Android TV Box'ı Retro Konsola Dönüştürün: Lemuroid ve Hazır ROM Arşivleri 🎮

TaunMilitary

Paylaşımcı
Puan 38
Çözümler 0
@TaunMilitary
Nostaljik oyunları sevenler ve özellikle Android TV Box / Smart TV kullananlar için harika bir hepsi-bir-arada retro oyun emülatörü olan Lemuroid uygulamasını paylaşmak istedim. Karmaşık emülatör ve BIOS ayarlarıyla uğraşmadan televizyonda retro oyun oynamanın en pratik yolu.

📌 Öne Çıkan Özellikleri:
  • Android TV Box ile Kusursuz Uyum: TV arayüzü için optimize edilmiş menüsü sayesinde kumanda veya gamepad ile gezinmek son derece akıcıdır.
  • Geniş Konsol Desteği: NES, SNES, GBA, GBC, Sega Genesis/Mega Drive, PS1 (PlayStation), PSP, Nintendo DS gibi birçok efsane konsolu tek çatı altında çalıştırır.
  • Tak ve Oyna (Gamepad Desteği): Bluetooth veya USB oyun kollarını otomatik olarak tanır, ek tuş ayarı gerektirmez.
  • Kayıt ve Bulut Desteği: İstediğiniz an oyunu kaydedebilir (Save State) ve kayıtlarınızı Google Drive üzerinden yedekleyebilirsiniz.
  • Temiz Deneyim: Tamamen açık kaynak kodlu, reklamsız ve ücretsizdir.

🔥 Oyun Bulma Derdine Son: Hazır ROM Arşivleri
Oyunları tek tek aramak yerine doğrudan küratörler tarafından derlenmiş, sorunsuz çalışan popüler hazır arşivleri indirip USB belleğinize veya TV Box hafızasına atarak oynayabilirsiniz:

*
Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.

*

ROM klasörünü Lemuroid üzerinden bir kez gösterdiğinizde kapak resimleriyle birlikte oyun kütüphaneniz otomatik olarak hazır hale geliyor. TV Box'ı retro oyun konsoluna dönüştürmek isteyen herkese tavsiye ederim!

Nostaljik oyunları sevenler ve özellikle Android TV Box / Smart TV kullananlar için harika bir hepsi-bir-arada retro oyun emülatörü olan Lemuroid uygulamasını paylaşmak istedim. Karmaşık emülatör ve BIOS ayarlarıyla uğraşmadan televizyonda retro oyun oynamanın en pratik yolu.

📌 Öne Çıkan Özellikleri:
  • Android TV Box ile Kusursuz Uyum: TV arayüzü için optimize edilmiş menüsü sayesinde kumanda veya gamepad ile gezinmek son derece akıcıdır.
  • Geniş Konsol Desteği: NES, SNES, GBA, GBC, Sega Genesis/Mega Drive, PS1 (PlayStation), PSP, Nintendo DS gibi birçok efsane konsolu tek çatı altında çalıştırır.
  • Tak ve Oyna (Gamepad Desteği): Bluetooth veya USB oyun kollarını otomatik olarak tanır, ek tuş ayarı gerektirmez.
  • Kayıt ve Bulut Desteği: İstediğiniz an oyunu kaydedebilir (Save State) ve kayıtlarınızı Google Drive üzerinden yedekleyebilirsiniz

📌 Öne Çıkan Özellikleri:
  • Kayıt ve Bulut Desteği: İstediğiniz an oyunu kaydedebilir (Save State) ve kayıtlarınızı Google Drive üzerinden yedekleyebilirsiniz.

Oyunları tek tek aramak yerine doğrudan küratörler tarafından derlenmiş, sorunsuz çalışan popüler hazır arşivleri indirip USB belleğinize veya TV Box hafızasına atarak oynayabilirsiniz:

*

*

ROM klasörünü Lemuroid üzerinden bir kez gösterdiğinizde kapak resimleriyle birlikte oyun kütüphaneniz otomatik olarak hazır hale geliyor. TV Box'ı retro oyun konsoluna dönüştürmek isteyen herkese tavsiye ederim!
Evet gayet güzel bir uygulama eskiden kullanıyordum ama şimdi daha iyisi var hem telefonda hemde tv boxta

Güzel bir emülatöre benziyor. Paylaşım için teşekkürler

Evet gayet güzel bir uygulama eskiden kullanıyordum ama şimdi daha iyisi var hem telefonda hemde tv boxta
Söylediğiniz (videoda gösterdiğiniz) uygulama ücretli, deneme şansım olmadı.
Neden daha iyi olduğunu yazarsanız insanların işine yarar belki.

