Bitkisel yağların farklı uzmanlar tarafından değerlendirmesi

remixtik

Paylaşımcı
Konular
341
Bitkisel Yağlar Hakkındaki Uyarılar

Tim Noakes: "Bitkisel yağlar son derece toksiktir. İnsanlara bitkisel yağ yemelerini tavsiye eden herkes de yanlış bilgi veriyordur. Bitkisel yağlar arabaların motorunda olur, yemeğinizde değil."

Dr. Paul Saladino: "Bunlar gerçek gıda ürünleri değildir. Bunlar fabrikalarda üretilen ürünlerdir. Isı ve kimyasallar gerektiren ürünlerdir. Az miktardaki yağı çıkarmak için yüksek basınç gerekir. Üretim sürecinde kullanılan ısı ve kimyasallar, bu hassas tohum yağlarını okside eder. Soya, kanola, mısır, aspir ya da ayçiçek yağı gibi oksitlenmiş bitkisel yağları yediğinizde, vücudunuzun her yerinde serbest radikaller oluşur. Bunlar son derece iltihap tetikleyicidir ve kalp hastalığı ile kansere yol açtığı bilinir."

Dr. James DiNicolantonio: "Sonra restoranlar tarafından en kanserojen şekilde kullanılırlar. Isıtılır, tekrar ısıtılır, soğutulur, tekrar ısıtılır ve bir hafta boyunca kullanılır. Yani bitkisel ya da tohum yağlarına geçmek, en başından beri muhtemelen çok kötü bir fikirdi."
Dış Ses: "Minnesota Üniversitesi'nden bir araştırmacı, mahallesindeki çeşitli fast food restoranlarına gitti. Patates kızartması satın aldı ve bunları test etmek için laboratuvarına götürdü. Patateslerde çok sayıda toksik aldehit bileşiği buldu. Aldehitlerin gen mutasyonuna yol açtığı bilinir. RNA ve DNA'yı değiştirir ve vücutta ciddi iltihap başlatır."

Dr. Paul Saladino: "Ben danışanlarıma endüstriyel tohum yağlarından mümkün olduğunca kaçınmalarını söylüyorum."

Ekli dosyalar

• 145K views · 1K reactions | Endüstriyel bitkisel yağların sağlığınız üzerindeki gizli tehditle...mp4
    10 MB
Hangi yağı öneriyorlar hocam?

Çünkü dayımda pankreas kanseri oluştu beslenme ve yağ çok önemli olabilir.

Sağol kardeşim.

En doğalı kuyruk yağı
X kuşağı çok iyi bilir
Y kuşağı da bayağı bilir
İşyerinde bi abla yaşıda rahat 55 var diyo ki ben çocuklarımı hep kuyruk yağı ile besledim hepsi de çok güçlü diyor
Ve de sağlıklılar diyor
Hele margarin en zararlısı

En doğalı kuyruk yağı
X kuşağı çok iyi bilir
Y kuşağı da bayağı bilir
İşyerinde bi abla yaşıda rahat 55 var diyo ki ben çocuklarımı hep kuyruk yağı ile besledim hepsi de çok güçlü diyor
Ve de sağlıklılar diyor
Hele margarin en zararlısı
Margarin yararlı diyenler vardı üstadım biliyorsun
Kuyruk yağı benlik değil ha yararlı ama benlik değil

⚠️ Önemli Bilgilendirme – Sağlık İçerikleri Hakkında Bu forumun sağlık kategorisinde paylaşılan tüm içerikler; bilgi paylaşımı, deneyim aktarımı ve genel farkındalık oluşturma amacı taşımaktadır. Burada yer alan yazılar, yorumlar ve öneriler kesinlikle tanı veya tedavi amacıyla hazırlanmış değildir. Her bireyin sağlık durumu farklıdır. Bu nedenle forumda paylaşılan bilgiler, bir hekimin muayenesi ve profesyonel tıbbi değerlendirmesinin yerini tutmaz. Sağlığınızla ilgili herhangi bir sorun, belirti veya endişe durumunda mutlaka bir doktora veya yetkili sağlık uzmanına danışmanız gerekmektedir. Forumda okunan bilgilere dayanarak kendi kendinize tanı koymanız, tedavi uygulamanız veya mevcut tedavinizi değiştirmeniz önerilmez. Bu tür uygulamaların doğurabileceği olumsuz sonuçlardan site yönetimi ve içerik paylaşan kullanıcılar sorumlu tutulamaz. Sağlığınız her şeyden değerlidir. Lütfen tıbbi konularda uzman görüşünü esas alın.

Geri