Beyinlerimizi nasıl uyuşturuyorlar

remixtik

Paylaşımcı
Konular
291
Beyinlerimizi nasıl uyuşturuyorlar gelin anlatayım

Dizilerle,filmlerle...
TV kanallarına bakıyorum adını sanını bilmediğim filmler
Taşacak bu deniz,Eşref Rüya,kızıl elma, gibi diziler filmler
Beyinlerimizi dizilerle filmlerle uyutuyorlar
Eskiden aile yapısı öne çıkarıcı diziler filmler izlerdik
Hayat bilgisi,gırgıriye,cennet mahallesi,Perran kurmanın dizileri ve daha niceleri
Şimdi ise bakıyorum mafyatik diziler,o onun amcası ile aldattı onun yengesi ile vs vs
Bu ülkede aşkı memnu diye dizi kaç sene reyting rekorları kırdı gerçekten rezillik

Mafya dizileri herkes beline silah koyup adam vurmayı marifet sanıyor 😒

Esra erolu açıyorsunuz Müge anlıyı açıyorsunuz
Köyde yengesi ile bir olup abisini öldürenler mi dersiniz kaçak aşk yasak aşk üçgeni
Geçen işte Tuba diye bir kız çıktı Esra Erol'da ( izlediğimden değil sosyal medyada gördüm) 1 öpücük için 5k para istemiş yok 10 ki istemiş

Beyinlerimiz böyle uyuşuyor yazık

Tiktok denen saçma uygulamada bir hediye için 40 takla atanlar mı dersiniz
Daha niceleri

Onun yerine belgesel olsa ya da tarihi programlar ama yazık gerçekten bizim beyinlerimiz bu programlar ile diziler ile filmler ile uyuştu

Adını bilmediğim diziler çıkıyor taşacak bu deniz mesela konusu ne bilmem bir tek geçen gördüm Seksenler dizisinde bir karakter vardı o oynuyor ki Seksenler dediğiniz dizi aile dizisiydi keşke yine öyle olsa

1980 de TRT de Kurtuluş dizisi vardı milli mücadeleyi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını anlatıyordu

Netflix dizilerine filmlerine girmiyorum bile LGBT filmleri dizilerine girmiyorum bile çok uzar konu ama bizi uyuşturdular etkisiz kıldılar

Tiktok kaydırmaktan tepkisiz kalan insanlar gençler türettiler artık
İnsanlar robot gibi oldu sabah kalk akşam yat

Aile değerleri yok oldu komşuluk ilişkileri yok oldu karı koca ilişkileri menfaate döndü

Siz ne düşünüyorsunuz dostlarım

Zihninin anahtarı insanın kendi elinde ama belli sebeplerden pek çok kişi saydığınız durumlardan bağımsız olarak o anahtarı kullanmak istemiyor ya da kullanmak isteyen daha rahat kullanabileceği yerlere göçüyor.

Yani bu yazdıklarının altına imzamı atarım. Boş bir nesil yetişiyor dıştan dolu gibi görünen ama içi boş ne yazık ki. Dolu olup kendilerini geliştirenler de var ama azınlıkta...

ben tv izlemeyi bıraktım bazen ailem izliyor diye gönül dağına bakıyorum mafyada yozlaşmadan uzak güzel aile profilleri çiziyorlar ama aşırı dram var çok ağır bazen... gençlerinde tv izlediğini sanmıyorum.. ama diğer etkenler var tabi toktik gibi şeyler çok sakıncalı bencede. diziler filmler kesmiyor artık daha başından sonu belli oluyor hızlı tüketim seviyorlar kabuksuz yemiş gibi az ağzına ye geç içeriksiz paylaşımlar izliyorlar bak geç . sonu nereye varır bilmiyorum. bakıp geçerken aldıkları zehirler muhabbetlerine yansıyor bazen kadir mısıroğlu gibi akıl hastalarından alıntılar yapıyorlar kimdir nedir doğrumudur araştırmamış bile o an söylediği mantıklı geliyor diye doğru sanıyor çok haklısınız vesselam

Televizyon izlemeyi bırakalı çok oldu. Adam akıllı izlediğim Türk dizisi en son ya Leyla ile Mecnun'dur ya da Suskunlar'dır. O da arkadaşım setinde çalıştığı için izlemiştim. Maç yoksa televizyonla işim olmuyor.

Ama ev hanımları için Esra Erol ve Müge Anlı olmazsa olmaz. Mesela benim durumumu bilen bilir, annem sadece Esra Erol ile kafasını dağıtabiliyor, başka düşüncelere dalabiliyor. Akşam da TV8'de hangi program varsa ona bakar. Annem televizyonu sadece bulunduğu o durumdan kurtulmak için izler.

Eskiden uyumadan önce yatakta ya kitap okurdu ya da gazete okurdu. Hayat öyle sınavlar çıkarttı ki karşımıza ikisini de boşladı. Sadece televizyon ile kafasını dağıtabiliyor.

O yüzden televizyon olayını, karşıdaki insanın hikayesini bilmeden önyargı ile yaklaşmak bence olmaz.

işte bu olay topsuz tüfeksiz savaştır. !!! Ne demiş şair;

"Bir milleti yok etmek isterseniz askerî istilâya lüzum yoktur,
ona tarihini unutturmak, dilini bozmak, dininden soğutmak
ve dolayısıyla mânevî değerlerini, ahlâkını yozlaştırmak kâfidir."

--- Peyami Safa ---

Geri