Bizim bu ülkede gerçekten ahlâk sorunumuz var

remixtik

Paylaşımcı
Konular
272
Açıklamada da gördüğünüz gibi 500 liralık bir ürünü 1250 lira yapmak hiçbir ahlaki değerlere sığmayan bir olaydır ve kalkıp da hala bunu savunmak ya da bu fikri benimsemek bana çok mantıklı gelmiyor tamam zam yapılır
Ve %150 zam gelmiş bulunmakta bu gerçekten bir ahlak sorunudur ve bu sorunun çözülmesi için radikal bir şekilde adım atılması gerektiği inanıyorum

Ekli dosyalar

• Facebook 1563725314775191(720P_HD).mp4
    1.8 MB
Korona zamanı 5 liralık maskeyi 200 liraya satan esnaftan ahlak mı bekliyorsun sırf bu ahlaksızlık yüzünden dönerimizi bile Almanya ya kaptırdık tescilini onlar aldı.
Marketler, deprem zamanı tavan yapan fiyatlar, ahlaksızlık her alanda diz boyu.

Evet haklısın bu ahlak mevzusu bana göre eğitim, ekonomi ve dinini iyi öğrenmekle alakalı.

Evet haklısın bu ahlak mevzusu bana göre eğitim, ekonomi ve dinini iyi öğrenmekle alakalı.
Aslında dinle alakası da yok çünkü 3 dinde inananları için şunu söylüyor diyor ki çalmayacaksın aldatmayacaksın kandırmayacaksın komşunla iyi geçineceksin insanların hakkını riayet edeceksin aslında bütün dinler bunu söylüyor çünkü bütün bu söylediğimiz üç dil dört kitap kur'an-ı Kerim'de bu Tevrat ve İncil Allah'ın kelamıdır ve bu kelamlar arasında kul hakkı çok önemli bir yerdir Allah iki şeyi affetmez Bir kendisine şirk koşulmasını ikincisi kul hakkı kul hakkını kulla halledeceksin diyor çünkü eğitim ailede başlar sözü gerçekten çok önemli bir argüman ve bu argümanı destekleyen birçok unsur var önce aileyi düzeltmemiz gerekiyor sonra okul eğitimi verir ve kolay alınır ağaç yaş iken eğilir derler ya biraz aslında o durumda

yanlış eğitim yüzünden ahlağı sadece cinsellik sanıyorlar o konuda sınıfta kaldık ama konumuz ticari ahlak esnaflık algısı yanlış yöneti gitti namuslu ahlaklı olursan batarsın algısı yerleşti maalesef. ama insanların tüketim çılgınlığıda bazı dönemler çıldırmışçasına yükseliyor şuan mesela yılbaşı alışverişi telaşı var hediyeleşmeler falan derken stoklar dayanmıyor ayrıcı onu 500 liradan satsa yerine aynı fiyattan koyamaz oda var

okullarda din eğitimi sure öğretiyor sadece onun anlamını irfanını anlatan çok az öğretmen var

Aslında dinle alakası da yok çünkü 3 dinde inananları için şunu söylüyor diyor ki çalmayacaksın aldatmayacaksın kandırmayacaksın komşunla iyi geçineceksin insanların hakkını riayet edeceksin aslında bütün dinler bunu söylüyor çünkü bütün bu söylediğimiz üç dil dört kitap kur'an-ı Kerim'de bu Tevrat ve İncil Allah'ın kelamıdır ve bu kelamlar arasında kul hakkı çok önemli bir yerdir Allah iki şeyi affetmez Bir kendisine şirk koşulmasını ikincisi kul hakkı kul hakkını kulla halledeceksin diyor çünkü eğitim ailede başlar sözü gerçekten çok önemli bir argüman ve bu argümanı destekleyen birçok unsur var önce aileyi düzeltmemiz gerekiyor sonra okul eğitimi verir ve kolay alınır ağaç yaş iken eğilir derler ya biraz aslında o durumda
Dinini dedim zaten yani kişi hangi dine mensupsa İslam dini demedim tüm dinleri kasteddim.

Açıklamada da gördüğünüz gibi 500 liralık bir ürünü 1250 lira yapmak hiçbir ahlaki değerlere sığmayan bir olaydır ve kalkıp da hala bunu savunmak ya da bu fikri benimsemek bana çok mantıklı gelmiyor tamam zam yapılır
Ve %150 zam gelmiş bulunmakta bu gerçekten bir ahlak sorunudur ve bu sorunun çözülmesi için radikal bir şekilde adım atılması gerektiği inanıyorum
Kesinlikle!!!!.

taşi ne kadar sularsan sula ne yeşerir nede büyur nihayetinde taş taşdir bu ulkede moonum diyen bir adam (yasar nuri) musluman dahi olmayan bu adam yillarca islam adina tevsir yazdi fetva verdi insalar pesinden k hocam diye kostu bu insanlardan ahlak dersi alsan ne olurki kendine fayda etmeyen birsey baskasina faydasi olurmu sozun ozu budur namaz 5 vakittir ama insana vicdan 24 saat lazim

Katranı kaynatırsan olur mu şeker
Cinsini sevdiğim cinsine çeker.
Genetik kodlarımız bozuk ne yazsak ne desek boş

Geri