Bir zamanların popüler bilgisayar programları

remixtik

Paylaşımcı
Konular
229
O tüplü monitörlerde ahhhh be 😪

1-LimeWire – Özellikle MP3 indirmek için kullanılan en popüler P2P programlardan biriydi. Telif tartışmaları ve açılan davalar nedeniyle 2010’da tamamen kapatıldı.

2-mIRC – IRC altyapısıyla çalışan, kanallar üzerinden sohbet edilen bir programdı. İnternet kafelerde yaygındı ve Türkiye’de chat kültürünü başlatan yazılımlardan biri oldu.

3-ICQ – “I Seek You” anlamına gelen ismiyle, sesli ve görüntülü arama gibi özellikleri çok erken dönemde sunan öncü mesajlaşma uygulamasıydı.
4-Windows Live Messenger (MSN) – Microsoft’un mesajlaşma yazılımıydı; titreşim, emojiler ve durum mesajlarıyla bir dönemin simgesi hâline geldi, 2013’te kapatıldı.

5-Winamp – Basit arayüzü ve değiştirilebilir skin’leriyle müzik dinlemenin standardıydı; YouTube ve streaming servislerinin yükselişiyle geri planda kaldı.

6-Moon Star MTU Sözlük – İnternet bağlantısı olmadan çalışan Türkçe-İngilizce sözlük ve yazım denetimi sunuyordu; öğrenciler için vazgeçilmezdi.

7-BearShare – LimeWire benzeri bir P2P paylaşım programıydı; dosya indirirken ön izleme yapabilmesiyle öne çıkıyordu.
8-iMesh – Müzik ağırlıklı P2P paylaşım ve abonelik servisi sundu; YouTube gibi platformlarla rekabet edemeyerek 2016’da kapandı.

Ekli dosyalar

• bir-zamanlarin-populer-bilgisayar-programlari.jpg
    bir-zamanlarin-populer-bilgisayar-programlari.jpg
    554.1 KB · Görüntüleme: 4
Limeware, mIRC ve ICQ senelerce kullandık. Yine yaşlandığımız ortaya çıktı.

imesh hiç kullanmadım ama burada olmayan ares çok kullandım diğer hepsini baya kullandım msn'e ne dinliyorum eklentisi yapardım limewire veya aresten indirdiğim şarkıları winamp'te ne dinlerken listem görebilirdi mesajlı şarkılar çalardık ;) çevremde icq yoktu nerdeyse boş boş duruyordu bir ara mektup arkadaşları bulup biraz ingilizce pratik yapardım icq da okadar

Copernic
Nero
Windows Live Messenger/Msn
RealPlayer
Kazaa
Napster
Winzip
AcdSee
Netscape Tarayıcı

Son düzenleme:

Geri