Androidtv x86 da biosa girmiyor

@Sinetech youtube tanıtım yaptığınız ikinci sistem icin drivedan nexus player yukledim ama klavye turkce olmadı başka yukleyim dedim bu seferde boota giriyor ama usbde yukleme acilacagina windows aciliyor. Nasıl yapabilirim?
Türkçe fiziksel klavye desteği olmayabiliyor, ama onun çözümü için kanalda video vardı.

Başka yükleyeyim dediğiniz nedir? Bir kaç güne kadar güncel Nexus videosu gelecek bu arada.

FydeOS videomu da deneyebilirsiniz.

PrimeOS da güzel

Bliss os yükleyip deneyim diyordum. Bunlarda olabilir ama boot menusunden yukleyeme gecmiyor

Bliss os yükleyip deneyim diyordum. Bunlarda olabilir ama boot menusunden yukleyeme gecmiyor
Flaş bellek doğru hazırlanmış ve de biosta da 1. sıradaysa yükleme başlaması gerekirdi.

Yine biosta UEFI/Legacy ayarı vardır, değiştirerek deneyebilirsiniz. Biostaki boot menünüzün resmini atarsanız yorum yapabiliriz.

Boot menude 1. sirada android boot grub 2. sirada windows çıkıyor.

Eskisi gibi ayrica usb disk olmuyor. Herzaman ki gibi rufus ile yazdim. Eski yuklenen androidtv x86 da da aynı şekilde oluyor

Boot menude 1. sirada android boot grub 2. sirada windows çıkıyor.

Eskisi gibi ayrica usb disk olmuyor. Herzaman ki gibi rufus ile yazdim. Eski yuklenen androidtv x86 da da aynı şekilde oluyor
Android boot grub eskiden kalma bir Android varsa onu gösteriyor olabilir. Bir ekran görüntüsü atsanız tahminlerle uğraşmak zorunda kalmayız.

10003174361000317437
1000317438-jpg.2142
1000317439

Ekli dosyalar

• 1000317438.jpg
    1000317438.jpg
    2.3 MB · Görüntüleme: 31
Flaş diski bootta görmüyor, UEFI yazan yeri legacy yaparak deneyebilir misiniz?

Ayrıca boot menüsünü geniş bir şekilde çekerek de atınız, alt tarafta "hard disk drive bbs priorities" gibi bir seçenek var mı?

Flaş diski balena etcher ile hazırlamayı deneyebilirsiniz, ayrıca bilgisayarın UEFI desteği olduğu için RUFUS'ta disk bölüm düzeni "GPT" olarak seçili olmalı (MBR seçilirse UEFI çalışmaz, Legacy olması gerekir).

Legacy yapinca boot priority geldi.

Orda first uefi mi yoksa legacy mi olmalı

FydeOS için en son izlediğim videoda kuruluma gerek kalmadan USB bellek üzerinden de kullanılabiliyordu.

Videoyu çeken kişi kurulum sırasında o tercih sorusunun sorulduğunu göstermişti yani bilgisayara mı yüklensin yoksa portable olarak mı kullanmak isterseniz olayını.

Eğer yanlış hatırlamıyorsam durumu bu şekilde en azından denemiş olursunuz.

Bir de sistemi yanlış hatırlamıyorsam android uygulamaları da kurulabiliyordu ama videoyu çeken kişi bazı uygulamaların kurulamadığını da göstermişti. Mesela android sistemini aktif ettikten sonra play store kurmak gerekiyordu ama onda bile zorlanmıştı gibi.

Android 12 ve üstü sürümler benim laptopta video oynatma hatası veriyor sanırım uefi olmadığı için tüm işletim sistemlerinde aynı hatayı verdi

Geri