Android Nostalji #1 • Android Market • Kimler Hatırlıyor?

isimbulamajim

Paylaşımcı
Konular
98
Android nostalji isminde yeni bir seri başlatıyorum. Bu seride eski Android uygulamaları, eski Android sürümleri vb. paylaşılacaktır. Yani bol bol nostaljiye doyacağız. İlk olarak Android Market ile başlıyoruz.

Android Market, Android'in ilk uygulama mağazasıydı. Günümüzde ki Google Play Store'un atası diyebiliriz. 23 Eylül 2008 yılında kullanıma sunuldu. Zamanla oldukça geniş bir uygulama mağazasına dönüştü. Bu uygulama mağazası 14 Mart 2011'de Türkiye'ye erişime açıldı. Bu zamandan önce Türkiye'de sadece Android Market'in web sitesi üzerinden ücretsiz uygulamalar indirilebiliyordu. 6 Mart 2012'de ise Google, tüm Google servislerini bir araya toplayabilmek için Android Market'in ismini Google Play Store olarak değiştirdi ve Google Play Hizmetlerini oluşturdu. Ancak Google Play Store Android 2.1 (Eclair) ve altı sürümlere gelmediği için Android Market, 30 Haziran 2017'e desteklenmeye devam etti. 30 Haziran 2017'de ise teknik kısıtlamalardan dolayı bildirim gönderilemedi ve sessiz sedasız Android Market'in sunucuları kapatıldı.

Android Market'in logosu:
Android Market Google Play logo
Android Market'in arayüzü:
Android market screenshots 840x428
Android Market'in Google Play Store olduğu an:
Images 2

Bu uygulama mağazasını kimler hatırlıyor?

ben daha çok pc ile meşguldum ve hala da öyleyim. o nedenle android uygulamalar ve geçmişi çok bilgim olan bir konu değil ama sayenizde nostalji ve gelişim süreçlerini de görmüş olurum.

Eski android bir market olarak o zamanlar happy mod vb. uygulamalar yokken blackmarkt vardı oradan modlu, crackli apk uygulamaları indirir kullanırdık paralı uygulamar bedavaydı şimdilerde ise happy mod var aynı işlevi gören.

Geri