Söylediğiniz (videoda gösterdiğiniz) uygulama ücretli, deneme şansım olmadı.
Neden daha iyi olduğunu yazarsanız insanların işine yarar belki.
lemuroid den farklı olarak oyun ön izlemesi mevcut lemuroid de olduğu gibi oyun kapakları otomatik olarak yükleniyor oyunların kapak resimleri arka plan resimleri açıklamalarına kadar da değiştirilebilir evet uygulama ücretli ama daijisho adında uygulama var oda ücretsiz ve lemuroid den iyi tabi bunlar kendi fikrim

lemuroid den farklı olarak oyun ön izlemesi mevcut lemuroid de olduğu gibi oyun kapakları otomatik olarak yükleniyor oyunların kapak resimleri arka plan resimleri açıklamalarına kadar da değiştirilebilir evet uygulama ücretli ama daijisho adında uygulama var oda ücretsiz ve lemuroid den iyi tabi bunlar kendi fikrim
Yani ön izleme iyi bir özellik ama para vermem için yeterli değil. Ben bir emulator'e para vereceksem happy chick gibi online arşiv imkanı sunmalı. Yoksa çeşitli özelliklere sahip farklı farklı alternatif sunulabilir.

Yani ön izleme iyi bir özellik ama para vermem için yeterli değil. Ben bir emulator'e para vereceksem happy chick gibi online arşiv imkanı sunmalı. Yoksa çeşitli özelliklere sahip farklı farklı alternatif sunulabilir.
Daijisho adında ücretsiz olanı da var aynı özellikler video ön izlemesi otomatik oyun kapakları ve açıklamaları bide ona bakın isterseniz

📌 Öne Çıkan Özellikleri:

*

*

Teşekkürler hocam emeğinize sağlık

Daijisho adında ücretsiz olanı da var aynı özellikler video ön izlemesi otomatik oyun kapakları ve açıklamaları bide ona bakın isterseniz
Alternatif her zaman iyidir. Teşekkürler.

Linkten hiç birşey indiremedim yardımcı olabilirmisiniz

Emeğinize sağlık hocam, hazır arşivler özellikle tek tek ROM aramak istemeyenler için çok faydalı olmuş. Lemuroid arayüzü TV Box için gayet akıcı çalışıyor, arşivleri indirip deneyeceğim.

Bu uygulamayı indirdim ama kendi içinde emülatör yok gibi google playden emülatör indiriyor tam anlamadım.
Ben o emulatorü hiç denemedim hocam, arkadaş adını sordu diye yazdım. Benim denediğim ve tavsiye ettiğim ilk mesajdaki. Ama bunu denemek istiyorsanız ben bilgi sahibi değilim.

Emeğinize sağlık hocam, hazır arşivler özellikle tek tek ROM aramak istemeyenler için çok faydalı olmuş. Lemuroid arayüzü TV Box için gayet akıcı çalışıyor, arşivleri indirip deneyeceğim.
Evet benim emektar box bile rahatlıkla çalıştırıyor. İndirdiğin arşivde aradığınız oyun yoksa onu ayrıca indirip klasöre atarsınız. Ama ben 6gb'lık paketi indirdim çoğu oyun vardı.

Son düzenleme:
ben happychick ilk zamanlar kullanıyodum klavye ıle bıle çokr ahat bas aç oyna modu çok temizdi geçen yukleyince oyunlar aktif değildi guncel olanı da bıraz kaçak kuçak gibi şuan en temiz bu sistem mi?

Happy chick paralı olduğu için modlu halini bulmak çok zor. Yoksa ben de onu kullanıyordum oyunlar kendi içinden indirilebildiği için çok konforlu oluyordu.

Daha sonrasında alternatif bulmaya çalıştım bir kaç alternatif buldum ama daha güncel oyunlar için ve çokça kasan uygulamalardı. Retro tarafında en az yoran bu. Uğraşırım diyorsanız daha komplike uygulamalar var. Mesela Retro Arc, emek verip eklentileri düzgün indirirseniz çok şık.

Geri