Yardım Bir m3u dosyası metninde birden fazla epg linki çalışır mı?

baydanis

Üye
Konular
2
Başlıkta da belirttiğim gibi bir m3u dosyası metninde birden fazla epg linki çalışır mı? Örnek:

#EXTM3U x-tvg-url="http://epg.tvcdn.net/guide/tr-guide.xml"

Bu epg linkinin yanına başka epg linkleri nasıl eklenir, eklenirse hepsi çalışır mı?

M3U dosyalarında genellikle tek bir x-tvg-url özniteliği kullanılır ve bu, EPG (Elektronik Program Rehberi) verilerini çekeceğiniz URL’yi belirtir.

Birden fazla x-tvg-url eklemek standart M3U formatında desteklenmez. Yani, aşağıdaki gibi birden fazla x-tvg-url satırı koysan:

#EXTM3U x-tvg-url="http://epg1.example.com/guide.xml" x-tvg-url="http://epg2.example.com/guide.xml"

ya da

#EXTM3U x-tvg-url="http://epg1.example.com/guide.xml"
#EXTM3U x-tvg-url="http://epg2.example.com/guide.xml"

Bunların çalışması çoğu oynatıcı ve IPTV uygulamasında mümkün olmaz.

---

Peki birden fazla EPG nasıl kullanılır?

1. EPG’leri birleştirmek:
En yaygın yöntem, farklı EPG kaynaklarını tek bir EPG dosyasında birleştirip, bu birleşik dosyanın URL’sini x-tvg-url olarak kullanmaktır. Örneğin, sunucu tarafında veya bilgisayarınızda iki EPG XML dosyasını birleştiren bir script kullanabilirsiniz.

2. Farklı kanallara farklı EPG atamak:
Bazı gelişmiş IPTV oynatıcılar, her kanal için ayrı ayrı tvg-url (kanal bazında) parametresi destekler. Ama bu genellikle #EXTINF satırlarında olur, mesela:

#EXTINF:-1 tvg-id="channel1" tvg-name="Kanal 1" tvg-logo="logo1.png" tvg-url="http://epg1.example.com/guide.xml", Kanal 1

Burada tvg-url ile kanal bazında farklı EPG belirtebilirsiniz.

3. Oynatıcı özelliklerine bağlı:
Bazı IPTV uygulamaları veya cihazlar, kendi içinde birden fazla EPG’yi destekleyebilir ama bu M3U formatıyla değil, uygulama ayarlarıyla olur.

---

Özet

#EXTM3U satırında sadece bir tane x-tvg-url kullanabilirsiniz.

Birden fazla EPG linkini aynı anda kullanmak için, EPG dosyalarını birleştirmeniz veya kanal bazında farklı tvg-url kullanmanız gerekir.

Kullanacağınız IPTV oynatıcı veya uygulamanın özelliklerini kontrol etmek önemli.

Hocam zaman ayırıp yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim. Çok faydalı oldu. Bu niçin sorduğumu da tam da cevabınızla uyumlu olduğu için anlatayım. Ben birkaç gün öncesine kadar Televizo kullanıyordum. Televizo epg için çok avantajlı bir uygulama. epg ile ilgili bir çok ayarı yapabilmenin yanında bir epgden listedeki bütün m3ular veri çekebiliyordu. Bir de Televizo'nun en sevdiğim tarafı listelerdeki kanalları manuel olarak istediğim gibi tek tek sıralamaya imkan veriyordu. Birkaç günden beri de Tivimate kullanmaya başladım. Tivimate'nin, liste güncelleme, epg güncelleme ve kanal geçişleri açısından Televizo'dan daha hızlı olduğunu farkettim. Ancak Tivimate'de bu epg olayı biraz kısıtlı. Birden çok epg linkine izin veriyor ama bir tanesini varsayılan olarak seçmek zorunda bırakıyor, onun dışında da sadece ikinci bir epg linkine izin veriyor. 2 epg linki de listedeki tüm kanalların epgsini karşılamadığından 2'den fazla epg linkine ihtiyaç oluyor. Durum böyle olunca aklıma elimdeki 6-7 adet epg linkini m3u listesi metnine eklemek geldi, onun için forum ahalisine danışayım dedim. Kanal bazında tek tek epg ayarlamak zor iş. Epg dosyalarını birleştirmek nasıl oluyor onu anlamadım.

