Sadece yeniden baslatiyor onlarAndroid açılınca bunu kurun. Sonra recovery tıklayın belki bios'a girer
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için kayıt olunuz. Giriş yap veya üye ol.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik şu anda siteye yerleşik Safari tarayıcısını kullanarak erişmeyi gerektirmektedir.
Sadece yeniden baslatiyor onlarAndroid açılınca bunu kurun. Sonra recovery tıklayın belki bios'a girer
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için kayıt olunuz. Giriş yap veya üye ol.
Windowsa geçilmiyor yine de nasıl yapabilirim?PC eski işte grub yeni ise refind kur
Yani emin değilim ama açılışta klavyenin tüm tuşlarının çalıştığından emin değilseniz harici bir klavye ama basit olandan USB ile bağlayıp dener misiniz hem bios için hem de F12 ile boot için.
That depends on your device uses legacy BIOS or
UEFI booting. I guess the old 1000HA uses legacy BIOS.
If so, just re-install Android-x86, and say yes
to these questions:
* Do you want to install boot loader GRUB?
* The installer found a Windows partition in /dev/xxx.
Do you want to create a boot item for Windows?
Multi-boot
To boot other operating systems, you have to add boot items for them to /grub/menu.lst. For example, to boot Windows, add the following:
title Windows`
` rootnoverify (hd0,0)`
`brchainloader +1`
This assumes the Windows is installed to the first partition of the first hard disk. Or you need to change rootnoverify to the appropriate value.
Teşekkür ederim ama bilgisayar direk android tv olarak açılıyor. Ben ne biosa ne boot menüye giremiyorum.Lenovo destekte şöyle birşey de gördüm:
Boot menüyü açmaya zorlamak için Windows kurulum USB diskini taktıktan sonra güç tuşuna basıp boot menüsü ekranı görünene kadar F11 veya Delete tuşuna art arda basmanızı söylüyorlar.
Bir videoda da güç tuşuna bastıktan sonra f12'ye basılı kalıyor parmak ekrana boot seçeneği gelene kadar. Yani bas çek yapmıyor sürekli. Biostan fonksiyon tuşları kapatılmadıysa da FN+f12'ye basılı kalmalı diye de ekliyor videoyu çeken.
Bu arada, yaşadığınız problemi araştırırken bir konu buldum bununla ilgi ve birkaç yerde daha görmüştüm benzerlerini. Bana en mantıklı açıklama bu olarak geldi.
Yani buna göre BIOS ayarlarınızı Legacy veya UEFI olmasına göre değişirmiş durum. Soruyu soran kişinin kullandığı bilgisayara göre cevap vererek Legacy bios kullandığını ve eğer öyleyse:
Android kurulumunu tekrar yapmasını ve bunu yaparken de;
GRUB (bootloader) yüklensin mi sorusuna evet diyerek ve
Yükleyici Windows'ta bir alan buldu /dev... (daha önce yüklenen android'ten dolayı yani)
Windows'ta bir boot öğesi oluşturmasını ister misiniz?
Sorularına evet diyerek yeniden kurulumun yapılması gerektiği söylenmiş.
Ayrıca yeniden kurulum yaparken eski android dosyalarınız siz silmedikçe kalır. Yani giden birşey olmaz.
Hayır, ben kurarken GRUB yüklenmesini evet demiştim yüklü zaten diyorsanız da
Bu açıklamaya göre çoklu boot seçeneği için grub dosyası içindeki menu.lst dosyasını açıp alıntı yaptığım kısmı oraya eklemeniz gerekiyormuş. Bu kod Windows'un hard diskin ilk bölümüne yüklendiğini bilmesi içinmiş.
Aslında yükleme BIOS'a girmenize engel olamaz. Windows ya da kurulu sistem yüklenmeden önce BIOS'a girilebiliyor neticede.Teşekkür ederim ama bilgisayar direk android tv olarak açılıyor. Ben ne biosa ne boot menüye giremiyorum.
Daha önceden kurulum yaparken biosa girip usb yi başa alirdim. Simdi olmayınca yapamıyorum. Galiba yüklerken o ayarları değiştirmiş.
Evet, eğer yüklü işletim sistemi bu soruna neden oluyor diyorsanız olmayınca BIOS'a girebilmelisiniz.Ssd yi söküp çalıştırmayı deneyim mi?
Biosa girdi ama ssd yok ne yapmalıyım şimdi. Kapatıp ssd yi taksam yine girmez seEvet, eğer yüklü işletim sistemi bu soruna neden oluyor diyorsanız olmayınca BIOS'a girebilmelisiniz.
Güzel, şimdi kurulum USB aygıtını takıp açılışta öne alın ve BIOS'u kaydedin. Hatta UEFI veya Legacy seçimi yapılabiliyorsa BIOS'ta değiştirin. Eğer hdd takıldıktan sonra no boot device derse eski haline getirirsiniz.Biosa girdi ama ssd yok ne yapmalıyım şimdi. Kapatıp ssd yi taksam yine girmez se
Diski varsa başka pcye takıp sıfırlamak ise yarayacaktır. Ya da biosta ide, AHCI seçeneği varsa ve hangisindeyse diğerine alınca yine sistem açılmayacaktır. Onu da deneyebilirsiniz.Biosa girdi ama ssd yok ne yapmalıyım şimdi. Kapatıp ssd yi taksam yine girmez se
Rica ederimOldu cok teşekkür ederim. Sagol. Inan cok yardımın oldu.