirme olmus o kadar tutmaz gerci nasil kullandiginla alakali durum da. ben öst de 3+1 dairede 3 ay bir dogal gaz faturasi 150-200 euro gelmekte.

öst de yasayan biri olaraktan fransaya iki sefer ziyaret gezmesine gittim fransanin bir kismi ayni orta dogu gibi kuzey afrika gibi toplum olaraktan gördügüm ortam agzim acik kaldi. dogal gaz fiyatin tam sisirme olmus o kadar tutmaz gerci nasil kullandiginla alakali durum da. ben öst de 3+1 dairede 3 ay bir dogal gaz faturasi 150-200 euro gelmekte.
Benim oturduğum ev 3+1 tripleksti, müstakil. Ya niye şişireyim, ödediğimi fazla yazsam nolur eksik yazsam nolur, kime yalan borcum var. Ben öyle bir kaç kere gittiğim ülkeden değil, direkt 4.5 yıl ailemle yaşadığım deneyimden bahsediyorum.

Muhtemelen sen 1900 lerin sonlarında oradaydın aşağıdaki tabloya göre senin anlattıkların pek mümkün görünmüyor

Ekli dosyalar

• Screenshot_20251210_144113_com_aloha_browser_BrowserActivity.jpg
    Screenshot_20251210_144113_com_aloha_browser_BrowserActivity.jpg
    521.4 KB · Görüntüleme: 9
  • Screenshot_20251210_144414_com_aloha_browser_BrowserActivity.jpg
    Screenshot_20251210_144414_com_aloha_browser_BrowserActivity.jpg
    498.4 KB · Görüntüleme: 9
Ben orada yaşarken, işsizlik maaşı nedir, çocuk parası nedir, hiç merak etmedim. Onun kitlesi ayrıydı. Üst düzey, binlerce çalışanı olan bir kaç firmada çalıştım, genelde başmühendis kadrosunda. Burada gündeme getirildikçe bakar oldum. Çünkü ihtiyaçlar piramidinin alt bölümünü devlet bir şekilde sübvanse ediyordu. Benim 1000 euro kira ödediğim, aynı sitedeki başka bir evde kaynakçı 200 euroya oturuyordu, fakir zengin bir arada yaşasın diye. Ya anlatması zor. Orada çalışanlar ve devlete sırtını yaslayanlar vardı, her ülkede olduğu gibi.

Hocam fatura resmini görünce benim de içim üşüdü. Kombiyi en kısıkta yakıp 2.821 TL fatura gelmesi... Bu, kombinin bize "Ben yanmıyorum, sadece faturayı yakıyorum" dediği anlamına geliyor.Şaka bir yana, bu faturalar yüzünden evde artık termal kamera ile geziyoruz. "Aman şuradan hava kaçmasın, aman kombi 1 derece fazla yanmasın" diye. Yakında evde yün çorap, yün içlik, yün yorgan üçlüsüyle, kombinin yanında "doğalgaz nöbeti" tutmaya başlayacağız.Silivri'yi de göz önünde bulundurarak diyorum ki: Enflasyonla mücadele kombiyi kapatmaktan geçiyorsa, hepimiz birer Eskimo olmaya hazırız! Paylaşım için teşekkürler, içimizi ısıttın (faturanın dehşetiyle). 🔥

2005 de ilk dogal gazi baglatigimda aylik 600₺ geliyordu o dönem dolar 1.33 kurustu yani yaklasik 450 dolar civarina geliyor bugun fatura geldi 700 tl yani 25 dolara felan denk geliyor aradaki farka siz bakin eskiden daha pahali imis bir buyuk tup 1300 tl ortalama hemen hemen her aile ayda 2 tup tuketir yani 2600 tl ye den geliyor bunun daha komuru vs koymadik bile demek istedigim cokta yuksek degil 2/3 bin dogal gaz faturasi inanin hrr hafta komurlukten torba torba banyonun ortasinda tüp bitti olayindan daha iyi biz çok yasadik bunlari karda dişlerimiz titreye titreye tüp az kaldi şohbeni cevirmefi diye soguk su ile yaygandigimizi biliriz

2005 de ilk dogal gazi baglatigimda aylik 600₺ geliyordu o dönem dolar 1.33 kurustu yani yaklasik 450 dolar civarina geliyor bugun fatura geldi 700 tl yani 25 dolara felan denk geliyor aradaki farka siz bakin eskiden daha pahali imis bir buyuk tup 1300 tl ortalama hemen hemen her aile ayda 2 tup tuketir yani 2600 tl ye den geliyor bunun daha komuru vs koymadik bile demek istedigim cokta yuksek degil 2/3 bin dogal gaz faturasi inanin hrr hafta komurlukten torba torba banyonun ortasinda tüp bitti olayindan daha iyi biz çok yasadik bunlari karda dişlerimiz titreye titreye tüp az kaldi şohbeni cevirmefi diye soguk su ile yaygandigimizi biliriz
Yakında evin içinde ateş yakacak millet

Devletin ödediği ücret desteği falan yok. Sadece Millete öyle gösteriyor fakat yarından sonra zam yapmak istese millet tepki gösterecek haliyle devlet hayali ödeme desteğini kaldıracak ve devletin ödemiş olarak gösterdiği ücret desteği kaldıracak millete yüksek faturalar gelecek.

Devletin ödediği ücret desteği falan yok. Sadece Millete öyle gösteriyor fakat yarından sonra zam yapmak istese millet tepki gösterecek haliyle devlet hayali ödeme desteğini kaldıracak ve devletin ödemiş olarak gösterdiği ücret desteği kaldıracak millete yüksek faturalar gelecek.
Mış gibi miş gibi 😅😅😅

Geri