Hocam zaman ayırıp yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim. Çok faydalı oldu. Bu niçin sorduğumu da tam da cevabınızla uyumlu olduğu için anlatayım. Ben birkaç gün öncesine kadar Televizo kullanıyordum. Televizo epg için çok avantajlı bir uygulama. epg ile ilgili bir çok ayarı yapabilmenin yanında bir epgden listedeki bütün m3ular veri çekebiliyordu. Bir de Televizo'nun en sevdiğim tarafı listelerdeki kanalları manuel olarak istediğim gibi tek tek sıralamaya imkan veriyordu. Birkaç günden beri de Tivimate kullanmaya başladım. Tivimate'nin, liste güncelleme, epg güncelleme ve kanal geçişleri açısından Televizo'dan daha hızlı olduğunu farkettim. Ancak Tivimate'de bu epg olayı biraz kısıtlı. Birden çok epg linkine izin veriyor ama bir tanesini varsayılan olarak seçmek zorunda bırakıyor, onun dışında da sadece ikinci bir epg linkine izin veriyor. 2 epg linki de listedeki tüm kanalların epgsini karşılamadığından 2'den fazla epg linkine ihtiyaç oluyor. Durum böyle olunca aklıma elimdeki 6-7 adet epg linkini m3u listesi metnine eklemek geldi, onun için forum ahalisine danışayım dedim. Kanal bazında tek tek epg ayarlamak zor iş. Epg dosyalarını birleştirmek nasıl oluyor onu anlamadım.
Elindeki 6-7 EPG dosyasını tek dosyada birleştirmek için:

1. Her EPG dosyasını XML formatında aç.

2. <tv> ... </tv> arasındaki tüm <channel> ve <programme> etiketlerini çıkar.

3. Bir tane boş <tv> etiketi oluştur, içine tüm <channel> ve <programme> etiketlerini sırayla yapıştır.

4. Sonra dosyayı kaydet, böylece tek dosyada tüm EPG’ler birleşmiş olur.

Yani, bir XML dosyası içinde bütün kanal ve program verilerini topluyorsun, başlıkları ve kapanış etiketlerini sadece bir kere kullanıyorsun.

Elindeki 6-7 EPG dosyasını tek dosyada birleştirmek için:

1. Her EPG dosyasını XML formatında aç.

2. <tv> ... </tv> arasındaki tüm <channel> ve <programme> etiketlerini çıkar.

3. Bir tane boş <tv> etiketi oluştur, içine tüm <channel> ve <programme> etiketlerini sırayla yapıştır.

4. Sonra dosyayı kaydet, böylece tek dosyada tüm EPG’ler birleşmiş olur.

Yani, bir XML dosyası içinde bütün kanal ve program verilerini topluyorsun, başlıkları ve kapanış etiketlerini sadece bir kere kullanıyorsun.
Teşekkür ederim hocam, bu işlerin acemisiyim ama yapmaya çalışacağım.

...
Ancak Tivimate'de bu epg olayı biraz kısıtlı. Birden çok epg linkine izin veriyor ama bir tanesini varsayılan olarak seçmek zorunda bırakıyor, onun dışında da sadece ikinci bir epg linkine izin veriyor. 2 epg linki de listedeki tüm kanalların epgsini karşılamadığından 2'den fazla epg linkine ihtiyaç oluyor. Durum böyle olunca aklıma elimdeki 6-7 adet epg linkini m3u listesi metnine eklemek geldi, onun için forum ahalisine danışayım dedim. Kanal bazında tek tek epg ayarlamak zor iş. Epg dosyalarını birleştirmek nasıl oluyor onu anlamadım.
Ben Tivimate kullanıyorum ve bir listeye istediğim kadar epg ataması yapabiliyorum. Birden fazla listenin ortak epg'ler kullanmasına da izin veriyor. Sadece premium'da aktif olan bir özellik olabilir.

Ben Tivimate kullanıyorum ve bir listeye istediğim kadar epg ataması yapabiliyorum. Birden fazla listenin ortak epg'ler kullanmasına da izin veriyor. Sadece premium'da aktif olan bir özellik olabilir.
Üstad ben de premium 2.1.5 sürümü kullanıyorum ama ben yapamadım. Acaba sizdeki daha güncel olan bir sürüm mü? Sizdeki daha güncel bir sürümse paylaşabilir misiniz.

Üstad ben de premium 2.1.5 sürümü kullanıyorum ama ben yapamadım. Acaba sizdeki daha güncel olan bir sürüm mü? Sizdeki daha güncel bir sürümse paylaşabilir misiniz.
Ben zamanında satın almıştım, o şekilde kullanıyorum. Modlu versiyonların tüm fonksiyonları sağlıklı çalıştıramaması yüksek ihtimal. Bir diğer ihtimal de eski versiyonda bu özelliğin olmaması olabilir.

En son 2.8 premium sürümünü buldum ancak tv boxta da cepte de çalışmadı. Açınca direkt kapanıyordu.

En son 2.8 premium sürümünü buldum ancak tv boxta da cepte de çalışmadı. Açınca direkt kapanıyordu.
Zamanında bende modlu kullanmayı hatta kendim modlamayı denedim fakat Tivimate son seviye korumalar kullanan bir uygulama. Zaten biraz kullandıktan sonra istediği ücreti fazlasıyla hakettiğini anlayıp satın alarak rahata erdim. Modlanmış Tivimate bulmak zor, modlu versiyonların da hem içerisinde ne olduğu belli olmuyor hem de tüm fonksiyonları tamamıyla sunamıyor genelde. Tivimate son versiyon modlu çalışan var diyenlere inanmam, kesin virüs doludur.

Geri