Asus rog m2 990 pro ya windows kuramıyorum

Gökhan

Üye
Konular
3
merhaba arkadaşlar.

Asus roga 2. slota 990 pro aldım . bilgisayar açıkken ssd yi görüyor ancak biosdan format atma isterken 2. slota taktığım ssd yi görmüyor format atamıyorum
çözümünü bilen varsa yardım ederse sevinirim

merhaba arkadaşlar.

Asus roga 2. slota 990 pro aldım . bilgisayar açıkken ssd yi görüyor ancak biosdan format atma isterken 2. slota taktığım ssd yi görmüyor format atamıyorum
çözümünü bilen varsa yardım ederse sevinirim
Merhaba,

Biostan format atmaktan kastınız nedir? Yeniden başlatıp format ekranına gelmekten mi bahsediyorsunuz?

Format atmaya çalıştığınız şey ssd disk mi yoksa bilgisayara sıfır kurulum yapmak mı istediğiniz?

Bilgisayar açıkken SSD'yi görüyorsa ve amacınız SSD'yi formatlamak değil de bilgisayara format atıp windows yüklemek ise yazınız çok açık olmadığı için tahminde bulunarak cevap verebilirim.

Bazen laptoplarda m.2 ssd windows kurulumu sırasında görünmediği için (özellikle tek disk varsa) sürücü yüklemek gerekiyor ve tabi ki BIOS seçeneklerinizde genelde gelişmiş sekmesi altında Intel Rapid Storage Technology seçeneği varsa onu kapatmak (disabled) da işe yarıyor. Bu seçenek varsa ve kapatabiliyorsanız sürücüye ihtiyacınız olmadan kurulum sırasında nvme diski görebilirsiniz.

Asus ROG için sanırım BIOS'ta EZ mode var. Ona girince karşınıza çıkması lazım o seçeneğin. On ve OFF seçenekleriyle.
Bir çok laptopta gelişmiş BIOS menüsü olmadığı için olanlar bu konuda daha şanslı olabiliyor.

Eğer bu şekilde olmuyorsa;

Intel Rapid Storage Technology sürücüsünü resmi sitesinden veya laptop sürücülerini indirdiğiniz yerden indirip kurulum yaptığınız usb diskin içine atın ve kurulum sırasında bilgisayara bağlı sürücülerin listelendiği ekrana geldiğinizde Gözat'a girerek o sürücüyü seçin ve tamam deyin. O zaman m.2 görünmesi lazım sürücü listesinde.

Merhaba, bilgisayarımda toplamda 2 tane ssd var.
Yeni aldığım m2 ssd ye Windows yüklemek istiyorum.
Bilgisayar açıkken ssd yi görüyor ama bilgisayar açılırken Windows kurulumuna geçtiğimde yeni taktığım ssd yi görmüyor hata veriyor

Yeni taktığım m2 ssd ye Windows kurmak istiyorum.

Tavsiyem tekini takın sistem kurun sonra diğerini takın windows tanıyacak biçimlendirip kullanın., kolay gelsin.

Merhaba, bilgisayarımda toplamda 2 tane ssd var.
Yeni aldığım m2 ssd ye Windows yüklemek istiyorum.
Bilgisayar açıkken ssd yi görüyor ama bilgisayar açılırken Windows kurulumuna geçtiğimde yeni taktığım ssd yi görmüyor hata veriyor

Yeni taktığım m2 ssd ye Windows kurmak istiyorum.

Hiçmi görmüyor yoksa kuruluma geçtiğinde işlem tamalanamadı hatası mı veriyor.

anladigim kadariyla ikinci m2 ssd ye klonlamak istiyorsun bu islem normal kopyalama gibi olmuyor. bu video ya göz atmanda fayda vardir.

Benim yazdıklarımı denediniz mi? Onunla ilgili hiçbir şey yazmamışsınız da.

deneyemedim daha biraz kurcalıcam şimdiyaşadıklarımı yazarım

Konuyu görüntüleyenler

Geri