Android TV Home Launcher Sorunsalı

jordache

Paylaşımcı
Puan 17
Çözümler 0
@jordache
Selamlar Sinetech Forum Üyeleri;

Kullanmış olduğum Android tv box'ı google play store üzerinden en son uygulamaları geçtiğimiz günlerde güncelleme yapmıştım.
Ne olduysa işte bu güncelleme sonunda cihaz ilk açılışta ana menü kendine gelmesi bir tık uzun sürmeye başladı.
Ayrıca ana menünün en altında hiç bugüne kadar olmayan google reklamları türemeye başladı.
Cihaz sade arayüze sahipken ana ekranda bu reklam canımı sıkmaya başlamıştı. Birde cihazın ilk açılışta geç toparlanması cabasıydı.
Bu durum beni geriye dönük cihazda buna neler sebep olduğuna doğru düşünmeye itti.
En son neler yüklendi, ne değişiklikler yapıldı vs, vs gibi.

En son güncellenen uygulamalar Google Play Store üzerinden olmuştu ve ondan sonra bende derinlere inmeye karar verdim.
2 uygulama güncellemesinden şüphe etmeye başladım; birincisi Android TV Home diğeri ise Android System Webview.
İlk hamlemi ağır basan şüpheme yöneltti. Hemen Android TV Home güncellemesini kaldırdım sistemden.
Ana ekrandaki ayarladığım düzen bir anda gitti ilk haline aldı. Hemen ana sayfanın en altına inip reklam duruyormu diye baktım.
Reklam yok oldu :) ama hemen sevinmedim; cihazı kapattım tekrar açtım reklam yoktu. Gerçekten ilk haline dönmüştü.
Ana menü uygulama düzenini tekrar düzenledim. Şimdi kafama kazıdım Google Play Store'dan bu Android TV Home güncellemesini eskaza güncelleme yapmamaya.

NOT: İlerde bu sıkıcı durum tekrar hortlarmı bilinmez ancak ben işin kaynağını böyle çözdüm ve sizlerde bu durum nasıldır bilemem.
Sizlere uygulayın asla demem sorumluluk size ait. Android TV Home'u Google Play Store'dan güncellenen sürümü aşağıya bırakıyorum.
Ve bu sürümü sistemden kaldırdım.
Google Play Store Android TV Home Güncelleme Sürümü: Android TV Home 7.7.15-968255986-f

Google Play Store'daki ekran görüntüsü ise böyle.
1.png2.png

Android TV Home Launcher Nedir?

Android TV Home, Android işletim sistemine sahip televizyonlarda veya medya oynatıcılarında (Android TV Box) ekrana gelen ana ekran arayüzünü (başlatıcı/launcher) ifade eder.
Televizyonunuzu açtığınızda veya kumandadaki "Ev/Home" tuşuna bastığınızda karşınıza çıkan; uygulamalarınızı (Netflix, YouTube vb.), önerilen içerikleri, giriş kaynaklarını ve ayarları gösteren ana menü bu sistem tarafından yönetilir.

Alternatif Launcher Kulanin Googlenin Launcheri Berbat Forumda Konusu Mevcut Bare Launcher 100kb sadece kastirmiyor sadece işini yapıyor

Konu 'BareLauncher — Minimalist Android TV Başlatıcısı'

Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.

Alternatif Launcher Kulanin Googlenin Launcheri Berbat Forumda Konusu Mevcut Bare Launcher 100kb sadece kastirmiyor sadece işini yapıyor
Hocam teşekkür ederim; evet @Sinetech üstad geçen gün youtube üzerinden tanıtımı yapmıştı lakin, benim tv box arayüzü çok sade ve kullanışlı arayüze sahip. Bir çok Launcher kullandım elbet Bare Launcher'da güzel gördüğüm kadarıyla. Şu yüzden gerek görmüyorum; aradığım sade arayüz ve kumanda'dan home tuşuna çift basınca arka planda çalışanları temizleme rahatlığı var. Diğer türlü bir ton ayarlama yapman lazım Button Mapper'la filan. Zaten @ENS Hocam'da YouTube videosuna yorum olarak yazmış ve ona katılıyorum; orjinal kullanıp cihazı yormaya gerek görmüyorum haa uygulama ufak boyut yormaz ancak. Şuan benim arayüz o Bare Launcher'ın arayüzünden daha güzel hafif arayüz. Google TV arayüzü olsaydı hemen Bare Launcher tercih ederdim elbet. Android arayüz olduğundan mükemmel geliyor bana. Zaten @Sinetech hocam'da sıksık bu Android arayüzünün Google tv'ye göre iyi olduğunu hep vurguluyor.
Teşekkür ederim değerli katkın için hocam saygılar. @TheLastOne

Hocam teşekkür ederim; evet @Sinetech üstad geçen gün youtube üzerinden tanıtımı yapmıştı lakin, benim tv box arayüzü çok sade ve kullanışlı arayüze sahip. Bir çok Launcher kullandım elbet Bare Launcher'da güzel gördüğüm kadarıyla. Şu yüzden gerek görmüyorum; aradığım sade arayüz ve kumanda'dan home tuşuna çift basınca arka planda çalışanları temizleme rahatlığı var. Diğer türlü bir ton ayarlama yapman lazım Button Mapper'la filan. Zaten @ENS Hocam'da YouTube videosuna yorum olarak yazmış ve ona katılıyorum; orjinal kullanıp cihazı yormaya gerek görmüyorum haa uygulama ufak boyut yormaz ancak. Şuan benim arayüz o Bare Launcher'ın arayüzünden daha güzel hafif arayüz. Google TV arayüzü olsaydı hemen Bare Launcher tercih ederdim elbet. Android arayüz olduğundan mükemmel geliyor bana. Zaten @Sinetech hocam'da sıksık bu Android arayüzünün Google tv'ye göre iyi olduğunu hep vurguluyor.
Teşekkür ederim değerli katkın için hocam saygılar. @TheLastOne
Valla ben googletvli bir televizyon kullanıyorum tvyi aldığından beri hic google arayüzünü kullanmadım hep farklı Launcherler denedim en son bu küçük launcheri buldum sistemi yormuyor isini yapıyor belki sizin cihaza göre optimize edilmis olabilir o arayüz ondan kaynaklı olabilir beğendiğiz seyler

Bu Loucher updatinde düzgün çalışmıyor play storeden güncellemiştim kaldırdım eski hali daha stabil çalışıyor.
Kaldırma sebebim logolar resimli şekilde gelmiyordu.Reklam olayına rastlamadım.

Geri