Birlikte site yapalım

Akyol 

Geliştirici
Admin
Konular
146
Daha önce açtığım "Hayatımda gördüğüm en gereksiz site" başlıklı konusundan sonra çok basit bir site yapayım diye düşündüm.

Site yapay zeka ile yapılacak. Hiçbir şekilde kendim bir kod eklemeyecem, tamamen yapay zekanın verdiği kodları kullanacam.

Nasıl bir site yapalım?
- Fonksiyon, başka yerden veri çekme gibi olaylar olmayacak. Çok basit düşünelim.
- Örneğin güzel sözler sitesi gibi...
- Hem basit hem de faydalı olsun.

Mesela ufak bi taslak şu şekilde oluşturdum..

1747580563065

Haydi yazın görüşlerinizi...

Evet belli bir aşamaya kadar geldi. Ama tabi ücretsiz planda limite takıldı. Haliyle bu aşamadan sonra ilerlemiyor.
Yapay zeka ile en azından güzel bir şeyler yapılabiliyor bunu görüyoruz. Tabi ücretsiz bir yere kadar :)

Kabaca oluşturduğum şablon şu şekilde:

Ekli dosyayı görüntüle 7874

Ekli dosyayı görüntüle 7875

Son düzenleme:
yeni forum sitesimi
Hayır öyle bir şey değil. Tamamen yapay zekaya basit bir site yaptıracaz. konuda yazdığım gibi güzel sözler sitesi olabilir, Fıkra sitesi olabilir. gibi gibi

Amaç biraz eğlence, biraz yapay zeka ile ne yapabiliriz. Biraz da fayda sağlayacak ne olabilir.

Farklı başlıklar olabilir, atasözleri, deyimler, güzel sözler, beyin yakan bilmeceler vb...

'Daha önce duydunuzmu' olabilir. ilginç bilgiler vs.

'Daha önce duydunuzmu' olabilir. ilginç bilgiler vs.

Bir önceki yazdığım "Tarihte bugün" ve "Daha önce duydunuz mu?" konseptiyle bir site oluşturuyorum.

Yapay zeka olarak claude.ai kullanacağım. Öncelikle ne yapmak istediğimi söylüyorum. Konunun başındaki görseli (aşağıya da ekledim) oluşturmak için şöyle bir komut (prompt) verdim.

Bir internet sitesi yapacağız. bana kodlamada yardım etmeni istiyorum. Genel olarak şöyle olacak, sonrasında detaylandırıp daha da geliştirecez siteyi.

Site; Header kısmı olacak. Buraya siteismi yazılacak. header kısmının arkaplanı turuncu gradyan bir renk olacak. siteismi'nin başında ve sonunda heraketli geometrik şekiller (yıldız gibi) olacak, görsel amaçlı güzel görünecek. Header kısmının altında header menüsü olacak. Bu menüyü admin panelinden oluşturacam. Haliyle bir admin paneli de olacak. en altta footer kısmı olacak. güzel bir renk paletine uygun koyu renkten oluşacak footer kısmı. Footer kısmı 3 sütunlu olacak. Buranın sol tarafında site logo ve açıklaması, orta kısmında hızlı bağlantılar ve sağ kısmında iletişim, künye, gizlilik politikası gibi sayfalar olacak. Sitenin content yani içerik kısmını ise sonrasında ayarlayacağız.

1747580563065

Sonrasında farklı bir prompt ile nasıl bir site oluşturacağımı yazdım;

Bugün Ne Oldu? sitesi için bana site konsepti oluştur. Nasıl bir site yapmalıyım

Şimdi devam ediyorum.

Şu şekilde prompt yazarak arayüz tasarlamaya başladım

öncelikle full frontend arayüz tasarımını yapalım.Sitenin Header kısmı olacak. Buraya siteismi yazılacak. header kısmının arkaplanı turuncu gradyan bir renk olacak. siteismi'nin başında ve sonunda heraketli geometrik şekiller (yıldız gibi) olacak, görsel amaçlı güzel görünecek. Header kısmının altında header menüsü olacak. Bu menüyü admin panelinden oluşturacam. en altta footer kısmı olacak. güzel bir renk paletine uygun koyu renkten oluşacak footer kısmı. Footer kısmı 3 sütunlu olacak. Buranın sol tarafında site logo ve açıklaması, orta kısmında hızlı bağlantılar ve sağ kısmında iletişim, künye, gizlilik politikası gibi sayfalar olacak.Site içerik kısmı ise 2 sütundan oluşacak. Sol taraftaki sütunde Tarihte bugün, doğan ünlüler, vefat eden ünlüler kısmı olacak. sağ tarafta ise daha önce duydunuz mu kısmı olacak. Bu içeriklerin özeti anasayfada gösterilecek. ve üstüne tıklayınca daha detaylı bilgi için yazı içeriğine gidecek

Sonuç;
1747582665813

Güne bir şeyler bırakma sitesi olsun. Güne illa bir şey bırakmak isteyenler oraya bırakır :)

Daha önce açtığım "Hayatımda gördüğüm en gereksiz site" başlıklı konusundan sonra çok basit bir site yapayım diye düşündüm.

Site yapay zeka ile yapılacak. Hiçbir şekilde kendim bir kod eklemeyecem, tamamen yapay zekanın verdiği kodları kullanacam.

Nasıl bir site yapalım?
- Fonksiyon, başka yerden veri çekme gibi olaylar olmayacak. Çok basit düşünelim.
- Örneğin güzel sözler sitesi gibi...
- Hem basit hem de faydalı olsun.

Mesela ufak bi taslak şu şekilde oluşturdum..

Ekli dosyayı görüntüle 7867

Haydi yazın görüşlerinizi...
İnsanların konular hakkında yorum yapması için yorum sistemi güzel olabilir.

Evet belli bir aşamaya kadar geldi. Ama tabi ücretsiz planda limite takıldı. Haliyle bu aşamadan sonra ilerlemiyor.
Yapay zeka ile en azından güzel bir şeyler yapılabiliyor bunu görüyoruz. Tabi ücretsiz bir yere kadar :)

Kabaca oluşturduğum şablon şu şekilde:

1747591810889

1747591836919

Bende bir ara sizin gibi düşünüp sürekli şu sitenin içeriğini çek şunu yap bunu yap hep içeriklere yönelik birşeyler yapıyorum bu sefer de farklı bir şey yapmaya çalışayım yapay zeka ile diye düşünmüştüm ne yapabilirim ne yapsam derken aklıma akvaryum yapmak geldi bir kaç deneme ile belli bir aşamaya getirmiştim ve sıkılıp bırakmıştım çok profosyonel birşey olmadı ama fena da sayılmaz html Java script css ile

Son düzenleme:
Bende bir ara sizin gibi düşünüp sürekli şu sitenin içeriğini çek şunu yap bunu yap hep içeriklere yönelik birşeyler yapıyorum bu sefer de farklı bir şey yapmaya çalışayım yapay zeka ile diye düşünmüştüm ne yapabilirim ne yapsam derken aklıma akvaryum yapmak geldi bir kaç deneme ile belli bir aşamaya getirmiştim ve sıkılıp bırakmıştım çok profosyonel birşey olmadı ama fena da sayılmaz html Java script css ile
çok güzel olmuş elinize sağlık

Konuyu görüntüleyenler

Geri