bitwarden

BtnGnz

Üye
Konular
26
bitwarden şifre anahtarı nasıl kurulur ve kullanılır?
iOS, Android, windows vb işletim sistemleri için basitçe, ayrı ayrı ve adım adım kurulum ve kullanımına yol göstermeye emek ve zaman harcayabilecek üstadlara sonsuz teşekkürler ile saygı ve minnet!
Not: günlerdir inceliyorum, denemeler yapıyorum ama heyhat, bir aşamada hep takılıyor, başarılı olamıyorum! :-(

İki program birden arıyorsunuz sanırım :)

bitwarden şifre anahtarı nasıl kurulur ve kullanılır?
iOS, Android, windows vb işletim sistemleri için basitçe, ayrı ayrı ve adım adım kurulum ve kullanımına yol göstermeye emek ve zaman harcayabilecek üstadlara sonsuz teşekkürler ile saygı ve minnet!
Not: günlerdir inceliyorum, denemeler yapıyorum ama heyhat, bir aşamada hep takılıyor, başarılı olamıyorum! :-(
Şu bilgileri buldum senin için @BtnGnz

Bitwarden Şifre Anahtarı: Güvenliğinizi Artırın​

Bitwarden, şifrelerinizi güvenli bir şekilde saklamanızı sağlayan popüler bir açık kaynaklı parola yöneticisidir. Şifre anahtarı, veritabanınıza ek bir güvenlik katmanı ekleyerek, veritabanınıza yalnızca şifrenizi bilen değil, aynı zamanda fiziksel olarak anahtar dosyasına sahip olan kişiler de erişebilmesini sağlar.

Bitwarden'da şifre anahtarı özelliği şu anda bulunmamaktadır. Bitwarden, veritabanınızı şifrelemek için güçlü bir şifreleme algoritması kullanır ve ek güvenlik için iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) gibi diğer özellikleri destekler.

Bitwarden'ı Nasıl Kullanırsınız?​

1. Hesap Oluşturma: Bitwarden web sitesine giderek ücretsiz bir hesap oluşturun.
  2. Uygulamayı İndirin: iOS, Android, Windows, macOS ve Linux için mevcut olan Bitwarden uygulamasını cihazınıza indirin.
  3. Veritabanınızı Oluşturun: Uygulamada yeni bir veritabanı oluşturun ve güçlü bir ana parola belirleyin.
  4. Şifrelerinizi Ekleme: Eklemek istediğiniz web sitesi, uygulama veya hesabın adını, kullanıcı adını ve şifresini girin. Bitwarden, şifrelerinizi otomatik olarak güçlü ve benzersiz hale getirir.
  5. Senkronizasyon: Tüm cihazlarınızda veritabanınıza erişmek için Bitwarden'ı senkronize edin.

Ek Güvenlik Önerileri​

• Güçlü ve Benzersiz Parolalar: Her hesap için güçlü ve benzersiz parolalar kullanın.
  • 2FA: İki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirin. Bu, hesabınıza yetkisiz erişimi önlemeye yardımcı olur.
  • Şüpheli E-postaları Görmezden Gelin: Bitwarden hesabınızla ilgili şüpheli e-postalara tıklamayın.
  • Düzenli Yedekleme: Veritabanınızı düzenli olarak yedekleyin.
  • Uygulamayı Güncel Tutun: Bitwarden'ı en son sürüme güncelleyin.

Bitwarden'ın Şifre Anahtarına Alternatifleri​

Eğer ek bir güvenlik katmanı istiyorsanız, aşağıdaki seçenekleri değerlendirebilirsiniz:

• KeePassXC: Açık kaynaklı bir parola yöneticisi olan KeePassXC, şifre anahtarları oluşturmanıza izin verir.
  • Hardware Security Modules (HSM): Donanım tabanlı güvenlik modülleri, şifrelerinizi daha da güvenli bir şekilde saklamanıza olanak tanır.
Özetle:

Bitwarden, şifrelerinizi güvenli bir şekilde yönetmek için kullanışlı ve güvenilir bir araçtır. Şifre anahtarı özelliği olmasa da, güçlü şifreleme, 2FA ve diğer güvenlik özellikleri sayesinde verilerinizi korur.

Daha fazla bilgi için Bitwarden'ın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz:

Not: Bu bilgiler genel bir rehberdir. Özel ihtiyaçlarınız için Bitwarden'ın resmi dokümantasyonunu inceleyebilirsiniz.

Yardıma ihtiyacınız olursa, lütfen daha spesifik sorularınızı sormaktan çekinmeyin.

Ek olarak:

• Chromebook'ta Kullanım: Chromebook'ta Bitwarden'ı kullanmak için Chrome Web Mağazası'ndan uzantıyı kurabilir veya Android uygulamasını kullanabilirsiniz.
  • Diğer İşletim Sistemleri: Windows, macOS ve Linux için de Bitwarden'ın masaüstü uygulamaları mevcuttur.
Bitwarden'ın şifre anahtarı özelliği olmamasına rağmen, sunduğu diğer güvenlik özellikleri sayesinde verilerinizi güvende tutabilirsiniz.

Yusuf İpek'ten gelmişsiniz galiba. Açtığınız 2 konu başlığından öyle anladım. :)
Öncelikle elinizde parolaların bulunduğu bir tarayıcı ya da başka bir uygulama var mı? Eğer varsa uygulamayı kurduktan sonra bitwarden'da üyelik açın ve şifreleri aktar yapın. Eğer şifrelerinizi biriktirdiğiniz bir tarayıcı ya da uygulama yoksa her şifre ile giriş yaptığınız siteye -bitwarden'ı kurduktan sonra- bir kez giriş yapın ve şifre kaydedilsin mi diye sorunca evet deyin. Hangi tarayıcıyı kullanıyorsanız da o tarayıcı için eklentisini kurun mutlaka. Yoksa otomatik doldurma ve kaydetme özelliğini tarayıcıda kullanamazsınız.
Bende yeni başladım ve çok beğendim. Cidden harika bir şey.

Geri