Bilgisayarımıza Android TV Kuruyoruz 😱 Kolay Kurulum, Dual Boot 🥸 Mi Box'tan Kat Kat Hızlı...

LAperdesi 

Moderatör
Konular
55
@Sinetech ’in 19.04.2025 tarihinde kanalında yayınladığı videoyu buradan paylaşmamak olmazdı. 🙂
Videoda bahsi geçen sistem: Android-x86, Android işletim sistemini Intel ve AMD gibi x86 tabanlı bilgisayarlarda çalıştırmak için geliştirilen açık kaynaklı bir projedir. Normalde Android, ARM tabanlı telefon ve tabletlerde çalışacak şekilde geliştirilmiştir; Android-x86 ise bu sistemi masaüstü ve dizüstü bilgisayarlara uyarlamayı amaçlar.

Android-x86'nın Başlıca Özellikleri:​

• Android’in en güncel sürümlerine yakın versiyonları destekler.
  • Intel ve AMD işlemcilerle uyumludur, bu sayede eski bilgisayarlarda bile çalışabilir.
  • USB bellek üzerinden “live” çalıştırma ya da kalıcı kurulum yapılabilir.
  • Google Play Store ve APK yükleme desteği bulunur.
  • Masaüstü kullanımı için pencere yönetimi gibi arayüz iyileştirmeleri mevcuttur.
  • Klavye, fare, touchpad ve dokunmatik ekran desteği sunar.
  • Windows veya Linux ile çift önyükleme (dual boot) yapılabilir.

Android-x86 mı, Bliss OS mi?​

Bliss OS, Android-x86 tabanlı bir sistemdir ancak daha fazla özelleştirme ve masaüstü deneyimine yönelik ek özellikler içerir.
  • Android-x86 daha sade ve “ham” bir deneyim sunarken,
  • Bliss OS, masaüstü kullanımına uygun arayüzü ve araçlarıyla dikkat çeker.
Bliss OS’in ek avantajları:
  • Gelişmiş tema ve kişiselleştirme seçenekleri
  • Otomatik ölçekleme ve masaüstü modu
  • Root erişimi ve performans optimizasyonları
  • Klavye/fare desteği ve dokunmatik uyumluluk
  • Google Play veya alternatif mağaza desteği
Kısacası:
  • Temel Android deneyimi isteyenler için Android-x86,
  • Masaüstüne uygun, özelleştirilebilir ve gelişmiş bir sistem arayanlar için Bliss OS ideal bir tercih olacaktır. 🚀

📺 Videoyu mutlaka izleyin, özellikle kurulumu adım adım gösterdiği için işinizi çok kolaylaştıracak:
🔗
💬 Deneyimlerinizi, sorularınızı ve geri bildirimlerinizi aşağıya yazabilirsiniz.
Hepimize kolay gelsin! :)

Harika ucak gibi hersey yukleniyor air mausla hartika tek sikinti nvida ekrasn karti lokke disinda goruntu gelmiyor oda olsa 10 nin tlilik boxx olur

İsin ilginc tarafi 4 k videolarda iptlerde yabanci olan goruntu geliyor youtube tarzi olan apklardsa yok

Bu videoya hype vermeyi unutmayalım:
En çok hype alan videolar sıralamasına (100'den başlıyor) girebilmek için tam 200 bin hype gerekiyor. 10 bin aboneli kanallar 200 bin hype topluyor bizde yapalım bir zahmet.

Harika ucak gibi hersey yukleniyor air mausla hartika tek sikinti nvida ekrasn karti lokke disinda goruntu gelmiyor oda olsa 10 nin tlilik boxx olur
nvidia da illa ki çözüm bulacaktır geliştirici yakın zamanda.

Amd candır :)

Android TV kurulumun da Nvdia da sürücü sorunu yaşayan arkadaşlara bu da benden olsun.
Nvdia ekran kartını kaldırıp geri yükleyebileceğiniz bir uygulama

Merhaba. Videodaki gibi yaptımDiskGenius'tan sonra laptopu yeniden başlatıp flashı çıkardım. Ancak Operating System bulunamadı hatası alıyorum. Laptop çok eski 2008model bununla bir alakası olabilir mi?

Hata tam metni:
"An operating system wasn't found. Try disconnecting any drives that don't contain an operating system"

Merhaba. Videodaki gibi yaptımDiskGenius'tan sonra laptopu yeniden başlatıp flashı çıkardım. Ancak Operating System bulunamadı hatası alıyorum. Laptop çok eski 2008model bununla bir alakası olabilir mi?

Hata tam metni:
"An operating system wasn't found. Try disconnecting any drives that don't contain an operating system"
Notebook özellikleri nedir donanım olarak , yardımcı olmak isterim.

Birde bu videoyu ve kanaldaki diğeri kurulum videolarını izleyin , çoğu hatalara ve sormak istediğiniz soruya cevap bulacaksınız ;)

Konuyu görüntüleyenler

Geri