LAperdesi
Moderatör
- Konular
- 55
@Sinetech ’in 19.04.2025 tarihinde kanalında yayınladığı videoyu buradan paylaşmamak olmazdı. 
Videoda bahsi geçen sistem: Android-x86, Android işletim sistemini Intel ve AMD gibi x86 tabanlı bilgisayarlarda çalıştırmak için geliştirilen açık kaynaklı bir projedir. Normalde Android, ARM tabanlı telefon ve tabletlerde çalışacak şekilde geliştirilmiştir; Android-x86 ise bu sistemi masaüstü ve dizüstü bilgisayarlara uyarlamayı amaçlar.
Videoyu mutlaka izleyin, özellikle kurulumu adım adım gösterdiği için işinizi çok kolaylaştıracak:
Deneyimlerinizi, sorularınızı ve geri bildirimlerinizi aşağıya yazabilirsiniz.
Hepimize kolay gelsin!

Videoda bahsi geçen sistem: Android-x86, Android işletim sistemini Intel ve AMD gibi x86 tabanlı bilgisayarlarda çalıştırmak için geliştirilen açık kaynaklı bir projedir. Normalde Android, ARM tabanlı telefon ve tabletlerde çalışacak şekilde geliştirilmiştir; Android-x86 ise bu sistemi masaüstü ve dizüstü bilgisayarlara uyarlamayı amaçlar.
Android-x86'nın Başlıca Özellikleri:
- Android’in en güncel sürümlerine yakın versiyonları destekler.
- Intel ve AMD işlemcilerle uyumludur, bu sayede eski bilgisayarlarda bile çalışabilir.
- USB bellek üzerinden “live” çalıştırma ya da kalıcı kurulum yapılabilir.
- Google Play Store ve APK yükleme desteği bulunur.
- Masaüstü kullanımı için pencere yönetimi gibi arayüz iyileştirmeleri mevcuttur.
- Klavye, fare, touchpad ve dokunmatik ekran desteği sunar.
- Windows veya Linux ile çift önyükleme (dual boot) yapılabilir.
Android-x86 mı, Bliss OS mi?
Bliss OS, Android-x86 tabanlı bir sistemdir ancak daha fazla özelleştirme ve masaüstü deneyimine yönelik ek özellikler içerir.- Android-x86 daha sade ve “ham” bir deneyim sunarken,
- Bliss OS, masaüstü kullanımına uygun arayüzü ve araçlarıyla dikkat çeker.
- Gelişmiş tema ve kişiselleştirme seçenekleri
- Otomatik ölçekleme ve masaüstü modu
- Root erişimi ve performans optimizasyonları
- Klavye/fare desteği ve dokunmatik uyumluluk
- Google Play veya alternatif mağaza desteği
- Temel Android deneyimi isteyenler için Android-x86,
- Masaüstüne uygun, özelleştirilebilir ve gelişmiş bir sistem arayanlar için Bliss OS ideal bir tercih olacaktır.

Hepimize kolay gelsin!