Yardım Android TV Uydu Kurulumu Hk.

jigsaw_54

Üye
Konular
2
Merhaba arkadaşlar. Bir problemim var çözemedim. Toshiba 65ua2063dt android tv cihazım mevcut. Çanak kurulumu yapılmıştı aktif olarak uydudan TV yayını izleyebiliyordum. Yaklaşık 1-2 ay önce fırtına çıkmıştı. Ancak o günden sonra hiç TV açmamıştım 2 hafta sonra filan TV yayını açmak istediğimde yayın olmadığını farkettim. Yayın olmayınca yeniden tarama yaptım bu sefer kanallar da silindi. 1-2 ayar değiştirdim gelmedi sonra farkettim ki sinyal yok. Fırtınada çanağın yönü değişmiş diye tahmin ettim. Yön bulucu cihaz ile çanağı doğru olduğunu düşündüğüm açıya getirdim. Sinyal kalitesi %100 Sinyal Seviyesi %99'da Türksat üzerinden tekrar tarama yaptım bu sefer azeri 80 tane kanallar geldi bide 10 civarı radyo geldi. Netten izlediğim bir kaç video ile tekrar tarama yaptım ama klasik kanallarımız bir türlü gelmedi. Ayarlarımın olduğu kısımları ekledim. Bu konu hakkında yardımcı olabilecek var mı acaba?

Ekli dosyalar

• 1.jpeg
    1.jpeg
    919.4 KB · Görüntüleme: 27
  • 2.jpeg
    2.jpeg
    573.3 KB · Görüntüleme: 18
  • 3.jpeg
    3.jpeg
    581 KB · Görüntüleme: 17
  • 4.jpeg
    4.jpeg
    667.3 KB · Görüntüleme: 17
Hatalı transponder üzerinden aratma yapmadınız di mi?

kendi kanalım, bu linkten baştan sona izleyin yaparsınız.
İlginize teşekkür ederim tam hatırlamamakla beraber aynı ayarları aynı şekilde yaptım ancak taramaya girince HD mi SD mi sorusu gelmiyor kendi kendine tarıyor. farklı ayar seçiliyken çanak ayarı yapmış olabilirim diye düşünüyorum etraftaki diğer çanaklarla yönümüz aynı aslında. akşam video çekerek dönüş yapacağım.

kendi kanalım, bu linkten baştan sona izleyin yaparsınız.
Az önce videoda anlattığınız şekilde tekrar kurulum yaparken Turksat içindeki disecq a bölümünü seçtiğimde sinyaller sıfırdaydı çatıya çıkıp tekrar yön ayarı yaptım takribi 5 derece falan kayıkmış 100e 98,99 oranında sinyal seviye ve kalite aldım taramayı yaptım ve kanallarım geldi ilginiz ve desteğiniz için teşekkür ederim. TV’deki ayarlarım da çanağın yönü de farklıymış 😅

Az önce videoda anlattığınız şekilde tekrar kurulum yaparken Turksat içindeki disecq a bölümünü seçtiğimde sinyaller sıfırdaydı çatıya çıkıp tekrar yön ayarı yaptım takribi 5 derece falan kayıkmış 100e 98,99 oranında sinyal seviye ve kalite aldım taramayı yaptım ve kanallarım geldi ilginiz ve desteğiniz için teşekkür ederim. TV’deki ayarlarım da çanağın yönü de farklıymış 😅
Rica ederim, android TV ayarı bu şekilde, zaten videomun yorumlarına bakarsanız %90 bu şekilde çözüyorlar, çözülmeyenlerin sorunu da ya çanak ayarı bozuk ya da kablolarda sorun var, iyi seyirler

Geri