Androidtv x86 da biosa girmiyor

bekirb7

Paylaşımcı
Konular
3
Androidtv x86 kurdum ama ikinci sistem olarak ama sormuyor seçim ekranini. Androidx86 da soruyordu. İşin garibi geç açılıyor ama biosa giremiyorum. Lütfen yardım edin.

Androidtv x86 kurdum ama ikinci sistem olarak ama sormuyor seçim ekranini. Androidx86 da soruyordu. İşin garibi geç açılıyor ama biosa giremiyorum. Lütfen yardım edin.
Bios ile kurulu işletim sistemi arasında bir alaka yok. Hiç bir sistem yüklü olmasa dahi bios'a girebilirsiniz. Başka bir şey kastetmiyorsanız tabii ki.

Bilgisayarınız nedir? Bios tuşunu bulmaya çalışalım, masaüstü bir bilgisayar ise %99 "DEL" tuşudur.

Lenovo ideapad flex 14 laptop fn+f2 idi ama girmiyor

Lenovo ideapad flex 14 laptop fn+f2 idi ama girmiyor
Direk F2 yapınca girmiyor mu?_ Çünkü F tuşlarının hangi şekilde çalışacağının da ayarı var biosta, eğer o ayar fonksiyon olarak seçili ise FN yapmadan F2 yapmanız gerekiyor olabilir.

Denedim ama olmadı biosa birşey mi yaptı acaba

Denedim ama olmadı biosa birşey yaptı acaba
Yok canım mümkün değil, bios'a istese de müdahale edemez, imkansız.

Siz cihazı tamamen kapatıp, arka arkaya hızlı bir şekilde F2 yaparak deneyin, olmazsa yine tamamen kapatıp yine hızlı hızlı ve FN tuşuna basılı tuta rken arka arkaya F2 yapın, mutlaka girecektir.

Bilgisayarı açma tuşuna bastığınız andan itibaren f2 veya fn f2 tuşlarına sürekli basın uefi sistem ve SSD üstüne kurulu olduğu için hızlı açılıyor bu yüzden bios girişi yapamıyor olabilirsiniz.

Acma kapama düğmesi yanında kulaklık işareti olan dugmede bios boot menüsünü açardı oda yapmıyor

Acma kapama düğmesi yanında kulaklık işareti olan dugmede bios boot menüsünü açardı oda yapmıyor
Başka tuşları denediniz mi? Bazen F1 bazen F10 ya da F12 bazen de del tuşu da olabiliyor. F tuşlarını yukarıda da bahsettiğimiz gibi FN ile beraber ya da tek olarak denemelisiniz.

Hocam Windows açıkken yeniden başlat seçeneğine shift basılı tutarak tıklayın bekleyin karşınıza bir windows kurtarma penceresi gelecek orada sorun gider seçeneğini seçin daha sonra gelişmiş seçenekler deyin ve uefi donanım ayarları gibi bir seçenek olması gerekiyor buna tıklayın ve hiç bir şeyi ellemeden bekleyin @qqqqqq0

Windows açılmıyor direk android tv olarak açılıyor. Açılırken lenovo yazısı da gelmiyor

Hocam Windows açıkken yeniden başlat seçeneğine shift basılı tutarak tıklayın bekleyin karşınıza bir windows kurtarma penceresi gelecek orada sorun gider seçeneğini seçin daha sonra gelişmiş seçenekler deyin ve uefi donanım ayarları gibi bir seçenek olması gerekiyor buna tıklayın ve hiç bir şeyi ellemeden bekleyin @qqqqqq0
Androidtv den öyle bir geçiş var mi biosa

Lenovo laptoplarda laptop kapalı iken güç girişi yanındaki bahsettiğiniz bios tuşu açar biosu. Ama dediğim gibi kapalı olması lazım laptopun. Muhtemelen biliyorsunuzdur ama açıkken işe yaramaz o tuş.

Androidtv den öyle bir geçiş var mi biosa
Ben Windows açıkken diye belirttim hocam başlangıçta dual boot vardır diye düşündüm oradan Windows seçip o şekilde işlemleri yaparsınız diye düşünmüştüm

Lenovo laptoplarda laptop kapalı iken güç girişi yanındaki bahsettiğiniz bios tuşu açar biosu. Ama dediğim gibi kapalı olması lazım laptopun. Muhtemelen biliyorsunuzdur ama açıkken işe yaramaz o tuş.
Malesef ordan laptobu açıyor ama bios gelmiyor

Malesef ordan laptobu açıyor ama bios gelmiyor
Hızlı açılıyor demek ki.
Fn tuşlarının bile belirli bir süresi var sanırım açılışta yani BIOS'u F2 ya da FN+F2 ile açıyorsanız da güç tuşuna bastığınız anda parmakların o tuşlarda olup sürekli f2 ye basmanız gerekiyor olabilir. Yani bir parmak fn tuşunda bir parmak güce bastığı anda diğer parmak f2'ye flood yapacak. Kesin denemişsinizdir ama ihtimalleri es geçmemek lazım.

En temizi laptop'un kapağını açın. Ssd hdd artık ne takılıysa çıkartın başka bilgisayarda partition yapın sonra formatlayın. Geri takın işletim sistemi olmadığı için direk bios'a girer. Bunları yapmadan önce ssd'nizde önemli dosyalar var ise diğer pc'ye taktığınızda önce dosyaları alın.

Birde daha önce bilerek veya bilmeyerek bios'dan FN işlevini kapatmış olabilirsiniz. Eğer bunu yaptıysanız makinayı açar açmaz aralıksız F2 ye basıp çekin

Android açılınca bunu kurun. Sonra recovery tıklayın belki bios'a girer

PC eski işte grub yeni ise refind kur
Artık noktasını virgülünü geçtim. Bu başka bir dil kardeşim.

Lütfen, hızlı yazmaya gerek yok eğer sorun buysa. En azından okuyacak olanları da düşün bu yazdıklarını.

Geri