APK Yüklemek! Riskli mi? Güvenli mi?

LAperdesi 

Moderatör
Konular
56
APK yüklemek, belirli koşullar altında güvenli olabilir. Ancak cihazınızı korumak için her zaman temkinli olmalı ve yalnızca güvenilir kaynaklardan dosya indirmelisiniz. Unutmayın, cihazınızın ve kişisel bilgilerinizin güvenliği sizin elinizde!

1734329011381
APK Yüklemek Güvenli Mi?
APK dosyaları, Android cihazlarda uygulama yüklemek için kullanılan dosya formatlarıdır. Genellikle Google Play Store dışında bir uygulamayı edinmek gerektiğinde kullanılır. Ancak bu dosyaları yüklemek her zaman güvenli olmayabilir.

1734329038232

Güvenlik açısından dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır:

Potansiyel Riskler
Kötü Amaçlı Yazılımlar: Güvenilmeyen kaynaklardan indirilen APK dosyaları, cihazınıza virüs veya casus yazılım bulaştırabilir. Bu yazılımlar kişisel bilgilerinizi ele geçirebilir veya cihazınıza zarar verebilir.

Yasal Problemler: Bazı APK dosyaları, telif haklarını ihlal eden içerikler içerebilir. Bu tür dosyalar yasal sorunlara yol açabilir.

Güvenlik Açıkları: APK dosyalarının, resmi mağazalardaki gibi sıkı denetimlerden geçmediği için açıklar barındırma ihtimali daha yüksektir.

Kaynak: Sinetech - Türkiye'nin Teknoloji Sitesi

Ekli dosyalar

• 1734329080887.png
    1734329080887.png
    752.9 KB · Görüntüleme: 0
Normal şartlarda uygulama marketlerinden bir uygulama indirmek yerine 3. taraf bir yöntem kullandığınızda akıllı telefonlar bu dosyaları virüs taramasından geçiriyor. APK dediğimiz şey de aslında Android Paket Kiti anlamına gelen Android işletim sistemini kullanan cihazlara uygulama yüklemek için kullanılan dosya biçimidir.

Bunu Windows bilgisayarlarda bulunan .exe ya da MacOS’larda yer alan .dmg formatının Android versiyonu olarak düşünebiliriz. Fakat özellikle son dönemde bazı kötü amaçlı yazılımların APK dosyaları içerisine gizlenerek telefonlara yerleştiğini ve kripto para cüzdanlarından kişisel verilere kadar neredeyse her şeyi ele geçirdiğini biliyoruz.

Yani güvenilir bir kaynaktan APK indirmiyorsanız, kişisel verilerinizi ve cihazınızı büyük bir güvenlik açığına sürüklüyor olabilirsiniz. Fakat bir uygulamayı APK olarak indirmek için APKPure, APKMonk, AppParks ve Uptodown gibi sitelere yönlendiren Huawei, gerçek zamanlı olarak tarama gerçekleştirdiklerini ve market kadar güvenilir olduğunu söylüyor.

bu işin yüzde yüz güvenliliği yokbenim yıllardır playsteore marketten indirip kullandığım programıda virüs diye kaldırdı sahiplerine mail attım görüşüp tekrar yüklediler harici yüklenen apk ler kişiselleştirilmiştir artık oda artık kişiselleştirenin insiyatifinde bilemezsin önemli işlerinizi yaptığınız cihazlara yüklemeyin derim ben şahsen tv den iş yapmıyorsan yüklemeninde bir zararı olacağını sanmam en fazla senin ne izlediğini vs izler onuda varsa çok meraklısı izlesin

valla şaka bir yana telefona şahsen kurmuyorum bir inat var o tarz onuda belki binde bir açıyorum virus total de en azından bişe bulmuyor taratınca box da zaten box için açtıgım mail var box da lisanslı cihaz olmasına ragmen uyeligim de yok hani olsada problem değil şifreni değiştir der herhalde uygulama en fazla bir tane box alıp yukle gitsin mantıgım ha çok virustotalde atıyorum 3 4 tane buluyosa çok lazım değilse yuklemiyorum zaten bide inmeyen windows a bile puu var onu da yukleyip kullanan varsa kendileri bilir

şifreniz olan hiçbir yere dizi film maç mod apk yüklenmez mod vpn'ler çok sakattır. fake hesaplar da sıkıntı yok çalınırsa çalınır

araba ile gitmek Riskli mi? Güvenli mi? nasıl kullandığına/kallanacağına bağlı
Bu "hayat" için geçerli. Lakin kimine göre spontane, kime göre kaza kader denilen dış etkenler var... Derin mevzular :)

orjinal olmayan apk olan her türlü uygulama zamanla yazılımlarınıza zarar verir, virüs trojen barındırır, izinsiz verilerinize ulaşır. hiç biri güvenli değil, en azından bunlarında olmadığına dair bilgilerde paylaş bi'şey sunuyorsan. indirip kurmadan dikkatli olun ve biraz araştırın derim.

Kalitesiz yazılım bile olsa telefonunun ısınmasına sebep oluyor işlemci mimarisi için farklı kodlamalar yapman gerek her cihaza uygun yani donanımla cihazın iyi haberleşmesi gerek bu nedenle eklenti kurmak daha mantıklı APK risk teşkil ediyor all in one bir uygulama değilse yüklemeye gerek yok

Riski hiç bir zaman sıfırlayamayız, eve girmek isteyen hırsız mutlaka bir yolunu bulur.

araba ile gitmek Riskli mi? Güvenli mi? nasıl kullandığına/kallanacağına bağlı
buna eminmisin bence bilinmeyen biryerden apk yüklemek 18 yaşındaki bir kızın gece yarısı dağ başında otostop yapıp yapacağı yolculuk kadar güvenlidir

cep tlf ios oldugu icin android tabanli apk zaten yükleme yapamiyorum olsada yüklemem pc de sadece apk indirme yaparim ordan direk flash bellege atiyorum bunuda gönül rahatligiyla yapiyorum cünkü pc de full kurulumlu ücretli Kaspersky Total Security var her indirdigim dosyayi otomatik tarama yapmakta pc ye bir flash bellek taksam aninda taramadan gecirir indirme yaptigim apk box cihazda acip kuruyorum en azaminde cihaz cökse resetleme yaparim olmassa cihaz yazilimini güncellerim cihazda da kisisel bilgilerim olmadigi icin önemsemiyorum virüslu apk ve ya crekli dosya falan indirmelerimde dosya icindeki crek eklentisini virüs olarak gördügü icin zaten otomatikmen virus koruma siliyor ve tüm engelliyor. ama sunu söyleyim akp dosyasi ve ya tam bilinmeyen eklentileri hic kimse cep tlf asla yüklemesinler bu tür eklentiler uzak baglantilidirlar. bilgisayarlarinda korumasi olmayanlara da tavsiye etmem.

Antivirüs programı kurun indirmeye bile izin vermiyorlar özellikle sopho öneririm
Her zamazingo var hemde bedava

Antivirüs programı kurun indirmeye bile izin vermiyorlar özellikle sopho öneririm
Her zamazingo var hemde bedava
antivirüs programlarının her virüslü dediği program dosyaları virüslü değildir onlar bazı kriterleri kendi onaylarını filan baz alıyorlar samimi tanıdık içinde virüs olmadığına emin olduğumuz kişilerin yaptığı programları da içinde çalışır dosya görünce virüs diyorlar

Geri